Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan Guardian'a: 'Sen Kimsin Terbiyesiz'

Erdoğan'dan Guardian'a: 'Sen Kimsin Terbiyesiz'

Ulaş
06.06.2015 - 14:07
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'Tam batılılaşmamış, yoksul Müslümanların kendi ülkelerini yönetmelerine izin verilemez' ifadelerini kullanan İngiltere'de yayınlanan Guardian gazetesine 'Sen kimsin ya' diye tepki gösterdi. Diyarbakır'daki HDP mitinginde meydana gelen patlama sonrası HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ı aradığını da belirten Erdoğan, 'Dün akşam kendisini aradım, telefonuma çıkmıyor. Neden çıkmıyorsun. Ben insani görevimi yaptım. Niye özür dileyeceğim? Eğer özür dileyecek birisi varsa sensin' dedi.

Ardahan mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Guardian gazetesinde yer alan makale hakkında, “Bir İngiliz gazetesi bu seçim için ,’Tam batılılaşmamış yoksul Müslüman ülkelerin kendini yönetmesine izin verilemez’ yazısı yazmış. Sen kimsin ya, sen kimsin terbiyesiz. Türkiye artık vandalların egemen olduğu bir ülke değil” dedi.

'Türkiye’yi hedef alıyorlar'

Cumhurbaşkanı, “‘Erdoğan Pazar günü istediğini alırsa durdurulamaz olacak’ diyorlar. Erdoğan diyerek benim şahsımı kastetmiyorlar. Asıl durdurulamaz dedikleri Türkiye. Bir de Alman gazetesi var. İstanbul ‘daki 3. havalimanının temelini attık ya bunlar kudurdu. Maliyeti 12 milyar euro. Yılda 150 milyon yolcu gidip gelecek. 25 yıllığına onlara kiraladık. Fakat 25 yılda ne kadar kira ödeyecekler biliyor musunuz? 22 milyar euro. İş bilenin, kılıç kuşananın” dedi.

'İhanet eden var mı'

ABD’de yayınlanan New York Times gazetesine tepkisini sürdüren Erdoğan, “New York Times denen bir gazete 1896’da Sultan Abdulhamit’e, sonra Menderes’e, sonra Özal’a. Şimdi aynı gazete bana kin kusuyor Bakın bu 4 ismin içerisinde bu millete ihanet eden var mı? Bir başka dergi de bizi, yani durdurmanın eş başkanlarının partisini destekleme yolundan geçtiğini söylüyor. Bunlar benim üzerimden Türkiye’yi hedef alıyorlar. Ana muhalefetle, bölücü örgütün güdümündeki parti, milliyetçi parti ve Pensilvanya’yı bir araya getiren şey ne?” ifadelerini kullandı.

'Aradım, telefonuma çıkmıyor'

Erdoğan, dün HDP’nin Diyarbakır mitinginde meydana gelen patlamayla ilgili HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ı aradığını belirterek, ”Dün akşam kendisini aradım, telefonuma çıkmıyor. Neden çıkmıyorsun. Ben insani görevimi yaptım” ifadelerini kullandı.

'Ben niye özür dileyeceğim? Özür dileyecek birisi varsa sensin'

Erdoğan, 'Dün, Diyarbakır'da asla tasvip edemeyeceğimiz bir olay gerçekleşti, iki vatandaşımız öldü, Allah'tan rahmet diliyorum. Dün akşam canlı yayında bu konuyla ilgili açıklamalarımı yaptım, aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Basın Müşavirliği'nden de yazılı olarak ayrıca açıklamalar yapıldı. Fakat eş başkan beyefendiye ulaşmak mümkün değildi. Daha sonra açıklama yapıyor, 'Bana ulaşacağına, Diyarbakır halkından özür dilesin.' Ben niye özür dileyeceğim? Eğer özür dileyecek birisi varsa sensin. Zira 6, 7, 8 Ekim tarihlerinde, benim Kürt kardeşlerimi sokağa döken, 50 kişinin ölümüne neden olan sendin.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0