Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan CHP'ye Çok Sert Sözler: 'Onlar Adına Utanıyorum'

Erdoğan'dan CHP'ye Çok Sert Sözler: 'Onlar Adına Utanıyorum'

Batuhan
23.12.2015 - 14:42 Son Güncelleme: 23.12.2015 - 14:57

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlara hitap etmeye devam etti. Erdoğan bugünkü toplantıda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul Millietvekili Eren Erdem’e yönelik sert ifadeler kullandı. CHP'li Eren Erdem için ‘hain’ diyen Erdoğan vatandaşlardan Kılıçdaroğlu'na mektup yazmalarını istedi ve 'Kaset kumpasıyla partisinin başına geldiğinin yüzüne vurulmasını istiyorum' ifadelerini kullandı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde muhtarları kabulünde yaptığı konuşmada, dünyanın en gelişmiş ülkelerinin başkanlık sistemiyle yönetildiğini belirterek, 'Demek ki burada bir özellik var. Öyleyse biz bundan niye korkuyoruz, niye çekiniyoruz, niye kaçıyoruz? Dert başka' dedi.

Erdoğan, 'Bu konuda karar merci önce TBMM, ardından milletimiz olacaktır. Ama artık milletimizin de açık ve güçlü bir talebi haline gelmiş olan bu konuya meclisimizin, mecliste temsil edilen siyasi partilerimizin daha fazla duyarsız kalamayacağı kanaatindeyim. Siz muhtarlarımızdan da bu meseleyi hem milletimiz hem de tüm partilerden siyasetçiler nezdinde gündeme getirmenizi, düşüncelerinizi kendileriyle paylaşmanızı bekliyorum' şeklinde konuştu.

'Rusya karakutuyu deşifre edemedi ama bu olay ülkemizdeki pek çok şeyi deşifre etti'

'Rusya karakutuyu deşifre edemedi ama bu olay ülkemizdeki pek çok şeyi deşifre etti'

Rusya sınırımızı ihlal ettiği için karakutusu üzerinden propaganda yürütüyor. Bunu şova dönüştürmüşlerdi. Daha sonra tahribattan bu bilgilerin okunamadığını iddia ettiler. Bizim tereddütümüz yoktu. Bu tür zorlama propaganda şovları bunları daha da mahçup etmekten fazla anlam taşımıyor. Ama bu olay ülkemizde pek çok şeyi deşifre etti. 

Balkan Harbi sırasında, 'Edirne'ye Enver gireceğine, Bulgar girsin' diyenlerin temsilcileri bugün, 'Erdoğan haklı çıkacağına, Putin haklı çıksın' mantığına büründüler.

‘İran ile Türkiye karşı karşıya gelirse İran’ın safında yer alırım’ diyen bir hain'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün eski tüfek sosyalistlerin, güya libarallerin, bir takım isimlerin Rusya safında yer aldığını görünce bir takım gerçeğin farkına vardık. Bunlar bu milletin düşmanıymışlar. Bu düşmanlığı sürdürebilmek için kılıf olarak kullanıyorlarmış. İran varsa İran'a Rusya varsa Rusya'ya destek veriyor. Bunlardan biri de anamuhalefet partisinin milletvekili. Hiçbir vasfı olmayan bu isme anamuhalefet lideri de sıkı sıkıya sahip çıkıyor. 'Yedirmem' diyor. Yedirmem dediği milletvekili dün, ‘İran ile Türkiye karşı karşıya gelirse İran’ın safında yer alırım’ diyen bir hain. Aynı kişi Gezi olaylarında en başta yer alıyordu. Bugün de kendi ülkesinin teröristlere sarin gazı sattığı iftirasını dile getirerek ihanetini katmerleyen bir karanlık adam. Bu karanlık adamı milletvekili yapan, şimdi de arkasında duran bir genel başkan, bana göre aynı yolun yolcusudur.

Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun dünkü grup konuşmasına sert yanıt verdi

'Kaset kumpasıyla partisinin başına geldiğinin yüzüne vurulmasını istiyorum'

Girdiği hiçbir seçimi kazanamayan ana muhalefet liderin milettimiz haddini sandıkta bildirmeye devam edecektir. Bu millet onlara bu iftiralarını yedirir. 2002'den beri sürekli kaybeden bir şahıs her seçimden önce başarısız olursam burada oturmam diyor. Sonra pişkince oturuyor. Bu şahıs esnaflara derdini yazsın diyerek mektup istemiş. Bende milletimden bu şahsa mektup yazmasını istiyorum. Bu zata şunu yazmanızı istiyorum: Kaset kumpasıyla partisinin başına geldiğinin yüzüne vurulmasını istiyorum. Paralel Yapı'nın kuklası haline gelmeyi nasıl içine sindirdiğini sormanızı istiyorum. Bu zatın ağzını her açtığında hesap uzmanıyım diyor ama daha kendi partisinin hesabını tutamıyor. Türkiye böyle bir siyaset tarzını ve böyle bir muhalefet liderini hak etmiyor. Bu şahsın yaptığı terbiyesizliği de umursamıyorum. Dün yaptığı grup toplantısında söylediği şeyler yenilir yutulur cinsten değil. Siz Cumhurbaşkanına hareket edemezsiniz. Egemenlik haklarımızla ilgili bir olayda Rusya'nın karşısında yer aldılar.

'Onlar adına utanıyorum'

Türkiye Cumhuriyet'i en kritik süreçten geçerken kendi gemilerinin altını oyanların hesabını soracağız. Biz her fırsatta milletimize gidiyor derdimizi anlatıyor ve desteğimizi tazeliyoruz.Biz bugünlere Necip Fazıl'ın deyimiyle şöyle geldik:

İnsandır sanıyordum mukaddes yüke hamal. Hamallık ki, sonunda, ne rütbe var, ne de mal, Yalnız acı bir lokma, zehirle pişmiş aştan; Ve ayrılık, anneden, vatandan, arkadaştan. Biz her fırsatta milletimize gidiyor derdimizi anlatıyor ve desteğimizi tazeliyoruz.

Bu görüntüden, bu üsluptan onlar adına utanıyorum. Söylediklerimin konumumla ilgisi yoktur. Bu zatın şahsıma yönelik terbiyesizliklerini de karakterine verdiğim için çok önemli görmüyorum. Dünkü konuşması yenilir yutulur cinsten değildir. Siz bu ülkenin cumhurbaşkanına böyle hitap edemezsiniz. Bunların ağızlarından dökülenler, kalplerinde bedenlerindekidir.

'Teröristlerin diliyle konuşanlara elbette hadlerini bildireceğiz'

'Türkiye, cumhuriyet tarihinin belki de en kritik sınamalarından birinden geçerken kendi içlerinde bulundukları geminin dibini delmeye çalışanlara elbette tavır koyacağız' diye konuşan Erdoğan, şöyle devam etti:

'Ülkemizin belli yerlerinde süren birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, istiklalimize ve istikbalimize yönelik saldırılar konusunda devletinin ve milletinin değil, teröristlerin yanında yer alanlara, onların diliyle konuşanlara elbette hadlerini bildireceğiz. İstikrar ve güven ortamını tehlikeye atmaya dönük her çabanın karşısında ülkemizin ve milletimizin hakkını, hukukunu, çıkarlarını elbette savunacağız. Asıl bunları yapmazsak namus ve şeref sorgulamasını hak etmiş oluruz. Bizim abdestimizden şüphemiz olmadığı için namazımızdan da hiçbir tereddüdümüz, şüphemiz yoktur.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Artık ne bu örgütün ne de ipini onun eline teslim eden siyasi partilerin, sivil toplum görünümlü kuruluşların milletimiz ve devletimiz nezdinde hükmü kalmamıştır. Terör örgütü mensuplarının ilçe ve mahalle merkezlerinden temizlenmesinin ardından bölge insanı ile birlikte, el ele vererek yaraları saracak yeni bir dönemi hep birlikte inşa edeceğiz. Muhatabımız milletimizin, bölge insanın bizatihi kendisidir' dedi.

AA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
20
5
2
2
0
0