Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan Rusya'ya: 'Bumerang Gibi Döner Bir Gün Seni de Vurur'

Erdoğan'dan Rusya'ya: 'Bumerang Gibi Döner Bir Gün Seni de Vurur'

Onedio Medya
25.03.2016 - 23:22

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel'deki saldırılar öncesi yaptığı açıklamanın bir benzerini bu kez Rusya için yaptı. PYD'ye destek veren ülkeleri uyararak örgütün o ülkelerde de eylem yapabileceğini söyleyen Erdoğan, 'Rusya zannediyor ki bize bir şey olmaz, Moskova’da bunlara ofis açtırttım, bol bol da silah veriyorum. Bumerang gibi döner bir gün seni de vurur.” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yozgat Bozok Üniversitesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Aynı ikazı PYD terör örgütü değildir inadı içinde olan diğer ülkelere de yapıyorum. Belçika’da eylem yapan canlı bombaların DAEŞ mensubu olması kimseyi aldatmasın. Çıkar çatışması içine girildiği an, bölücü örgütün farklı harflerle kendini ifade eden yapılarından herhangi birinin mensubu da benzer eylemi bir Avrupa, Amerika veya Rusya şehrinde yapabilir. Şimdi Rusya zannediyor ki Moskova’da bunlara ofis açtırttım, bol bol da silah veriyorum. Bumerang gibi döner bir gün seni de vurur.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

'Havan toplarıyla havalimanını vurdular'

Bugün ülkemizde 193 üniversite var. 76 üniversite ile bu yola çıktık. Bizim asıl hedefimiz Muş'taki, Hakkari'deki bir gencim üniversiteye girmek isterse nasıl olur? Ailesinin mali imkanları yeterli mi? İstanbul'a, Ankara'ya nasıl gelecek? Orada kalma imkanları var mı? Şimdi artık Hakkari'deki öğrenci benim şehrimde üniversitem var diyor. Biz üniversiteyi inşa ederken bölücü terör örgütünün mensupları o ayrımcılar bu güzelim üniversitelerimizi molotoflarla, taşlarla, sopalarla cam çerçeve indirmişlerdir. Selahaddin Eyyubi Havalimanı yaptık Hakkari'ye. Havan toplarıyla bu havalimanını vurdular.

'Bunlarda medeniyet insanlık anlayışı yok'

Havalimanını Hakkari'ye getiriyorsun, İstanbul'la Hakkari arasını 1 saat 40 dakikaya indiriyorsun. Ama bunlarda medeniyet insanlık anlayışı yok ki! Biz buna rağmen Hakkari'de Selahaddin Eyyubi Havaalanı'nı bitirdik. Çünkü bizim bir derdimiz vardı. Ben Tayyip Erdoğan olarak ülkemimin dört bir yanına bir insan olarak gitmeyi arzu ediyorsam, Hakkarili kardeşim de ülkenin dört bir yanına rahatlıkla gitme imkanına sahip olmalıdır. İnsana insan olarak değer vermek budur. Atalarımız vakit nakittir demiş ya. Vakti nakde çevirmek buradan geçiyor. Geçmişte Hakkari'den otobüse bindiğinizde İstanbul'a iki günde varılıyordu. Şimdi 1 saat 40 dakikada varıyorsun. Nakde dönüştürmek bu.

'Toprağın vatan olması için şehit kanıyla sulanması lazım'

Kuru toprağa vatan diyemezsiniz. Tapuda bir arsa vardır bir de arazi vardır. Bir toprağın vatan olması için onun şehit kanıyla sulanması lazım. Bizim bayrağımızın renginin kırmızı olması da tesadüf değildir. Rengini şehitlerin kanından almıştır. Ülkemizi ve milletimizi hedef alan saldırıların bu derece artması Türkiye'yi hedeflerinden kopartıp, yeniden kendi içine kapatma amacına yöneliktir.

'PKK bitmek üzere'

Terör örgütü, şehit ettiği askerlerimizle, polislerimizle, korucularımızla, sivil vatandaşlarımızla evet, bizim canımızı yakıyor. Ama şundan emin olun, kendisi de bitmek üzere. Güvendiği dağlar birer birer devrilmeye, arkasından çekilmeye başladı.'

Erdoğan'a "fahri doktora"

Erdoğan'a "fahri doktora"

Konuşması öncesinde Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey'in daveti üzerine kürsüye çıkan Erdoğan, Bozok Üniversitesi ambleminin olduğu akademisyen cübbesini giyerek fahri doktora diplomasını rektör Karacabey'in elinden aldı.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
138
78
40
18
7
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kemal leblebi

TIPKI KUCAGİNDA BUYUTTUGUN İSİD BUMERANGININ BİZİ VURDUGU GİBİ degilmi?

Mehmet Cepik

Bu mercimek beyinli bademin anlama kabiliyetinin üzerinde olan bir olay... Büyük devletler, kisilerin degil, devletlerinin cikarlarini ön planda tutarlar, bu... Devamını Gör

albay taner

"Kendimizi parcaladik, etmeyin pasam, bu yol yol degil, burada dört yildan beri bir olusum var, buna karsi olmak yerine, yardimci olup, güney sinirimizi güve... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Arkadaş tecrübeli. Önce İşid'e destek verdi sonradan ülkemizde birsürü eylem yaptılar. Dediklerini dikkate almak laızm.