Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'dan ABD Milletvekillerine Antisemitizm Mektubu

Erdoğan'dan ABD Milletvekillerine Antisemitizm Mektubu

07.08.2014 - 05:57 Son Güncelleme: 07.08.2014 - 15:21

Dailybeast kaynaklı habere göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adına ABD'li Senatörlere bir mektup yazan AK Parti İstanbul Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Volkan Bozkır 'Eğer bölgede anti semitizmin artmasından rahatsızlık duyuyorlarsa, İsrail'in daha fazla Filistinli öldürmemesi için çaba göstermeleri gerektiğini' ifade etti.

5 Ağustos tarihinde yazılan mektupta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail hakkında yaptığı bazı açıklamaların anti semitik olduğu reddedilirken, 'Her İsrail saldırısı dünyada yaşayan tüm Yahudilerin barış ve huzurunu bozmakta, onları nefret suçunun birer hedefi haline getirmektedir' denildi. Mektupta 'İsrail'e yönelik meşru eleştirilerin susturulmaya çalışılmasındansa İsrail Hükümetine baskı uygulanarak işgal ve yıkım politikalarına engel olunması' tavsiye edilirken 'Bunun anti semitizme en iyi ve güçlü cevap olacağı' söylendi.

Karşılıklı saygı ve çıkara dayalı Türk-Amerikan ilişkilerinin, bölgesel ve küresel barış ve istikrara katkı sunan önemli bir ilişki olduğuna işaret eden Bozkır mektubunu, 'Bölgemizde yaşanan gelişmeleri de dikkate alarak Filistin sorununun barışçıl ve kalıcı bir çözüme kavuşturulması için birlikte gayret göstermemiz ayrıca önem arz etmektedir. Filistin-İsrail ihtilafına adil ve tarafsız bir şekilde yaklaşılmadığı takdirde güvensizlik ve istikrarsızlık daha da artacak ve bundan sadece Türkiye değil, Amerika Birleşik Devletleri de zarar görecektir' ifadeleriyle sonlandırdı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adına Volkan Bozkır' tarafından gönderilen mektup, ABD Kongresi ABD - Türkiye İlişkileri ve Amerikalı Türkler Grubunun 4 Eşbaşkanının geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı bir mektuba cevap mahiyeti taşıyor. 29 Temmuz tarihinde  Virginia Foxx, Steve Cohen, Gerald Connolly ve Ed Whitfield'in yazdığı mektupta Erdoğan'ın İsrail ve Yahudiler hakkındaki sözlerinin 'Kendi meslektaşları ile Türkiye konusunda konuşurken olumlu bir şey söylenmesini güçleştirdiği' söylenerek kendisinden bu konuda olumlu bir adım beklendiği ifade edilmişti.

'Erdoğan'ın bu mektubu da anti semitik'

Küresel Antisemitizm ve Politikaları Çalışma Enstitüsü Direktörü Charles Asher Small, 5 Ağustos tarihinde gönderilen mektup hakkında bir açıklamada bulunarak Erdoğan'ın 'İsrail'in Hamas'la yaptığı savaş sebebiyle dünyadaki Yahudilerin hedef gösterilmesini meşrulaştırmaya çalıştığını' iddia ederek, bu mektubun da İsrail'in hareketleri yüzünden dünyadaki tüm Yahudileri suçlaması nedeniyle anti semitik olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın İsrail'in Hamas'la mücadelesi nedeniyle dünyadaki tüm Yahudilerin hedef alınmasının normal olduğunu söylemesinin açık bir anti semitizm örneği olduğunu ifade eden Small, 'Bu ifadeler Avrupa Birliği'nin antisemitizm tanımına uygun' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0