Görüş Bildir
Haberler
Enes'in Gaz Fişeği ile Ölümünde En Önemli Delil İmha Edilmiş

Enes'in Gaz Fişeği ile Ölümünde En Önemli Delil İmha Edilmiş

Onedio Medya
27.05.2014 - 03:13 Son Güncelleme: 27.05.2014 - 12:32
İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyarbakır’da 2006 yılında yaşanan olaylarda polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 8 yaşındaki Enes Ata’nın davasında bir skandal ortaya çıktı. Ata’nın öldürüldüğünde üzerinde bulunan elbiseleri, mahkeme kararı olmadan imha edilmiş.

Diyarbakır'da 2006 yılında meydana gelen 11 kişinin hayatını kaybettiği olaylarda polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ölen 8 yaşındaki Enes Ata davasında şok bir gelişme yaşandı. Davanın önemli delillerinden biri olan Ata'nın hayatını kaybederken üzerinde olan elbiselerinin mahkeme kararı olmadan imha edildiği ortaya çıktı. Ata ailesinin avukatı Gamze Yalçın, emniyetin Enes'in elbiselerini imha ettiğini gösteren bir tutanağı mahkemeye gönderdiğini belirterek bunun açıkça delilleri karartma olduğunu kaydetti.

2006 yılının Mart ayında Muş kırsalında öldürülen PKK'lıların cenazelerinin getirildiği Diyarbakır'da çıkan olaylar üç gün sürmüştü. Dönemin Diyarbakır Valisi Efkan Ala'nın talimatıyla göstericilere müdahalede bulunulmuş ve 11 kişi hayatını kaybetmişti. O dönemde yaşanan olaylarda polisin kullandığı gaz fişeği 8 yaşındaki Enas Ata ve 14 yaşındaki Mahsun Mızrak'ın ölümüne neden olmuştu. Olayla ilgili haklarında dava açılan 3 polis memurunun yargılanması ise devam ediyor. Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava duruşmasına sanık polis memurları H.A., N.Ö. ve B.Ö. katılmazken Enes Ata'nın babası Selamettin Ata ile avukatları hazır bulundu. Baba Ata, olay günü oğlunun okuldan öğretmen olmadığı için geri geldiğini belirterek, 'Daha sonra Enes ile birlikte akraba ziyaretine gittik. Ortada herhangi bir kavga, gürültü, eylem yoktu. Ancak her yer kapalıydı. Enes, benden izin alarak teyzesinin evine gitti. Teyzesini aradığımda gelmediğini söyledi. Sonra teyzesi telefonla arayarak Enes'i birinin kucağında gördüğünü söyledi. Devlet hastanesine gittim. Teşhis için benim bakamayacağımı söylediler.' dedi. 

İSMAİL AVCI | Zaman

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/gundem_enesin...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0