Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan Kanal İstanbul Açıklaması: 'Montrö'yle Yakından Uzaktan Alakası Yok'

Erdoğan'dan Kanal İstanbul Açıklaması: 'Montrö'yle Yakından Uzaktan Alakası Yok'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak 'Burada kendi bağımsızlığımızı, kendi egemenliğimizi tamamen tesis ettiğimiz bir eser kazandırıyoruz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütüphane Söyleşileri adlı etkinlik kapsamında gençlerin sorularını yanıtladı.

Burada Kanal İstanbul'la bağlantılı olarak yöneltilen 'Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nden çıkmayı hedefliyor muyuz?' sorusunu yanıtlayan Erdoğan, '42, 43 kilometre uzunluğu olan bir kanal burası. Bu kanaldan Karadeniz'i Marmara'ya bağlıyoruz. Bununla birlikte de tabii Karadeniz'de ve Marmara tarafında gelen gemilerin oralarda bekleme veya beklememe bu süreçler... Hepsi bizim kudretimizde' dedi. Erdoğan, şöyle devam etti:

'Tabii bunun Montrö'yle yakından uzaktan alakası yok. Montrö İstanbul Boğazı'yla alakalı bir sözleşmeydi. Dolayısıyla burada kendi bağımsızlığımızı, kendi egemenliğimizi tesis ettiğimiz bir eser kazandırıyoruz. Şimdi Montrö'yle yakından uzaktan alakası olmayan böyle bir Kanal İstanbul bizi ne yapacaktır? Çok daha huzurlu, rahat kılacaktır.

Kanal İstanbul'u, İstanbul'a kazandırdığımızda İstanbul çok büyük bir zenginliğe kavuşmuş olacak, İstanbul Boğazı da çevrecilik açısından ciddi manada rahatlayacaktır.'

'Dinimizde kadına şiddet haramdır'

'Dinimizde kadına şiddet haramdır'

Erdoğan, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına ilişkin de konuştu. 'İstanbul Sözleşmesi, uygulaması itibariyle ne ülkemizde ne dünyada özellikle kadın haklarına saygıyı getirmedi. Şu anda Avrupa Konseyi, Avrupa Birliği ülkelerinden de 11 tanesi bundan çekilme arifesinde. Kadına şiddeti bizim anayasımız reddediyor mu? Reddediyor. Kabul etmiyor. Bizim burada üzerinde durmamız gereken 6284 sayılı ailenin korunması ve kadına şiddetle ilgili yasa' diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

'Bizim dinimizde kadına şiddet haramdır. Biz bu sözleşmenin daha adilini, daha güzelini, daha güçlüsünü yapar onunla yola devam ederiz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
82
60
15
4
3
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Ege'yi, Marmara'yı; Karadeniz'e bağlayan yeni bir "boğaz " açacan... ..... Sonra Montrö ile ilgisi yok diycen... ..... Reis ya çok cahil, yada tüm memleketle... Devamını Gör

ayy

senin dinin benim zerre umurumda değil, aklı ve bilimi esas alan anayasa umurumda

pabare

BURAM BURAM CAHİLLİK VE YOBAZLIK KOKUYOR ERKEN SEÇİM YAPIN GİDİN ARTIK 2023 TE KAÇACAK DELİK ARIYACAKSINIZ İLKTE FÖTEYE SIĞINIRSINIZ SİZ!