Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan 37 Şehre Gitti, 15'inde Kaybetti...

Erdoğan 37 Şehre Gitti, 15'inde Kaybetti...

FreiGeist
11.06.2015 - 10:11
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1 Mayıs'tan sonra 'toplu açılış' için gittiği 37 şehrin 15'inde CHP ve HDP birinci parti çıktı.

Seçim sonuçlarına yönelik analizler, HDP’ye giden oyların yüzde 14’ünün başkanlık sistemini engellemek için verildiğini gösterirken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 1 Mayıs’tan sonra “toplu açılış” için gittiği 37 şehrin 15’inde CHP ve HDP birinci parti çıktı.

Erdoğan’ın 1 Mayıs’tan sonra ilk gittiği Batman ile son gittiği Ağrı’da HDP birinci parti çıktı. Erdoğan’ın Doğu ve Güneydoğu’da gittiği illerin çoğunda da yine HDP, Ak Parti’ye büyük fark attı.

Hürriyet gazetesinden Erdinç Çelikkan'ın haberine göreCumhurbaşkanı Erdoğan, partilerin seçim çalışmalarına hız verdiği mayıs ayından 6 Haziran’a kadar geçen 37 günde “toplu açılış” ve “buluşma” adı altında toplam 37 şehire gitti. 

Erdoğan, ağırlıklı olarak HDP’nin önde olduğu Doğu ve Güneydoğu’daki şehirlerde programlara katıldı.

Bu illerin tamamında HDP’ye sert sözlerle yüklendi. Ancak buna rağmen sözkonusu illerde 7 Haziran’da HDP büyük farkla birinci parti çıktı. 1 Mayıs’ın ardından ilk olarak Batman’da toplu açılış törenine katılan Erdoğan, burada isim vermeden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a yüklenerek, “Hale bak, Diyanet’i kaldıracak. Bunların zerre kadar İslam’la alakası olsa bu ifadeyi kullanamaz” açıklamasını yapmıştı. HDP’nin yüzde 73 oy aldığı Batman’da AK Parti’nin oyu yüzde 18’de kaldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0