Görüş Bildir
Haberler
Enes Ünal: “Savaşmayı Seçtim”

Enes Ünal: “Savaşmayı Seçtim”

Batuhan
01.10.2015 - 12:24

Manchester City'nin Bursaspor'dan transfer ettiği Enes Ünal, Avrupa'ya gitme tercihi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Manchester City tarafından Bursaspor’dan transfer edilen, ancak Premier Lig’deki A millîlik kriterini sağlayamadığı için Belçika’nın Genk takımına kiralanan Enes Ünal, bugünkü şartlar altında yurt dışına çıkmanın kolaycılığı terk etmeyi ve cesareti gerektiren bir tercih olduğunu, kendisini her anlamda geliştirebilmek için böyle bir yola çıktığını söyledi. Futbol Federasyonu basın departmanı tarafından hazırlanan TamSaha dergisine konuşan Enes Ünal, “Kimse Türkiye’deki rahatını bozmak istemiyor. Bu şartlar altında Avrupa’ya gitmek cesaret işi. Ben oraya giderek savaşmayı tercih ettim” dedi.

Kendisini Manchester City dışında başka takımların da kendisi ile ilgilendiğini belirten Enes Ünal “Beni isteyen takımlardan birisi de Chelsea’ydi. Ama ben Manchester City’yi tercih ettim. Bunun nedeni City’nin son dönemde benimle daha fazla ilgilenmesi ve bu transferde çok istekli olduğunu göstermesiydi. Zaten 3 milyon euroluk bonservis bedelini de hiç tereddüt etmeden ödediler” şeklinde konuştu.

ENES ÜNAL’DAN VAN PERSIE’YE ÖVGÜ

Fenerbahçe’nin Manchester United’dan transfer ettiği Hollandalı yıldız Robin van Persie ile ilgili düşüncelerini de paylaşan Enes Ünal, şunları söyledi:

“Van Persie çok kaliteli, çok disiplinli ve çok çalışkan bir oyuncu. Ayakları da çok iyi olan bir oyuncu. En büyük özelliği, yıllardır oynamasına rağmen o çalışkanlığından, disiplininden ve duruşundan hiçbir şey kaybetmemesi. Bu benim için gerçekten de çok değerli ve örnek alınması gereken bir özellik. Fenerbahçe’ye gelir gelmez de hem Avrupa kupası maçlarında hem de ligde gollerini atmaya başladı. Her oyuncu sürekli oynamak ve performansını üst düzeyde tutmak ister. Van Persie bunu başarabilen dünya çapındaki önemli örneklerden biri.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

ENES ÜNAL’IN ÖNCELİĞİ GENK

Türkiye A Milli Takımı’nda oynamanın kendisi için en büyük hedef olduğunu ancak öncelikle Genk’te kendisini göstermek istediğini söyleyen Enes Ünal “Belki Fatih Terim beni şimdi de A Milli Takım’a çağırabilirdi ama benim açımdan Ümit Milli Takım’da olmak ve sürekli oynayabilmek daha faydalı. A Milli Takım’da olmak için öncelikle bir şeyler göstermeliyim” yorumunda bulundu.

AMK Spor

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0