Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan Mavi Marmara Çıkışı: 'Giderken Başbakan'a mı Sordunuz?'

etiket Erdoğan'dan Mavi Marmara Çıkışı: 'Giderken Başbakan'a mı Sordunuz?'

Deniz Gök
29.06.2016 - 22:16 Son Güncelleme: 30.06.2016 - 10:35

Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Eylül ayında Çin'de yapılacak G-20 toplantısında görüşme kararı aldık' dedi. Erdoğan, Mavi Marmara gemisinin Filistin'e yardım götürmesini de eleştirerek 'Siz kalkıp da Türkiye'den böyle bir yardım götürmek için günün Başbakanı'na mı sordunuz. Biz zaten bunları yapıyorduk.' dedi.

 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beştepe'de verdiği iftar yemeğinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptıkları telefon görüşmesinin detaylarını anlattı. Erdoğan, Rus lider ile Eylül ayında Çin'de yapılacak G-20 toplantısında görüşme kararı aldıklarını söyledi.

'Türkiye’yi köşeye sıkıştırma amacı taşıdığı açık'

Erdoğan terörle mücadele konusunda özetle şunları söyledi:

'Kimden gelirse gelsin terör eylemlerinin Türkiye’yi köşeye sıkıştırma amacı taşıdığı açıktır. Bu millet Çanakkale’de çeyrek milyon vatan evladının canı pahasına birliğinden, beraberliğinden vazgeçemeyeceği inancını tüm dünyaya ilân etmiştir.'

'Dünya hâlâ bizim yapmakta olduğumuz operasyonlarımızın sivil vatandaşları öldürmeye yönelik olduğunu ifade ediyor. Sivil vatandaşlarımızı kimlerin şehit ettiği apaçık ortada. En büyük ispatı dün akşam. Daha önce Ankara’da, Gaziantep’te, Diyarbakır’da bu eylemleri yapan bu teröristler değil miydi?'

"Böyle bir yardım götürmek için günün Başbakanı'na mı sordunuz?"

Erdoğan konuşmasında Mavi Marmara gemisinin Filistin'e yardım götürmesini eleştirerek 'Siz kalkıp da Türkiye'den böyle bir yardım götürmek için günün Başbakanı'na mı sordunuz. Biz zaten bunları yapıyorduk.' dedi.

Erdoğan özetle şunları söyledi:

'Türkiye olarak biz hangi adımı atıyorsak atalım bu bilinmeli ki karşılık milletlerin kazanımı adına bir adımdı. Kazan kazan politikasına göre bu adımları attık. Buralardaki hassasiyetimiz devam edecek. 

Biz İsrail ile olan ilişkilerimizi niye kesmiştik? Olay malum. Duruşumuzda o günden bugüne değişen olmadı. 3 başlık vardı. Bunun bir tanesi özürdü. Özürü Sayın Obama'nın yanında gerçekleştirdiler. Olayı yaşayan benim. Sen neyi gördün neyi bildin. Söylemediğim şeyleri söylemişim gibi gösterenler var. '

İçeriğin Devamı Aşağıda

'İkinci başlığımız tazminattı. 20 milyon dolar 10 şehidimiz için tazminat olarak belirlendi. Bu kanın rakamı olur mu? Böyle bir tazminata karar verilmiş. Alır veya almaz. Siz kalkıp da Türkiye'den böyle bir yardım götürmek için günün Başbakanı'na mı sordunuz. Biz zaten bunları yapıyorduk. Ama gövde gösterisi olsun diye yapmadık. İsrail'in sözü var. Türkiye üzerinden her türlü yardımın Gazze'ye girmesine izin verilecek.'

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

2010 yılında İHH İnsani Yardım Vakfı'nın yardım taşıyan gemisi Mavi Marmara, Gazze ablukasını delmek amacıyla Türkiye'den yola çıkmış, Akdeniz'de İsrail komandolarının baskınına uğramıştı. Baskında 10 kişi ölmüş, bu olay ardından İsrail ile Türkiye ilişkileri askıya alınmıştı.

Twitter'da "Erdoğan İHH'yı sattı" yorumları yapılıyor

Twitter'da "Erdoğan İHH'yı sattı" yorumları yapılıyor
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

Oda Tv ve Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
683
380
204
80
61
29
10
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre Öztürk

zaman makinesini bulsanız ve 5 sene önceki erdoğan'la şimdiki erdoğan'ı karşı karşıya getirseniz ikisi de birbirini vatan haini ilan ederdi.

Kavinsky

Tespit gibi tespit.

Ahmet Ziya Boz

Farkında mısınız?Dün 42 insanımızı kaybettik ve şu anda kimsenin umrunda değiller.Patlamalara bu kadar alışmamız korku verici.

Pasif Kullanıcı

Ülkeye bakınca bazen fantastik bi rüya gördüğümü düşünüyorum..