Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Darbeciler, Hulusi Akar ile Fethullah Gülen'i Görüştürmek İstediler'

Erdoğan: 'Darbeciler, Hulusi Akar ile Fethullah Gülen'i Görüştürmek İstediler'

Ulaş
23.07.2016 - 12:31

France 24 kanalına konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişimine ilişkin olarak, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı rehin alan cuntacıların Akar'a, 'Sizi kanaat önderimiz Fethullah Gülen ile görüştürelim' dediğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

France 24 kanalına darbe girişimiyle ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan; 'Türkiye'de yaşanan bir darbe girişimidir. Bunun amacı bir devleti yok etmektir. Yazılı ve görsel medya bu darbe girişiminin arkasındaysa, onlar da yaptıklarının bedelini öder. Bu da hukukun bir parçasıdır. Ancak biz bu ülkede görüyoruz ki insanlar Pensilvanya'dan aldıkları talimatla, bu ülkede darbe girişiminde bulunuyor. Bu itirafçılar talimatı nereden aldıklarını söylüyor. Hatta, genelkurmay başkanımızı rehin tutanlardan bir tanesi kendisine 'Seni kanaat önderimiz Fethullah Gülen'le görüştürelim, buluşturalım' diyecek kadar ileri gidiyorlar. Bunu ilk defa France 24'te söylüyorum' dedi.

'Dereyi geçerken at değiştirilmez'

'Dereyi geçerken at değiştirilmez'

Hulusi Akar ve Hakan Fidan'ın görevlerine ilişkin de konuşan Erdoğan, 'Bizim gerek MİT müsteşarımız gerek Genelkurmay veyahut diğer kuvvet komutanlarımızla ilgili buna benzer verdiğimiz herhangi bir karar söz konusu değil. Biz bu kararları verirken veya verecek olursak, bunları Sayın Başbakanımla beraber yaparız. Bundan sonra son kararı veririz' diye konuştu.

Şu anda bir geçiş süreci içerisinde olunduğunu belirten Erdoğan, 'Bizde bir deyiş var. Dereyi geçerken at değiştirilmez. Biz bu sürecin içerisinde de arkadaşlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şunu çok açık ve net söylememiz lazım; bir istihbarat zaafı söz konusudur.' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
24
18
8
7
3
2