Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: 'ABD'nin Bizi Anladığını Düşünmek İstiyoruz'

Erdoğan: 'ABD'nin Bizi Anladığını Düşünmek İstiyoruz'

Deniz Gök
30.03.2016 - 21:24 Son Güncelleme: 31.03.2016 - 08:40

ABD'nin başkenti Washington'da temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye konusunda ABD'ye sitem ederek 'Zaman zaman yalnız kaldığımızı hissetsek de ABD'nin bizi anladığını ve yanımızda olduğunu düşünmek istiyoruz.' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı ErdoğanABD ziyaretinin ikinci gününde St. Regis Oteli'nde, düşünce kuruluşu temsilcileri ve akademisyenlerle bir toplantı gerçekleştirdi. 

Erdoğan burada yaptığı konuşmada Türkiye'ye yakın bölgelerde büyük bir yıkım ve insanlık dramının yaşandığını belirterek, 'Yönetilemeyen siyasi alanlarla dolu bir coğrafyada Türkiye olarak gelişmeleri bölgesel ve küresel barışa hizmet edecek şekilde yönlendirmeye çabalıyoruz. Bu çabamızda zaman zaman yalnız kaldığımızı hissetsek de ABD'nin bizi anladığını ve yanımızda olduğunu düşünmek istiyoruz.' dedi.

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

'Terörün yayılması ve bugün Avrupa sınırlarına dayanan mülteci krizi, bu iki ülkedeki çöküşün en somut ürünleridir. Bu iki ülkedeki dağılma sürecinin önüne geçilemediği takdirde Batı toplumlarını çok daha vahim gelişmeler beklemektedir. Her şeyin küreselleştiği, sınırların anlamını kaybettiği bir dünyada bu tür krizlerin etkilerinden kimse uzak duramaz, kendini koruyamaz'

Musevi heyetle de görüştü

Musevi heyetle de görüştü

Erdoğan, Washington'da kaldığı St. Regis Hotel'de Musevi kuruluşlarının temsilcileriyle de görüştü.

Toplantıya katılan Yahudi lobi kuruluşu Anti Defomation League üyesi Ken Jacobson, toplantının ardından görüşmeyi Türkiye ile İsrail arasındaki geçmişe dayanan ilişkileri görüşmek için bir fırsat olarak nitelendirdi.

'Destek veriyoruz'

'Destek veriyoruz'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye ile İsrail arasındaki farklılıkların giderilmesine yönelik görüşmelerin sürdüğünü hatırlatan Jacobson, 'Bunların üstesinden gelineceğini umut ediyoruz. Bu çabaları destekliyoruz. Olumlu şekilde ilerlemesi için bir potansiyel bulunduğunu görüyoruz. Biz ABD’li Yahudiler de buna destek veriyoruz' diye konuştu.

Jacobson, 'Ümit ediyoruz ki Türkiye ile İsrail arasındaki sorunlar ortadan kalkacak ve eskiden olduğu gibi iyi bir seviyeye gelecek' dedi.

'Karmaşık ve hassas konular ele alındı'

Büyük Amerikan Yahudi Kuruluşları Başkanlar Konferansı Başkan Yardımcısı Malcolm Hoenlein de görüşmenin olumlu geçtiğini belirtti. Karmaşık ve hassas konuların ele alındığını ifade eden Hoenlein, görüşmenin tarafların birbirini anlaması bakımından önemli olduğunu kaydetti.

Erdoğan - Kerry görüşmesi

Erdoğan - Kerry görüşmesi

Erdoğan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile de bir araya geldi. 

Washington büyükelçiliği rezidansında gerçekleştirilen görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı.

Obama ile görüşme

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın nükleer güvenlik zirvesi esnasından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceğini belirten Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, 'ABD Başkanı Barack Obama'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kısa süreli de olsa görüşmek için vakit ayıracağına emin olduğunu' söyledi.

AA, DHA ve Reuters

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
144
51
14
8
6
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
kartacali

seçim meydanında ''biz kazanırsak gazzeden havayi fişekler atılacak chp+mhp kazanırsa tel aviv den atılacak'' diyen utanmaz alçaklar....

Pasif Kullanıcı

Suriye İsrail falan değil mesele bence Zarrab için gitti oraya.

Kigami Turkoglu

Varsayalım ki Cumhur Kılıçdaroğlu ve hükümet CHP. ABD ye gidip iyi dilek mesajları veriyor, Obama ona belki zaman ayıracakmış diye sıra bekliyor ve birde Yah... Devamını Gör