Görüş Bildir
Haberler
Erdenay'dan Hidayet Açıklaması

Erdenay'dan Hidayet Açıklaması

Fatih
28.03.2014 - 20:21

Erdenay'dan Hidayet Açıklaması

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu Üyesi ve A Milli Takım Teknik Menajeri Harun Erdenay, A Milli Erkek Basketbol Takımı Kaptanı Hidayet Türkoğlu'nun ay-yıldızlı formayı bırakma kararını saygıyla karşıladıklarını söyledi.

TBF’nin resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Erdenay, Hidayet Türkoğlu’na A Milli Takım’a katkılarından dolayı teşekkür ederek, “A Milli Erkek Basketbol Takımı Kaptanı Hidayet Türkoğlu’nun milli takımdan ayrılma kararını saygı ile karşılıyoruz. Takımımızın bulunduğu seviyeye gelmesi için uzun yıllardır gösterdiği performans ve hizmetlerinden dolayı, hem ay-yıldızlı formayı birlikte giyen eski bir takım arkadaşı olarak hem de TBF adına kendisine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Harun Erdenay, Hidayet’in Türkiye adına gurur duyulan bir sporcu olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

”Hidayet Türkoğlu, Türk Milli Takımı formasını 300 defadan fazla giymiş, Türk basketbolunun dünya ikinciliğine ulaşması ve FIBA sıralamasında 7. sıraya kadar çıkmasında önemli roller üstlenmiş, Türkiye’yi NBA’de yıllardır başarıyla temsil eden, gurur duyduğumuz bir sporcumuz. Ayrılma kararını almadan önce sorulsaydı, Hidayet’in 2014′te de milli takımın kaptanlık ve liderlik görevini İspanya’da düzenlenecek Dünya Kupası’nda başarı ile yerine getireceğine inancımın tam olduğunu söylerdim.”

Erdenay, milli takım kadrosu oluşturulurken Hidayet ile diyaloglarının devam edeceğini ifade ederek, “Bu süreçte Hidayet’in kararını tekrar gözden geçirebileceğini düşünüyorum” şeklinde görüş belirtti.

AMK Spor

Kaynak: http://amkspor.com/2014/03/28/erdenay...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın