Görüş Bildir
Haberler
'Demirtaş'ı 1 Saattir Aratıyorum Ama Kendisine Ulaşamadım'

'Demirtaş'ı 1 Saattir Aratıyorum Ama Kendisine Ulaşamadım'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP'nin Diyarbakır mitinginde meydana gelen patlamaları 'demokrasiye yönelik bir provokasyon' olarak nitelendirdi. Erdoğan ayrıca patlamalardan sonra HDP Eş Başkanı Demirtaş'ı arattırdığını ama ulaşamadığını belirtti.

ATV'de katıldığı programda patlamanın kaynağı hakkında bilgi veren Erdoğan: 'Miting esnasında iki ayrı noktada patlama söz konusu oluyor. Bir trafonun önünde olan bir bölgede orada bir simitçinin olduğu söyleniyor- ki oradaki patlamanın tüp olduğu... Bir de 40-50 metre mesafede çöp kutusunda olduğu, oradakinin de kurulu olduğu söyleniyor. Çalışmalar sürdürülüyor ve nereden bunun nasıl olduğu incelenip neticeye varacağız. Şu anki tespitler erken olur diye düşünüyoruz.' açıklamasını yaptı.

'Demirtaş'a ulaşamıyoruz'

Erdoğan, 'Fakat bugünkü olay seçimin iki gün öncesinde olması seçime bana göre ciddi anlamda gölge düşürdü. Seçimi yapacağız. En iyi şekilde gerçekleştirme gayretindeyiz.' mesajını verdi. Demirtaş'a ulaşamadığını da aktaran Erdoğan, 'Yaklaşık bir saattir HDP Eş Başkanı'nı arkadaşlarıma arttırıyorum. Henüz telefonuna ulaşamadığımız için geçmiş olsun dileklerimizi iletemedik bunu da buradan belirtmek istiyorum.' diye konuştu. 

'Çözüm süreci HDP ile başlamadı'

'HDP barajı aşamayacak olursa, bu Çözüm Süreci'ni nasıl etkiler?' şeklindeki bir soru üzerine Erdoğan, sürecin HDP ile başlamadığını söyledi.

'Türkiye'de özellikle bu Çözüm Süreci meselesi sadece belli bir ırkın sorunu olarak mı ele alınacak?' sorusunu soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, asıl sıkıntının ise burada olduğunu söyledi.

Kendisinin bu soruya 'Hayır' yanıtını verdiğini dile getiren Erdoğan, 'Olayı bir defa genelleyeceğiz. Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Abaza'sıyla... Ülkemizde 78 milyon, biz buna sarılmak zorundayız. Türkiye'de şu anda gündemde olduğu için veya çok abartıldığı için söylüyorum; Ne siyasi Kürtçülük yapacağız, ne siyasi Türkçülük yapacağız' değerlendirmesinde bulundu. 

'Başbakanlık'ın lavabosunda karafatmalar dolaşıyordu'

Erdoğan yaptırdığı Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili soru üzerine ise şu açıklamayı yaptı: “Ben göreve geldiğimde Başbakanlık'ın lavabosunda karafatmalar dolaşıyordu. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanlığı'na böyle bir yer yaraşıyor mu? Bir misafir gelse onu oraya mı sokarsınız? Oraya girdiği zaman onları görse bunları reklam etse ne olur?

'Ben faniyim öleceğim'

'Ben faniyim öleceğim. Yarın ben yokum. Kaçak saray diyerek bir yere varamazsın. Biz bu ülkede her kesimi orada ağırlıyoruz. Bunların derdi acaba biz Cumhurbaşkanı'nı nasıl hırpalarız. Çünkü geçmişte de diğer cumhurbaşkanlarına aynı oyunu oynadılar. İstedikleri kadar uğraşsınlar her şey her şekilde yasaldır. Ve burası Türk milletinin sarayıdır' dedi.

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın inşa edilme nedeni olarak “eski Başbakanlık konutunda karafatmalar”ın olduğunu söylemesi sosyal medyada bir hayli tartışma yarattı.

AA ve Bianet

Sosyal medyada yorumlar

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0