Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan: '11 Eylül Tüm Müslümanlara Fatura Edilemez'

Erdoğan: '11 Eylül Tüm Müslümanlara Fatura Edilemez'

ATKN
02.04.2016 - 20:22 Son Güncelleme: 02.04.2016 - 21:48

ABD'de Maryland eyaletinde bulunan Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nin resmi açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki konuşmasında, '11 Eylül’de bir avuç teröristin Amerikalılara yaşattıkları tüm Müslümanlara fatura edilemez' dedi ve ekledi: 'Dünya’da ve Amerika’da Müslümanlara karşı hoşgörüsüzlüğün yükseldiği bir dönemden geçiyoruz.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Maryland'daki Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi (Amerika Diyanet Merkezi) açılış töreninde konuştu.

Merkezin yapıldığı araziye ilişkin, 'Bu araziyle veya arsayla tanışmam, oğlumun buradaki eğitim-öğretim yıllarında bir ABD seyahatinde bir ramazan iftarına davet etmişti. Ben de o konteynerin içerisinde oradaki 25-30 kişiyle iftar yapmak suretiyle burayla tanışmıştım' ifadesini kullanan Erdoğan, o konteynerin böyle bir medeniyet merkezine dönüşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Erdoğan, Maryland'daki Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nin açılışını yaptı

Temelin yaklaşık 3 yıl önce atıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, merkezle ilgili yardımcı olan eski Maryland belediye başkanı ile kendilerini karşılayan mevcut belediye başkanına teşekkür etti.

'Onlar bizlere yardımcı oldular, işte bu medeniyetler arası bir çatışma değil, medeniyetler arası bir ittifaktır, bunun adımı atılmış oldu' diyen Erdoğan, muhteşem bir külliyeyi görmekten mutlu olduğunu söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Merkezin mimari güzelliğini 'takdire şayan' olarak nitelendiren Erdoğan, 'Ama bunun asıl önemli olan yanı ABD'deki Müslüman kardeşlerime vereceği hizmettir, vereceği manevi huzurdur. Bu binalara hayat verecek, adeta ruh verecek sizlerin çalışmaları olacaktır. İslam'ın tüm insanlığı kucaklayan değerlerini, Peygamberimizin sevgi ve merhamet mesajını buradan ABD'ye ve dünyaya duyurma konusunda, merkezimize önemli görevler düştüğüne inanıyorum' değerlendirmesinde bulundu.

'Müslümanlara karşı hoşgörüsüzlüğün yükseldiği bir dönemden geçiyoruz'

'Müslümanlara karşı hoşgörüsüzlüğün yükseldiği bir dönemden geçiyoruz'

Dünyada ve ABD'de ne yazık ki, Müslümanlara karşı hoşgörüsüzlüğün ve ön yargının yükselişte olduğu bir dönemden geçildiğini dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

'İşte onun için bu merkez büyük önem taşıyor. Bugün aramızda bulunan Müslüman derneklerinin ve ABD'de yaşayan her Müslüman'ın, 11 Eylül saldırılarının ardından ülkeye hakim olan olumsuz havayı dağıtmak için çalıştığını çok iyi biliyorum. Her zaman ifade ediyorum, terörizmin dini, milliyeti, ırkı, kökeni kesinlikle yoktur. Terörist, insanlığa karşı işlediği suçlar sebebiyle bu sıfatı hak eden kişidir. 11 Eylül'de bir avuç teröristin Amerika'ya yaşattığı acı ve dehşetin faturasının tüm Müslümanlara fatura edilmesi asla kabul edilemez.''Müslümanlar bu ülkenin asli unsurları arasında yer alıyor'

Bu üzücü olayın ardından, Müslüman toplumlara ve bireylere karşı önyargıların Amerika Birleşik Devletleri ile Batı'nın tamamında giderek tırmanmayı sürdürdüğünü dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

'Kim samimi?'

'Kim samimi?'

'Şu anda Brüksel'de terör var, Paris'te terör var, unutmayın Türkiye'de terör, bunlarla mukayese edilemeyecek derecede var, Lahor'da bunlarla mukayese edilemeyecek derecede var. Lütfen bunları görelim. Biz 35 yıldır terörle mücadele ediyoruz. Teröre verdiğimiz kurban sayısı 40 bini buldu. Fakat biz bütün bunlara rağmen şu anda Batı'da, Türkiye'den kaçıp da dolaşan teröristleri istediğimiz zaman bu teröristleri bize iade etmiyorlar. Geçenlerde Brüksel olayının faili kendilerine haber verdiğimiz bir teröristti, Belçika yönetimine bunu bildirdik. Belçika yönetimi 'Bunun dosyasında herhangi bir şey yok' dedi ve bomba patladı. Kim samimi? Biz dürüstüz, biz dayanışmaya, paylaşmaya hazırız. 

Bütün bu üzücü olayların ardından hala Müslümanları birer terörist olarak suçlayanlar ortada dolaşıyor. Çok ilginç, Amerika'da devam eden başkanlık yarışında bazı adayların bu görüşleri savunuyor olmalarını hayretle ve şaşkınlıkla izliyorum. Oysa Müslümanlar bu ülkenin asli unsurları arasında yer alıyor. Toplumun diğer kesimleri gibi Müslümanlar da Amerika'nın gelişmesinde, çok daha güçlenmesinde onlarda aynı şekilde katkı veriyorlar. Sayın Başkan Obama'nın yakın zamanda yaptığı bir konuşmada da değindiği gibi Amerika'da yaşayan Müslüman toplum, Amerikalılık veya Müslümanlık arasında bir seçime zorlanamaz.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi

Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi

ABD'nin mevcut kültürel zenginliğine yeni bir renk katan merkezdeki cami, 16. yüzyıl geleneksel Osmanlı mimarisine uygun olarak inşa edildi. ABD'deki iki minareli tek cami olan ibadethanede, avlu da dahil aynı anda 3 bin kişi ibadet edebilecek.

Yaklaşık 16 dönümlük arazi üzerine kurulan merkezdeki caminin altında 300 metrekare genişliğinde İslam Eserleri Müzesi yer alıyor.

Merkezin içinde ayrıca Selçuklu mimarisine uygun inşa edilen kültür merkezinde ise kütüphane, konferans ve sergi salonu, toplantı salonu ile resepsiyon alanı bulunuyor. Kültür merkezi içindeki İslam Araştırmaları Merkezi'nde de Türkiye'den ABD'ye lisans ve lisansüstü eğitim için gidecek öğrencilere danışmanlık hizmeti sunulacak.Merkezin içinde ayrıca Selçuklu mimarisine uygun inşa edilen kültür merkezinde ise kütüphane, konferans ve sergi salonu, toplantı salonu ile resepsiyon alanı bulunuyor. Kültür merkezi içindeki İslam Araştırmaları Merkezi'nde de Türkiye'den ABD'ye lisans ve lisansüstü eğitim için gidecek öğrencilere danışmanlık hizmeti sunulacak.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
98
51
23
11
3
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ynsemrebagiban

Türk Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi açılışı ama her yer arapça.

Ahmet Harun Yetkin

Orası "külliye" olarak faaliyete giren bir yapı. Külliye ne demek araştırabilirsiniz. fakat bir kelime ile açıklamam gerekirse, çeşitli ilimleri öğrenilen ve... Devamını Gör

kartacali

benim ülkemin 100 milyonu ile amerika gibi fakir bir ülkeye camii yapmak ancak bize yakışırdı.... cumhuriyet tarihinde bu kadar namussuz alcak bir yöneyim ge... Devamını Gör

Ahmet Harun Yetkin

Japonya Camisi nerede, hangi tarihte, kim yaptırmıştı, bir bilgin varsa bizi de aydınlatır mısın?!

macktrd

Atam..Kurduğun cumhuriyetin düştüğü halleri görsen kemiklerin sızlardı. Bize ne oldu da laik ve demokratik cumhuriyetimiz islam devleti haline düştü.Ne bu ü... Devamını Gör

Captainn Peroxide

Türkiye İslam devleti diye birşey yok ki olmayacakta sen İslam ı bilmezsen adam ne yapsın bırakın boş lafları sadece kağıt üzerinde laik bi devlet herkes ist... Devamını Gör