Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan Irak Başbakanı İbadi'ye: ‘Haddini Bil’

Erdoğan'dan Irak Başbakanı İbadi'ye: ‘Haddini Bil’

ATKN
11.10.2016 - 14:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'taki Türk askeri varlığına yönelik açıklamalarını sürdüren Irak Başbakanı İbadi'yi sert sözlerle eleştirerek, 'Şahsıma hakaretler ediyor. Sen benim zaten muhatabım değilsin, seviyemde değilsin, kıratımda değilsin, kalitemde değilsin. Biz bildiğimizi okuyacağız, bunu böyle bilesin. Önce haddini bil' dedi ve ekledi: 'Türkiye Cumhuriyeti'nin ordusu sizlerden talimat alacak kadar kalitesini kaybetmiş değildir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9. Avrasya İslam Şurası'nda yaptığı konuşmada Irak'taki Türk askeri varlığına dair açıklamalarını sürdüren Irak Başbakanı Haydar İbadi'yi sert sözlerle eleştirdi.

Erdoğan, şöyle konuştu:

'Senin bağırman çağırman bizim için hiç de önemli değil'

'Şu anda Irak'ta, yakında da Musul'da yapılacak operasyonlara aynı anlayışla, nasıl Cerablus'ta katıldıysak, nasıl Rai'de katıldıysak, evet şimdi yine söylüyorum. Şahsıma hakaretler ediyor, sen benim zaten muhatabım değilsin, seviyemde değilsin, kıratımda değilsin, kalitemde değilsin, Irak'tan senin bağırman çağırman bizim için hiç de önemli değil, biz bildiğimizi okuyacağız, bunu böyle bilesin.

'Başika üssünü kurmamız için talepleri var, şimdi diyor ki çekilin...'

'Başika üssünü kurmamız için talepleri var, şimdi diyor ki çekilin...'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kim bu? Irak'ın Başbakanı. Önce haddini bil... Şu anda kendileri Başika üssünü kurmamız için Sayın Davutoğlu döneminde bizlere talepleri var, bunların hepsinin canlı kayıtları var ve bugün yarın bunların hepsi televizyonlarda yayınlanacak. Buna rağmen Başika üssüne girilmiştir, şimdi diyor ki; 'Buradan çekilin.' Türkiye Cumhuriyeti'nin ordusu sizlerden talimat alacak kadar kalitesini kaybetmiş değildir. Gereği neyse bunu biz gerektiği şekilde bugüne kadar nasıl yaptıysak yapmaya devam edeceğiz.

Türkiye'nin, kimsenin bir karış toprağında gözü yoktur, egemenliğinde gözü yoktur. Bin yıldır beraber, kardeşçe yaşadığımız bu coğrafyada kaderimiz de kederimiz de ortaktır. Bizim kendi topraklarımızın güvenliğini sağlamak ve bölgedeki Müslümanların esenliğini istemek dışında bir gayemiz söz konusu değildir.

'Irak'a ırak kalamayız'

Irak'taki bütün bu gelişmeler karşısında biz Irak'a ırak kalamayız. Seyirci kalamayız. Oradaki kardeşlerimizin çağrısına sağır kalamayız. Hemen her gün vatandaşlarını PKK ve DEAŞ terörüne kurban veren bir ülke olarak buradaki gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz.'

İbadi ne demişti?

İbadi ne demişti?

Irak Başbakanı Haydar İbadi, Türk askerinin Irak'ta bulunmasının, IŞİD'le savaşta kendilerine engel olduğunu söylemişti.  Ayrıca İbadi, 'Musul'un kurtarılması operasyonun içinde Türk askeri yoktur ve katılmasına izin vermeyeceğiz' demişti.

Yıldırım: 'Önce devlet olmayı bilin sonra Türkiye'ye laf edin'

Yıldırım: 'Önce devlet olmayı bilin sonra Türkiye'ye laf edin'

İbadi'ye yanıt veren Başbakan Yıldırım da, 'Bu kargaşanın en büyük bedelini ödeyen Türkiye'nin meseleye sahip çıkmasından rahatsız olduklarını görüyoruz. Bunu söyleyecek olanların önce ülkelerine sahip çıkması lazım. Önce siz ülkenizin içinde yaşayan bütün vatandaşlarınıza sahip çıkın, onların yok olmasının önüne geçin, devlet olmayı bilin, ondan sonra Türkiye'ye laf edin. Bunu yapmazsanız söylediğiniz laflar biraz mizahi oluyor' ifadelerini kullanmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
125
43
18
16
7
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Eddy Ga

Tayyip bozuk saat gibi, arada bir doğru da konuşabiliyor. Bu Ibadi manyağı ülkesini yol geçen hanına çevirenlere gö*ünü verirken Türkiye'ye neden hadsiz hads... Devamını Gör

nukkummatti

ne kadar diplomatik bir dil(!) insan gerçekten hayret ediyor.