Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan İzleme Heyetine Olumlu Bakmıyor

Erdoğan İzleme Heyetine Olumlu Bakmıyor

FreiGeist
20.03.2015 - 10:10 Son Güncelleme: 20.03.2015 - 15:26
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çözüm sürecinde izleme heyetiyle ilgili, 'Bu olaya ben olumlu bakmıyorum. Bunlar doğru şeyler değil' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna'ya resmi ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çözüm sürecinde izleme heyetiyle ilgili soruyu yanıtlarken, şöyle konuştu:

'Ben gazetelerden okuyorum. Yani böyle bir şeyden doğrusu benim bir haberim yok. Şunu da da çok açık net söyleyeyim. Bu olaya da ben olumlu bakmıyorum. Çünkü Başbakanlığım döneminde de 'Akil insanlar içerisinde de bir grubun gitmesine nasıl bakarsınız, değerlendirirsiniz' dedikleri zaman bunları doğru bulmadığımı, böyle bir şey düşünmediğimizi o zaman da söylemiştim. Aynı şeyi şimdi de söylüyorum. Bunlar doğru şeyler değil.'

Erdoğan, 'Birilerini tatmin için bu işler yapılmaz. Bu işin yönetimi hükümette ise başlattığı işi devam ettirmelidir. Geçmişte dağa çeşitli roman yazarları gitmişti, ne netice alındı? Yeni romanlar mı yazdırılacak? Bunlara gerek yok' diye konuştu.

Yabancı savaşçılar

Erdoğan, yabancı savaşçıların iadesine ilişkin 'Bunları iade ediyoruz ve bundan sonra da bu şekilde bizlere bildirilmesi halinde bunları yakalayıp, iade etmek hem insanı hem de vicdani görevimizdir. Eğer bize bildirilmiyorsa kimse de kalkıp da Türkiye'ye bunun hesabını soramaz ama bildiriliyorsa biz onları kesinlikle yakalar ve iade ederiz' dedi.

Erdoğan, '12 bin 520 kişinin ülkeye giriş yasağı olduğunu Dışişleri Bakanım ifade ediyor, yakalanıp iade edilenlerin sayısının da 1170 olduğunu söylüyorlar. Demek ki, Türkiye bu konuda üzerine düşen görevi yapıyor ve yapmaya da devam edecektir' diye konuştu.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0