Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'Bana Neden Atatürk Posteri Sallıyorsun?'

Erdoğan: 'Bana Neden Atatürk Posteri Sallıyorsun?'

adem kara
17.03.2014 - 14:27
İçeriğin Devamı Aşağıda

Erdoğan: 'Bana Neden Atatürk Posteri Sallıyorsun?'

Aydın'da halka seslenen Erdoğan, 'Gelirken birisi bana Atatürk'ün posterini sallıyor. Niye bana sallıyorsun ki, büyük ihtimalle CHP'li.' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , 'CHP'nin tavrına bakın 27 Mayıs öncesindeki gibi aynı gerilim siyasetini yürüttüğünü göreceksiniz. İşverenlere, bazı sendikalara, bazı sivil toplum örgütlerine, bazı gençlik hareketlerine bakın, bire bir 27 Mayıs öncesinde ne varsa bugün de aynısı var' dedi.

İzmir 'deki programının ardından kentten ayrılan Başbakan Erdoğan 'ı taşıyan helikopter, Adnan Menderes Stadı'na 12.54'te iniş yaptı. Başbakan Erdoğan 'la birlikte eşi Emine Erdoğan , kızı Sümeyye Erdoğan , Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç , Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de Aydın 'a geldi.

Başbakan Erdoğan 'ı Ak Parti Aydın milletvekilleri ile Aydın Valisi Erol Ayyıldız , Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş karşıladı.

Erdoğan partisinin düzenlediği miting için İstasyon Meydanı'na gelirken saatler öncesinde alanda toplanan kalabalığın coşkusu arttık. Alkışlar eşliğinde sahneye gelen Erdoğan, vatandaşları selamladı.

Konuşmasının başında Adnan Menderes'i anan Erdoğan, şunları kaydetti

'Adnan Menderes Ege 'nin bir evladıydı. Onun memleketinde, Aydın 'dayız. Seçimde ya Menderes 'in verdiği demokrasi mücadelesine sahip çıkacağız ya da onu şehit edenlerin yanında yer alacağız. Menderes , düşünceleri ile en çok da milletin kalbindeki sevgisi ile unutulmayacak. O gün Menderes 'e diktatör dediler, bugün bana diyorlar. Menderes 'e yapılanların hesabını 30 Mart'ta sormaya var mıyız? Gazetelerin manşetlerine bakın 27 Mayıs öncesiyle aynı manşetleri göreceksiniz. CHP 'nin tavrına bakın 27 Mayıs öncesindeki gibi aynı gerilim siyasetini yürüttüğünü göreceksiniz. İşverenlere, bazı sendikalara, bazı sivil toplum örgütlerine, bazı gençlik hareketlerine bakın, bire bir 27 Mayıs öncesinde ne varsa bugün de aynısı var. O gün Menderes 'e 'diktatör' dediler, şimdi bana diyorlar. O gün Menderes 'e ' Hürriyet düşmanı' dediler, bugün aynısını bana söylüyorlar. O gün Menderes 'e 'gençleri öldürdü, öldürüyor' dediler, aynısını bana söylüyorlar. Hatta Menderes 'e 'kıyma makinelerinden geçirip cesetlerini saklıyor' dediler. O gün de Menderes 'e en alçakça yolsuzluk iftiralarını, en edepsiz iftiraları attılar, aynını şu anda bana yapıyorlar.

Beni o zamanki CHP 'ye yakın paralel yapı mahkum etmişti.

Sizlere çok entresan bir olayı hatırlatmak istiyorum. Darbenin ardından 5 kişiye bir cenaze töreni düzenledi. Aynı bugün CHP 'nin yaptığı cenaze töreni gibi. O zaman o 5 kişeye günlerce sokaklarda gezdirip Ankara'ya getirip Anıtkabir'de defnettiler. Bu 5 kişi nasıl öldü biliyor musunuz? Biri darbe esnasında kendi askerinin kurşunu ile. Biri CHP 'li babanın yanında darbeyi kutlamak için sokağa çıktığında ölmüştür. Biri de darbeye hazırlık yaparken elinde silahın patlaması ile ölmüştür. Beşide pisi pisine ölmüştür. Bu 5 kişiyi kara propadanda için kullandılar. Sonra ne oldu biliyor musunuz? Onların kemiklerini Anıtkabir'den çıkartarak ailelerine verdiler. Bunu kimse hatırlamıyor. İşte CHP zihniyeti bu.

