Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan Putin'e Yanıt: ‘Birisinin Özür Dilemesi Gerekiyorsa Bu Biz Değiliz’

etiket Erdoğan'dan Putin'e Yanıt: ‘Birisinin Özür Dilemesi Gerekiyorsa Bu Biz Değiliz’

ATKN
26.11.2015 - 16:18 Son Güncelleme: 26.11.2015 - 16:28

Rusya Devlet Başkanı Putin’in 'Türkiye'den hâlâ özür bekliyoruz' ifadesine Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Eğer birisinin özür dilemesi gerekiyorsa, bu biz değiliz. Hava sahamızı ihlâl edenler özür dilemeli' yanıtını verdi.  Bu açıklamasının ardından France 24 kanalına konuşan Erdoğan, uçağın düşürülmesinden sonra Putin'i telefonla aradığını ancak cevap alamadığını açıkladı. Erdoğan 'Uçağın Rusya uçağı olduğunu bilsek belki daha farklı davranırdık' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN International'a konuştu.

Putin'in 'özür bekliyoruz' sözlerine yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Eğer birisinin özür dilemesi gerekiyorsa, bu biz değiliz. Hava sahamızı ihlâl edenler özür dilemeli. Pilotlarımız ve silahlı kuvvetlerimiz görevlerini yerine getirdiler. Bence işin özü budur' dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, 'Türkiye, bilinçli olarak ilişkileri çıkmaza sürüklüyor gibi görünüyor. Buna üzülüyoruz. Türkiye'den hâlâ özür bekliyoruz' demişti.

"Rus uçağı olduğunu bilsek farklı davranırdık"

"Rus uçağı olduğunu bilsek farklı davranırdık"

CNN'in ardından France 24 kanalına konuşan Erdoğan Rus uçağının düşürülmesinden sonra Rusya Devlet Başkanı Putin'i telefonla aradığını ancak cevap alamadığını açıkladı. Erdoğan ayrıca, 'Uçağın Rusya uçağı olduğunu bilsek belki daha farklı davranırdık' dedi.

Rusya ve İran'ın IŞİD'i değil muhalifleri vurduğunu da belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan yalnızca koalisyon güçlerinin IŞİD'e karşı operasyon düzenlendiğini belirtti. Erdoğan; 'Moskova'daki elçiliğimize saldırıdan üzüntü duyduk' ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu: 'Özür dilememiz gerekmez'

Çavuşoğlu: 'Özür dilememiz gerekmez'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lefkoşa’daki görüşme sonrasında basının sorularına yanıt verdi. Türkiye’nin Rusya ile gerilimi tırmandırmak istemediğini belirten Çavuşoğlu, da Putin'in sözleri hakkında şöyle konuşmuştu:

'Haklı olduğumuz bir durumda özür dilememiz gerekmez. Ama üzüntü duyduğumuzu dün telefonda da söyledik. Bugün de birkaç defa 'hepimizi üzen' dedik.

Bizim angajman kurallarımız net ve hava sahamız ihlâl edildi. Dün Sayın Lavrov'a da söylediğim gibi hiçbir ülke kendi hava sahasının bu şekilde defalarca ihlâl edilmesini tolere etmez. Kaldı ki uyarılara cevap verilmediği için, bizim jetlerimiz vurduğu zaman milleti de belli olmayan bir uçaktı... Biz bu konuda gerekli açıklamaları yaptık. Bundan sonraki süreçte de diyalog kanallarımızı açık tutarak düşüncelerimiz ve elimizdeki bilgileri onlarla paylaşacağız.”

Al Jazeera

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
595
78
43
26
22
21
0