Görüş Bildir
Haberler
Endüstriyel Malzemelerle Çizilen Resimlerin Sergisi "Apophenia" Zihninizle Oyun Oynayacak!

Endüstriyel Malzemelerle Çizilen Resimlerin Sergisi "Apophenia" Zihninizle Oyun Oynayacak!

egeboi
08.04.2016 - 00:20 Son Güncelleme: 08.04.2016 - 08:44

artnivo.com project space, Neslihan Karaağaç’ın “Apophenia” isimli kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçının son dönemdeki endüstriyel malzemeler kullanarak ürettiği çalışmalarından oluşan sergi, ismini sanatçının pratiğinde önemli bir yer teşkil eden psikolojideki bir terimden alıyor. İnsanın rastlantısal verilere anlam yükleyerek zihninde desen oluşturma eğilimine verilen bir isim olan Apophenia, kendini ileri düzeyde şizofreni olarak gösteriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zihindeki birikimlerden yola çıkarak tanımlanan dış dünya, anlam arayışının bir sonucu olarak meydana geliyor. Birbiriyle bağlantısız olaylar, sesler, kokular, görüntüler, kişiler arasında kurulan bağlantıları kapsayan Apophenia yanılgısı, sergideki soyut çalışmalarda kendini göstererek, izleyicinin kendi yorumlamalarına açık bir davet niteliği taşıyor.

Sanatçının, Nebula'dan Platon'un mağara alegorisine, günümüzde şekillenmiş tüm inanışlar ve oluşmuş kalıplar arası yolculuğa çıkaran eserlerinde, çoğu zaman rastlantı sonucu ortaya çıkmış lekelerden çıkarımlarda bulunma güdümüz ile yüzleşiyoruz. Sergi tanımı ile paralel çıktığımız bu yolculukta bizlere, varlığından gündelik hayatlarımızda bir haber yaşadığımız bilinçaltımız kılavuzluk ediyor. Süregelen çalışmalarında pürüzsüz yüzeyinin tamamına yayılan çalışmaların soyut şekilde merkezde yoğunlaşması sanatçı zihninin yıllar geçtikçe daha da netleştiğine işaret ediyor.

Sanatçının netleştikçe eskiye göre renklenen paleti, izleyiciye duygu, doku ve şekil tanımlamada yardımcı oluyor. İzleyici ile etkileşime giren şey ise şekilleri görmek ve rastlantısal olanın içindeki şekillere anlam yüklemek arasındaki, kimi zaman berrak kimi zaman bulanık beliren bilinçaltının yansıması.

Sanatçının psikoloji eğitiminden oldukça beslenen bu soyut çalışmalardaki geçirgen yapı ve bozulmuş doğa sanatçının merak ve üretim heyecanı ile birleşerek bizleri sürpriz sürecin bıraktığı izler ile buluşturuyor. Tıpkı hayatın akışında verilen kararlara zıt veya paralel yaşadığımız sonuçlar gibi, sanatçı üretiminde kullandığı endüstriyel malzemeleri yönlendirici olarak kontrol edip müdahalede bulunsa da, malzemenin doğasının şaşırtıcı değişimleri ile renklerin ve katmanların üst üste binerek oluşturduğu organik şekiller varlık savaşı veriyor. Şeffaflığa yapışırken onu kademe kademe yok eden lekeler, anı katmanları gibi yayılırken, ışıldayan başka bir leke, anında farklı bir betimleme üzerine kurgu oluşturmamızı sağlıyor.

Neslihan Karaağaç’ın “Apophenia” isimli sergisi 15 Nisan – 07 Mayıs 2016 tarihleri arasında artnivo.com project space'te görülebilir.

Neslihan Karaağaç

Kişisel Sergiler

  • 2012 “Gölgeler” Pi Artworks, İstanbul

  • 2009 “Düşlerimin Gerçeği” Çukurcuma Artist Sait Halim Paşa, İstanbul

Grup Sergileri

  • 2015 “40 Metre 4 Duvar 8 Küp” Zorlu PSM, artnivo.com, İstanbul

  • 2010 Contemporary İstanbul Sanat Fuarı, İstanbul

  • 2009 Contemporary İstanbul Sanat Fuarı, İstanbul

  • 2008 Deniz Müzesi Resim Sergisi, İstanbul

  • 2008 Tüyap Sanat Fuarı, İstanbul

  • 2007 Tüyap Sanat Fuarı, İstanbul

Ödüller

  • 2009 Güney Saha Komutanlığı Resim Sergisi, Üçüncülük Ödülü

  • 2009 Turgut Pura Resim Sergisi, İzmir

  • 2008 Nuri İyem Resim Sergisi, İstanbul

  • 2008 Deniz Kuvvetleri Resim Sergisi, İstanbul

İçeriğin Devamı Aşağıda

artnivo.com yeni, farklı ve seçilmiş çağdaş sanat eserlerinin geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak için kurulmuş online çağdaş sanat platformudur. Amacı, yeni ve geleceği olan sanatçıları bulup seçmenin yanı sıra, çağdaş sanatın öncü isimlerini bir araya getirerek, bireysel ve kurumsal koleksiyonlara olduğu gibi bağımsız sanatseverlere de ulaşarak, çağdaş sanatı desteklemektir. artnivo.com, henüz ilk adımlarını attığından beri, sanatseverlerin çağdaş sanatın bugününü ve geleceğini takip edebileceği bir platform olma yolunda ilerliyor.

Ekim 2015 tarihinde Şişhane'deki Nejat Eczacıbaşı Binası'nın giriş katındaki artnivo.com project space'i oluşturmasıyla birlikte, online platformda var olmaya devam ederken, aynı zamanda sanatçıları ve sanat izleyicilerini bir araya getirdiği proje alanında, temsil ettiği genç ve yükselen sanatçılara görünürlük kazandırmaktadır. Gerçekleştirdiği solo ve karma sergilerin yanı sıra, düzenlediği etkinliklerle de mekanı yaşayan bir alana dönüştürmeyi amaçlamaktadır.

İletişim:

art@artnivo.com

T: 0212 225 63 26

Ziyaret Saatleri:

Salı - Cuma 11:00 - 19:00

Cumartesi 12:00 - 18:00

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
7
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın