Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan, ABD Programını Neden Yarıda Kesti?

etiket Erdoğan, ABD Programını Neden Yarıda Kesti?

Onedio Medya
10.06.2016 - 08:58 Son Güncelleme: 10.06.2016 - 11:50

ABD'nin Louisville kentinde Muhammed Ali'nin cenaze namazına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün düzenlenecek ikinci töreni beklemeden Türkiye'ye dönüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Muhammed Ali'nin cenaze namazına katılarak dini vecibeyi yerine getiren Erdoğan'ın, gün içinde ünlü boksörün müzesini de ziyaret etmesinin ardından, bugün düzenlenecek anma törenini beklemeksizin yurda dönmeyi kararlaştırdığını belirtti.

Erdoğan, Ahıska Türklerinin verdiği iftara katıldıktan sonra İstanbul'a hareket etti

Erdoğan, Ahıska Türklerinin verdiği iftara katıldıktan sonra İstanbul'a hareket etti

Gelişmeyi NTV Washington muhabiri Hüseyin Günay Twitter hesabından duyurmuştu

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'nın aktardığı bilgiye göre Muhammed Ali'nin cenaze töreninde, Erdoğan'ın kabe örtüsünün bir parçasını tabutun üzerine koymak istediği, 'Biz sonra koyarız' diye alınmasını hoş karşılamadığı öne sürüldü. 

Ayrıca Erdoğan'ın ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Kuran-ı Kerim okuma isteğinin geri çevrildiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu gelişmeler üzerine programını yarıda keserek dönme kararı aldığı ifade edildi.

Ancak bu iddialar resmi kaynaklarca doğrulanmış değil.

Erdoğan’ın koruması ile Gizli Servis yetkilisi arasında gerilim

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Muhammed Ali Kültür Merkezi’ne gitmek üzere otelinden ayrılıp makam aracına bindikten sonra Amerikan Gizli Servis yetkilileri ile Erdoğan’ın korumaları arasında küçük çaplı bir sürtüşme yaşandı.

VOA'nın haberine göre, protokol kuralları gereği Erdoğan’ı korumakla görevli Amerikalı gizli servis yetkilisi, Erdoğan aracına bindikten sonra kapısının yanında durduğu sırada Cumhurbaşkanı’nın koruması da aynı noktada durmak istedi ve o anda iki koruma arasında bir sürtüşme yaşandı. Ancak gerginlik, başka görevlilerin araya girmesiyle büyümeden çözüldü.

Erdoğan'ın ABD'ye gitme kararıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından yapılan ilk bilgilendirmede ne denilmişti?

Erdoğan'ın ABD'ye gitme kararıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından yapılan ilk bilgilendirmede ne denilmişti?

Açıklamada 'Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhammed Ali’nin ABD’deki Müslüman toplumunun liderlerinden İmam Zaid Şakir tarafından Perşembe günü kıldırılacak olan cenaze namazında saf tutacak. Muhammed Ali için Cuma günü son derece kalabalık bir katılımla gerçekleşmesi beklenen anma ve uğurlama törenine katılacak' denilmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
382
65
27
25
17
10
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Melike Çağlayan

Cenazeyi şova döndürmek istemiş izin vermemişler ona bozulmuş. Fırsatını bulduğu her şeyi kullanmayı iyi bilir ama her yer türkiye değil tabi ;)

Kayzer Soze

Bir devlet başkanı dünyanın neresine hangi sebeple giderse gitsin bir devlet başkanı gibi karşılanır ve ağırlanır. Gittiğin ülkede seni kendi ülkenin Dışişle... Devamını Gör

S1B

''İstanbul Vezneciler'de patlama: 6 polis şehit oldu, 5 sivil hayatını kaybetti'' Bu olay başka bi ülkede olsa o ülkenin başındaki adam hemen olayın başında ... Devamını Gör