Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan, Amanpour'a Konuştu: 'Batılı Ülkeler Tarafından Yalnız Bırakıldık'

Erdoğan, Amanpour'a Konuştu: 'Batılı Ülkeler Tarafından Yalnız Bırakıldık'

Onedio Medya
31.03.2016 - 09:52

Nükleer Güvenlik Zirvesi için ABD'ye giden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN International kanalında ünlü gazeteci Christiane Amanpour’un sorularını yanıtladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA

Tamamı bugün TSİ 19.00’da yayınlanacak röportajda IŞİD ve Avrupa’daki terör tehdidiyle ilgili konuşan Erdoğan, Avrupa ülkelerini terör tehdidinin önemini kavrayamamak ve terörün yayılmasına izin vermekle suçladı. Çoğu militanın Avrupa’dan Ortadoğu’ya gitmiş olduğunu hatırlatan Erdoğan, Avrupa ülkelerinin terörle mücadele için yeterli çaba göstermediğini ve yükümlülüklerini yerine getirmediğini söyledi.

'İstihbarat paylaşımı beklentimiz hiçbir zaman karşılanmadı'

Belçika'daki yetkililerin Brüksel saldırganı İbrahim el Bakraoui meselesinde de ‘benzer bir ihmal’ sergilediğini belirten Erdoğan, 'Ülkelere teröre karşı ortak duruş çağrısında bulunuyoruz. Ama çoğu ülke bu çağrıya hak ettiği önemi vermiyor gibi görünüyor. Batılı ülkeler tarafından yalnız bırakıldık. İstihbarat paylaşımı beklentimiz hiçbir zaman karşılanmadı' dedi.

Türkiye'nin IŞİD’le kararlılıkla mücadeleye devam ettiğini söyleyen Erdoğan, 'Biz bu amaca bağlıyız ve Batılı ülkelerden de aynı kararlılığı bekliyoruz' diye konuştu.

Erdoğan ABD'de düşünce kuruluşu temsilcileri ve akademisyenlerle yaptığı toplantıda da Türkiye'de küresel barışa hizmet etmeye yönelik çabalarının olduğunu söylerken 'Bu çabamızda zaman zaman yalnız kaldığımızı hissetsek de ABD'nin bizi anladığını ve yanımızda olduğunu düşünmek istiyoruz' demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
23
16
5
4
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
infoguner

Kronik magduriyet ve asagilik kompleksine sahip bir parti, batidayken "gotunuzu yiyim abi, beni delige supurmeyin" politikasi guderken kendi ulkesinde ise to... Devamını Gör

Philip Trix

+1000

itsasin

yobazları kendi gözümüzle gördük.devran dönüyor .sonun yakın bedevi.

Pasif Kullanıcı

Batılı ülkeler bizim ne zaman dostumuz olmuş ki aq? :/