Görüş Bildir
Haberler
Ercan Altuğ Yılmaz Yazio: Eğlenceli Mesajlaşma Oyunlarıyla Renkli Günlere Yelken Açın

etiket Ercan Altuğ Yılmaz Yazio: Eğlenceli Mesajlaşma Oyunlarıyla Renkli Günlere Yelken Açın

Ercan Altuğ Yılmaz
28.02.2021 - 23:02 Son Güncelleme: 02.03.2021 - 11:47

Evde oturmaktan ve sürekli aynı şeyleri yapmaktan, farklı bir şey yapmamanın sohbetlerine yansımasından ve sürekli aynı konseptte konuşmaktan çok mu sıkıldın?

Yeni heyecanlar, yeni eğlence alanları mı arıyorsun?

“Evde kal, maskeni tak, temiz ol, ellerini yıka, dersini çalış, oyun oynama artık” gibi cümlelerden de mi bunaldın? O zaman aynı yolun yolcusuyuz ve artık yeni oyunlarla sosyalleşmek, hayatı biraz da renklendirmek gerek!

İşte bu derdine deva olacak mükemmel önerilerle karşındayız.

Kız arkadaşından veya erkek arkadaşından uzakta olduğunda -ki şu anda maalesef çoğumuz uzaktayız :(

Tek bir mesaj bir anda o kişiye karşı farklı duygular beslemeye başlamaya neden olabilir. Eğlenceli mesajlaşma oyunları oynarken belki uzun zamandır hayalini kurduğun prensin ya da prensesin bir anda biriciğin, sevgili aşkiton haline gelebilir. 

Oyunlardan bazıları kız/erkek arkadaşın ile mesajlaşmak için ideal iken birçoğu daha çok flört aşamasında birbirinizi tanımaya yönelik. Her iki durumda da hem eğlenecek hem de telefonunu tutarken kıkır kıkır gülüp karşındakini de güldürebileceksin. Hadi oyunlara başlayalım o zaman…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Neyi Tercih Edersin?

Genellikle yüz yüze de  oynanabilen bu oyun  mesajlaşarak da ilişkine eğlence katabilir. Hatta flörtünüzün doğasını ya da daha gerçekçi olalım niyetini ortaya çıkarmak için kullanılabilecek bir strateji olabilir. Buradaki kural “ Neyi tercih edersin?” cümlesi ile başlayan bir soru sormaktır. Ardından, varsayımsal senaryolar gelir ve senaryonun doruklarında bu oyun ya mutlu sonla ya da hafif şiddette bir kavga ile biter…

Bu senaryolar birbiriyle ilişkili olabilir veya olmasını istediğin kadar uzak olabilir. Bununla birlikte, iki seçenek aynı boyutta yakın anlamlarda olmalıdır. Sorular yaratıcı olmalı ki sevgilinin ya da flörtünün derinliklerindeki duyguları keşfedebilmek için sana yardımcı olsun. Onu tanımak için bir fırsatın varken bunu değerlendirmeye ne dersin? Hadi ama sadece oyun oynuyoruz.

İlk örnek  bizden gelsin. 'Görünmez olmayı mı, yoksa ölümsüz olmayı mı tercih edersin?'

Hadi biraz daha tüyo verelim.

'Hayatının geri kalanında ofiste çalışırken kontrol edilemeyen gazdan mı yoksa her gittiğin ilk buluşmada kontrol edilemeyen gazdan mı muzdarip olmayı tercih edersin?'

Tamaam çirkinleştik. Toparlayalım. :)

'Zengin olmayı tercih eder misin?”  yoksa  “Hande Erçel’'in erkek arkadaşı mı olmak istersin?' Ama mesaj attığın kişinin seçtiğin ünlünün hayranı olduğundan emin ol. Aksi takdirde, kesinlikle ilk seçeneği tercih edecektir.

Şarkı Sözleri

Bu, müzik severler için harika bir mesajlaşma oyunudur. Sözler içeren müzikleri sevmeyenler için de  sıkıcı olabilir. Oyun, bir kişi tarafından bir şarkıdan bazı satırları alıntılayarak diğerine metin yoluyla göndererek oynanır. Diğer kişinin sözlerin geldiği şarkıyı tahmin etmesi gerekecektir. İkiniz de müziği seviyorsanız denemeye değer.

Şarkılar çok kolay, bize zorlayıcı bir şeyler lazım mı dediniz? 

Kabul, bir filmden veya olay örgüsünden klasik cümleler de yazabilirsiniz. Ancak, ikinizin de aynı filmi izlediğinizden emin olun. Aksi takdirde, trajik sahneler yaşanabilir. :)

Cevabı doğru tahmin edemezsen, ceza arkadaşına bir hediye göndermek veya şarkıyı söylemek. Hadi, onu da hayal gücüne bırakalım.

Hiç Yapmadım

Hiç Yapmadım

Bu genellikle birkaç yudum bir şeyler içerken birçok insanı havaya sokabilen bir oyundur. Ancak bu oyun da mesaj uygulamaları üzerinden iki kişiyle oynanabilir. Arkadaşını ya da sevgilini tanımanın harika bir yollarından biridir, çünkü onun hakkındaki gerçekleri acımasızca ortaya çıkarır.

Oyuncular sırayla daha önce hiç yapmadıkları şeyler hakkında açıklamalar yapacak ve deneyimlerinin tam tersi bir ifade her yapıldığında, karşı oyuncu bir puan kaybedecektir.

Her iki oyuncunun da soruları ve cevapları, oyuncularla ilgili bazı derin sırları ortaya çıkarabilir. Dikkatli olmakta fayda var, evet tehlike çanları çalıyor! :)

Casusluk Yapıyorum

Nesillerdir aileler arasında favori bir oyun olan “casusluk yapıyorum” genellikle uzun araba yolculuklarında oynanmasına rağmen, kısa mesajla oynandığında yine çok eğlenceli ve heyecanlı anlar geçirmenizi sağlayabilir.

Bu oyunu oynamak için partnerine nerede olduğunuzu söyleyerek başlayabilirsiniz. Çevrene iyice bir bak ve özellikli bir şey bul. Partnerinin neyi gözetlediğini tahmin etmesine izin ver. Elbette ona bir ipucu vereceksin ama tahmin etmesini istediğin nesnenin sadece ilk harfi ipucu için doğru bir tercih olabilir.

Yanlış bir tahmin için daha fazla ipucu verebilir veya oyunda izin verilen tahmin sayısını sınırlandırabilirsiniz. Ödüllendirme ve cezalandırma işi sende. :)

Öp, Evlen, Öldür

Öp, Evlen, Öldür

Bu, çok sayıda insanın online oynamayı sevdiği popüler bir oyundur. Bu oyun, oyuncuların, ünlülerin veya ikinizin de tanıdığı kişilerin adlarını içerir.

Örneğin, partnerin bir kişinin veya ünlünün adını mesaj atıyor ve sen de bu kişiyi öpmek mi, evlenmek mi yoksa öldürmek mi istediğini yazıyorsun. Bu da yine arkadaşını tanımada etkili olabilecek oyunlardan biri. Tabii ki O’nu öldürmek istemesi arkadaşının azılı bir katil olduğunu göstermiyor. Tamam sakin ol, sadece seni biraz fazla kıskanıyor olabilir. :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir metin üzerinden oynanabilen bu oyunlar, birbirinizle bağlantı kurmanın eğlenceli bir yoludur. Karşındaki kişi tepkilerini göremediği için, tonlarca gülümseme ve diğer emojileri ekleyerek sevimli ve cilveli şekilde metinlere kişisel dokunuşunu katabilirsin.

Bu oyunlardan herhangi birini oynadığınızda, ortağınızın tepkilerinden rahatsız olmamak için açık fikirli olmak önemli. Ve Sms / internet paketinizin sınırsız olmasına dikkat etmekte fayda var.  :)

Bu yazı Gamfed Türkiye Gönüllülerinden Bahar Güner ’in katkılarıyla yazılmıştır.

Twitter

Instagram

Linkedln

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
11
10
9
4
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın