Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Başörtüsü Bilime Engel Değildir'

Erdoğan: 'Başörtüsü Bilime Engel Değildir'

adem kara
10.01.2014 - 14:29
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başörtüsü Bilime Engel Değildir

Malezya İslam Üniversitesi'nden fahri doktora alan Başbakan Erdoğan, törende yaptığı konuşmada başörtüsü konusunu gündeme getirdi: Başörtüsünün bilimin önünde engel olmadığını birkez daha ispat etme imkanı bulduk.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Malezya'da Uluslararası İslam Üniversitesi'de düzenlenen Fahri Doktora töreninde konuştu. Türkiye ve Malezya'nın ortak hedefleri olduğuna vurgu yapan Erdoğan, 'Türkiye'nin 11 yıl içinde hükümetimiz içinde elde ettiği başarılar işte bu birikimli gençlerimizin omzunda yükseldi. Biz de şunu ispat etme seçeneğini gördük. Demekki başörtüsü bilimi elde etmede engel değilmiş' dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Üniversitelerimizde kısıtlamalar yok. Her alanda eğitimi eğitim alma imkanını benimsedik. Anlamsız yasakları kaldırdık. Eğitimin özgürleşmesi için tarihi nitelikte adımlar attık.

'NİHAYETİNDE ZAFERİ ELDE ETTİLER'

Sabredenler zafere erişenlerdir. Türkiye'nin gençleri 80'lerde 90'larda, 2000'li yıllarda inançlarından dolayı kendilerine gösterilen zulme direndiler. Nihayetinde zaferi elde ettiler.

'ŞERDEN HAYIR DOĞDU'

Bir dönem gençlerimize çok ağır zulümler edildiği için üzülüyorum. Ama uluslararası üniversitelerde okuyan, dünyayı çok iyi bilen gençlerimiz oldu. Yani şerden hayır doğdu.

'BAŞÖRTÜSÜ BİLİMİN ÖNÜNDE ENGEL DEĞİLDİR'

11 yıl içinde elde ettiğimiz başarılar işte bu donanımlı gençlerin omuzlarında yükseldi. Şunu da bir kez daha ispat etme imkanı bulduk. Demek ki başörtüsü bilimin önünde bir engel değildir. Demek ki inançlar, değerler bilimin önünde bir engel değildir. Önemli zihniyetinizdir, ruhunuzun içindekidir.

'MALEZYA'NIN DA BENZER BİR HEDEFİ VAR'

Malezya'nın 2020 hedefleri var. Bizim de 2023 hedefleri var. Malezya'nın hedefleri ile Türkiye'nin hedefleri arasında müşterek yanların olduğunu gördüm. 2023'e kadar kendi savaş uçaklarımızı imal eden ülke konumunu ulaşacağımızı umuyorum ve buna yürekten inanayorum. Malezya'nın da bu benzeri bir çok hedefi var.

Buraya gelmeden önce Tokyo'da TÜRKSAT 4a uydusunun teslim törenine katıldık. Ve uzaya fırlatıyoruz.

sondakika

Kaynak: http://www.sondakika.com/haber/haber-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
1
1
0
0
0
0