Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'El Nusra da IŞİD'le Savaşıyor, Ona Niye Kötü Diyorsunuz?'

Erdoğan: 'El Nusra da IŞİD'le Savaşıyor, Ona Niye Kötü Diyorsunuz?'

Onedio Medya
24.02.2016 - 14:05

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'deki HDP milletvekilleri hakkındaki fezlekeleri hatırlatarak, 'Bu fezlekelere karşı tüm milletvekilleri bence sağduyulu davranıp gereğini yapmalıdır. Bu fezlekeler parlamentonun raflarında çürümemelidir' dedi. 'IŞİD, rejim ve YPG’nin hedefi birbirleri değil, Suriye halkının gerçek temsilcisi olan muhaliflerdir' diyen Erdoğan ayrıca El Nusra'nın da IŞİD'e karşı savaştığını vurguladı ve sordu: 'Ona niye kötü diyorsunuz?'

İçeriğin Devamı Aşağıda
aa.com.tr

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, 21. Muhtarlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, '780 bin kilometrekare vatan toprağı bizim son sınırımızdır. Bu topraklardan tek bir santimi dahi feda etme, gözden çıkarma hakkına sahip değiliz. Eğer milli birliğimize, toprak bütünlüğümüze halel gelmesine meydan verecek bir gaflete düşersek şehitlerimiz bizden davacı olur' dedi.

'Çukur açanı açtığı çukura gömerek üstesinden geleceğiz'

Erdoğan, 'Türkiye güçlü bir ülkedir. Çukur açanı açtığı çukura gömerek, imza atanı attığı imzanın utancına gark ederek, kem söz söyleyeni sözünün ağırlığı altında ezerek Allah'ın izni ve inayetiyle hepsinin de üstesinden geleceğiz' diye konuştu.

Erdoğan, 'Türkiye, sadece temmuz ayından bu yana 300'ün üzerinde güvenlik görevlimizin şehadeti ile sonuçlanan dünyada yakın tarihte eşi benzeri görülmemiş bir terör saldırısıyla karşı karşıya. Şanlıurfa'da, Diyarbakır'da, Ankara'da, İstanbul'da, şehirlerimizi hedef alan canlı bomba saldırılarında 200'ü aşkın vatandaşımızı kaybettik. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun inşallah' dedi.

'Kürtler benim kardeşim'

Cumhurbaşkanı Erdoğan,'Kürtler ülkemde benim vatandaşımdır, kardeşimdir. Bizim Kürt kardeşlerimizle bir sorunumuz yok, bizim sorunumuz teröristlerledir. Kaldı ki terörist Kürt vatandaşlarımın içinden de çıkar diğer etnik unsurların içinden de çıkar. Biz bunu gayet iyi biliyoruz' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Birileri ne yapıyor? Gidiyor Ankara'daki alçak eylemle 28 kişinin kanına giren teröristin sözüm ona taziyesinde boy gösteriyor. Bir başkası Meclis'te bu alçaklığa sahip çıkıp, devleti suçlamayı sürdürüyor. Böyle milletvekilliği, böyle siyasetçilik, böyle siyaset olmaz' dedi.

El Nusra da DAİŞ’e karşı savaşıyor, ona niye kötü diyorsunuz?

Erdoğan şöyle devam etti:

'Hem DAİŞ’in, hem rejimin hem de YPG’nin hedefi birbirleri değil, Suriye halkının gerçek temsilcisi olan muhaliflerdir. Ne diyorlar? Bunlar DAİŞ'e karşı savaşıyorlar.Ondan dolayı biz PYD ve YPG'yi destekliyoruz diyorlar. Koskoca bir yalan... O zaman ben size farklı bir örnek vereceğim. El Nusra da DAİŞ’e karşı savaşıyor. Peki ona niye kötü diyorsunuz? O zaman onun da iyi olması lazım. El Nusra kötü ama PYD’yle YPG iyi. Olay farklı. El Nusra’nın bulunduğu konum farklı olduğu için bunlar ne diyor? İyi teröristler, kötü teröristler... Mantık bu.