Biz büyükşehir yasasını çıkardığımızda CHP itiraz etti. Onlar belediyeciliği bilmez. Onlar yolsuzluğu iyi bilir.

Dağları delerek İstanbul'a su getirdik. CHP İSKİ yolsuzluğu ile tarihe geçti. Bir 94 öncesi İSKİ var. Bir de 94 sonrası İSKİ var.

O zamanda paralel yapı vardı. O zaman markası farklıydı. Beni mahkum ettiler. Neydi benim suçum. Ziya Gökalp'in şiirini okudum diye mahkum ettiler beni. Bir yerleri yakmadım, yıkmadım. Ama sen niye minarelere neden süngü dedin diye mahkum ettiler. Camiler bizim kışlamız olmadı mı? Ama Kılıçdaroğlu zihniyeti bunu anlamaz.

Bu ülkede Said-i Nursi'yi yargıladılar. Ta sürdüler Sibirya'ya. Bir yolunu buldu geldi buraya ülkesine. Ben kendi vatanımda son nefesimi vereceğim dedi. Ona bile tahammül edemediler.

Said-i Nursi'nin izinden gittiğini söyleyen zat, hayatında bir kez olsun Bedüizaman dememiştir. 99'da kaçtı gitti ülkesinden. 2 yıl önce davat ettim. Dön gel ülkene dedim ama hala dönmedi. Hala onun söylemlerinde hikmet arayan benim saf kardeşlerim var. İnşallah 30 Mart'ta bu tuzakları bozacağız.

Aman ha kardeşlerim sandıklara sahip çıkacağız. Bunlara güvenmeyeceğiz. Her türlü çirkefliği yapabilirler.

Bunlar Gezi olaylarında dümen çevirdiler. Ağaç dediler, çevre dediler bunların arkasına sakladılar. Bu tabi Türkiye'ye yönelik bir saldırı idi. Aynı şekilde 17 Aralık, 25 Aralık operasyonları da Türkiye'ye yönelik bir saldırı idi. Yapılan saldırılar sadece bana karşı değil Ak Parti 'ye karşı değildi. Büyük Türkiye'ye karşı yapılmış bir saldırıdır. Ayak oyunları iktidarı yıkmak istediler ama biz dik durduk.

Tarih boyunca bu CHP hep darbelerin arkasında durdu. Sandıktan netice alamadı.

Şimdi gelirken birisi bana Atatürk'ün posterini sallıyor. Niye Atatürk'ün posterini bana sallıyorsun ki, büyük bir ihtimalle CHP 'li. Ya bana laf üretme iş üret iş üret. Sizin geçmişiniz kirli geçmişiniz. Bunların hepsi belgeli. Ezanı aslından ayıran siz değil misiniiz. Adana Menderes 'i ezanı aslına çevirdiniz diye idama götürdünüz. Her zaman darbelere bel bağladınız.

Kendi aralarında bir taktik geliştiridler. MHP'de bunlara takıldı gidiyor. İl il birbilerini destekleyecelermiş. Ama benim partim bunların hepsini sandığa gömer. 30 Mart'ta sandık dışında başka oyunlara baş vuranlara en güzel cevabı halk verecek.

En son çete paralel yapı. Hiç merak etmeyin bunu da bitireceğiz.

Yeni yeni iftiralar atıyorlar. 2 tane gazete benim oğluma hiç alakası olmayan bir avukat uydurmuşlar. Oğlumun bir sitede evi varmış. Bunu hemen yalanladık ve yargıya başvurduk.

Biz Ergenekonla mücadele ettik. Pensilvanya'daki yeni Ergenekonla da mücade edeceğiz. Hiç endişeniz olmasın Türkiye'ye artık sizler istikamet vereceksiniz.

haberler.com

Kaynak: http://www.haberler.com/basbakan-erdo...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0