Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan 'Başika' Açıklaması: 'Kararın Ne Kadar İsabetli Olduğu Ortaya Çıktı'

Erdoğan'dan 'Başika' Açıklaması: 'Kararın Ne Kadar İsabetli Olduğu Ortaya Çıktı'

Batuhan
08.01.2016 - 14:11 Son Güncelleme: 08.01.2016 - 16:09

Başika’ya yönelik saldırıyla ilgili değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 18 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü söyledi. Türk askerlerinden yaralanan olmadığını belirten Erdoğan “Bu, Başika kampıyla ilgili atılan adımın ne kadar isabetli bir karar olduğunu ortaya koyuyor” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'ın Başika bölgesindeki kampa yapılan saldırıyla ilgili bir soru üzerine şöyle konuştu:

'DAEŞ terör örgütüne mensup olduğu söylenen, sanıyorum bunlardan 18 kadarı etkisiz hale getirilmiş. Herhangi bir yaralı arkadaşlarımız da söz konusu değil. Böyle bir şey şu anda yok. Bu, Başika kampıyla ilgili atılan adımın ne kadar isabetli bir karar olduğunu ortaya koyuyor. Oradaki asker her an her şeye hazır.

Irak kendi askerlerini eğitmemimizi talep etti. Bize bu üs yerini gösterenler onlar. Rusya, İran, Irak ve Suriye dörtlüsünün Bağdat’ta ofis oluşturmasının ardından olumsuzluklar yaşandı.

"Ne için girdiniz Ukrayna'ya?"

"Ne için girdiniz Ukrayna'ya?"

Rusya, 'Bizi Suriye Hükümeti çağırdığı için biz oradayız' diyor. Şu anda Suriye'deki hükümet meşru bir hükümet değil ki. 'Efendim BM öyle kabul ediyor'.... Kabul edebilir ama siz her çağrıldığınız yere gitmek zorunda değilsiniz.

Gürcistan'a niye girdiniz zamanında Çağrıldığınız için mi girdiniz? Ne işiniz vardı Gürcistan'da? Ukrayna'ya çağrıldığınız için mi girdiniz? Ne için girdiniz Ukrayna'ya? İnsana sorarlar.

'Rusya, DAEŞ'le mücadele etmiyor'

Suriye'de de diyorlar ki 'Biz DAEŞ'e karşı orada bir mücadele veriyoruz'. Hayır, Rusya şu anda DAEŞ'e karşı Suriye'de mücadele vermiyor. Tam aksine orada ılımlı muhalefete karşı, hepsinden öte bizim Türkmen soydaşlarımıza yoğun bir şekilde işte Türkmen dağlarında...

Dün Bayırbucak Türkmenlerini kabul ettim, temsilcilerini kabul ettim. Onlarla görüşmem oldu. Hepsi açıkça bunları anlatıyorlar. 'Yoğun bir şekilde şu anda bizim köylerimizi vuruyorlar' diyorlar. Yapılan iş şu anda bu ve maalesef ciddi manada bir dezenformasyonla dünya aldatılmak isteniyor.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
52
15
6
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
görüncek adam

Bu kadar mantıksız konuşamaz bir insan .İstediği devleti meşru istemediğini yok sayıyor.Bu lafları kafası çalışanlar için değil kendi seçmenine söylüyor resm... Devamını Gör

itsasin

saldırının sebebi belirlendi .akp=isid