'Arabasıyla terör örgütüne silah taşıyan milletvekili teröristin ta kendisidir'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Arabasıyla terör örgütüne silah taşıyan, örgütün sığınaklarında teröristlere canlı kalkanlık yapan, evini teröristlere tahsis eden, terör örgütünün her eyleminde ön safta yer alan milletvekili, milletvekili değil teröristin ta kendisidir' ifadelerini kullandı.

'Fezlekelere gereği yapılmalı'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP milletvekilleri hakkındaki fezlekeleri ilişkin olarak şunları söyledi:

'Meclisimize gönderilen bu fezlekeler Meclis'te karşılığını bulmalıdır diye düşünüyorum. Bu fezlekelere karşı tüm milletvekilleri bence sağduyulu davranıp gereğini yapmalıdır. Artık milletimizin buna tahammülü kalmamıştır. Bu fezlekeler parlamentonun raflarında çürümemelidir. Parlamentoda bunlar tozlanmamalıdır, gereği yapılmalıdır. Parlamento bunlara karşı nasıl tavır koyacak, millet de bunu görmelidir.'

'Ortada vahim bir durum var'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki ateşkesi değerlendirirken, şunları kaydetti:

'Suriye'de ateşkes için varılan uzlaşma ilkesel olarak elbette olumludur. Biz de Suriyeli kardeşlerimize nefes aldıracak bir ateşkesi destekliyoruz. Ancak bu ateşkesle ülkesinde yarım milyona yakın vatandaşının katledilmesinden sorumlu Esed rejimi ile onu destekleyen güçlere açık ve güçlü bir destek verilirken, muhalifler konusunda hala ikircikli bir dil kullanılması endişe vericidir. Bölgede kimin, hangi muhalefet grubundan olduğunun tespitini şayet Rusya, Esed rejimi ve PYD/YPG gibi yapılar gerçekleştirecekse ortada vahim bir durum var demektir. Cellatlarla kurbanların aynı kefeye konduğu, kontrolün de cellatlara verildiği intibaa doğuran bu durumun yeni ve daha trajik gelişmelerin kapısını açmasından endişe ediyoruz.'

'Böyle bir duyarsızlık olabilir mi?'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'PYD/YPG'nin PKK'nın uzantısı bir terör örgütü olduğu gerçeğinin artık herkes tarafından kabul edilmesi gerekiyor. Bu, yıllar öncesinden bizim malumumuzdur zaten. Bu örgütün terör örgütü olduğunun kabulü için illa PKK- PYD'nin bombalarını Ankara'da değil de başka başkentlerde mi patlatması lazım? Böyle bir vicdansızlık, duyarsızlık olabilir mi?' diye sordu.

'Dünyanın aklıyla alay etmektir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Artık bu komediye, bu gülünç oyuna bir son verilmelidir. 'Ben PKK ile birlikte hareket ediyorum' diyen bir örgüte, 'hayır senin PKK ile bir ilgin yok' demek bizim ve tüm dünyanın aklıyla alay etmektir. Bizimle de kimsenin alay etmeye hakkı yoktur' diye konuştu.

AA, İHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
21
11
7
4
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dromaeosauridae

Allah bu muhtarlara acısın esirgesin başka da bir şey demiyorum. Maaşları 5000 lira olsa gene az,çekilir çile değil bu! Fezlekeci dili uzun şirin'e şunu sorm... Devamını Gör

Mr Logical

Eyvah eyvah. "Kürtler benim kardeşim" demiş. Bugüne kadar kime kardeşim dediyse başına gelmeyen musibet kalmadı...

itsasin

iktidara gelmeden dokunulmazlıkları kaldıracağı vaadini veren bu.kendi sıfırlarken bunu basan polisleri süren bu.yargının içine sıçan alo fatih türü bir medy... Devamını Gör