Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Bu İş 12 Saatlik Bir İş Değil, Gevşemeye Gelmez'

Erdoğan: 'Bu İş 12 Saatlik Bir İş Değil, Gevşemeye Gelmez'

Darbe girişimini protesto ettiği sırada hayatını kaybedenlerin Fatih Camii'ndeki cenazesine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Meydanlardan ayrılmayacağız, gevşemeye gelmez. Bu iş 12 saatlik bir iş değil' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Darbe girişimini İstanbul'da protesto ettiği sırada 45 yaşında hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank'ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank ve yine protestolarda hayatını kaybeden bazı kişiler için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. 

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, 'Onların  tankı, topu varsa bizim de imanımız var' dedi. 'Gevşemek yok, meydanlardan ayrılmayacağız, gevşemeye gelmez. Bu iş 12 saatlik bir iş değildir' ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İdam isteriz' sloganları üzerine, şunları söyledi:

'Demokrasilerde halkın talebi bir kenara konulamaz. Bu sizlerin bir hakkıdır. Özellikle anayasal olarak gerekli olan mercilerde değerlendirilmesi yapılır ve kararı da verilir.'

'Hiç duygusal karar almadık.  Kararlarımızı verirken bin düşündük bir verdik.'

'Bizler intikamcı değiliz. En büyük intikam sahibi Allah’tır.'

'Sloganik değil düşünerek attığımız her adım akılla, tecrübeyle atmamız lâzım.'

"Virüsleri temizleme dönemi devam edecek"

"Virüsleri temizleme dönemi devam edecek"

Erdoğan, Gülen Cemaati'nin devletin tüm birimlerine sızdığını hatırlatarak da, 'Devletin tüm kurumlarında bu virüsleri temizleme dönemi devam edecektir. Çünkü bu vücut metastaz yaptı. Maalesef kanser virüsü gibi bu devletin her yerini sardı. Dolayısıyla biz bunları biliyorduk ve ilgili olan bütün mercilere de bunu söyledik, söylüyoruz' diye konuştu.

'Yazılı talep ettik, tavırlarını ayrıca göreceğiz'

Cumhurbaşkanı, ABD'de yaşayan Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili olarak ise, 'Adalet ve Dışişleri Bakanlıklarımız aracılığıyla yazılı olarak da iade talep ettik. Bunları isteyeceğiz. Tavırlarını ayrıca göreceğiz' ifadelerini kullandı.

Lüksemburg'da açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Türkiye'den henüz resmi bir iade talebi almadıklarını söylerken, 'Tahminimiz Sayın Gülen ile ilgili bazı sorular gündeme gelecektir' demişti.

Al Jazeera ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda