Görüş Bildir
Haberler
Engin Altay'ın Erdoğan Hakkındaki Konuşmasına RTÜK'ten Jet Hızıyla Ceza

Engin Altay'ın Erdoğan Hakkındaki Konuşmasına RTÜK'ten Jet Hızıyla Ceza

RTÜK CHP'li Engin Özkoç’un katıldığı televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki sözleri nedeniyle KRT'ye en üst sınırdan idari para cezası verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, izleme uzmanlarının raporlarının görüşüldüğü Üst Kurul Toplantısı'nda, KRT'de yayınlanan “Şimdiki Zaman” programında Özkoç'un sözleri incelendi.

Özkoç'un yayındaki 'Tüm diktatörlerin başına gelen onun da başına gelecektir. Türkiye’nin tek kurtuluşu Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidardan gitmesidir.' şeklindeki ifadelerinin eleştiri sınırlarını aştığı belirtilerek yayıncı kuruluşa en üst sınırdan idari para cezası müeyyidesi uygulanmasına karar verildi.

Halk TV'ye de ceza

Halk TV'ye de ceza

Üst Kurul, ayrıca Halk TV'de yayınlanan 'Haber Masası' programına konuk olan Afşin Hatipoğlu'nun ifadelerini, MHP'ye iftira niteliği taşıdığı gerekçesiyle Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkındaki Kanun'a aykırı buldu. Halk TV hakkında en üst sınırdan idari para cezası uygulanması kararlaştırıldı.

RTÜK üyesi Taşcı'dan tepki 

Kararı eleştiren RTÜK Üyesi İlhan Taşcı şu ifadeleri kullandı:

“RTÜK, muhalefetle iktidar arasındaki siyasi tartışmalarda taraf olmayı alışkanlık edindi. İktidara yönelik en ufak eleştiride yasayı eğip bükerek televizyonları cezaya boğuyor. Son örnek Sayın Engin Özkoç’un siyasi değerlendirmesi nedeniyle bugün KRT’ye tavandan ceza verilmesi oldu.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın suç duyurusu üzerine Engin Altay hakkında soruşturma başlatıldı 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
77
25
6
4
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tamyris

Ahh tayyoşcum arkandan neler dediğimizi bi bilsen çıldırırsın 😂

Koyundedilerkoyduk

Engin Altay, ülkemizin seçilmiş cumhurbaşkanını resmen tehdit etmiş; cezayı da hak etmiş.

Bir siyasetçi olarak Akp nin eline böyle bir koz vermek nasıl bu kadar basit ve düşüncesizce olabilir. Halen bu oyunu nasıl oynayacaklarını çözememişler yada... Devamını Gör