Görüş Bildir
Haberler
En Yeni Makyaj Tekniği: Baking!

En Yeni Makyaj Tekniği: Baking!

Makyaj.com
23.11.2015 - 09:23

Kontürleme ve strobing tekniğinden sonra yepyeni bir makyaj tekniğimiz oldu; ''baking'' (pişirme) tekniği. Bu yeni teknik kapatıcılara olan bakışımızı tamamen değiştirecek türden! Baking tekniği aslında vücut ısımızı kullanarak makyajımızı sabitlemeyi içeriyor. Böylece daha kusursuz ve aydınlık bir görünüm ortaya çıkıyor.

Artık çatlamış gibi görünen, çizgilere dolan makyajlara elveda demeye hazır mısın?

1.Göz çevreni nemlendir:

İlk önce göz çevrene nemlendirici özellikte kremini uygulayıp bu hassas bölgenin neme doymasını sağla. Ardından göz çevrene makyaj bazı uygula.

2.Gözaltlarına kapatıcı uygula:

Eğer doğru şekilde uygulanmazsa kapatıcın cildinde bir süre sonra çatlamış bir görünüme bürünebilir.Kapatıcını yanaklarından, şakaklarına ve gözaltlarına kadar uygula. Sonrasında makyaj fırçanla veya nemli makyaj süngerinle nazikçe dağıt.

3.Bir kat daha kapatıcı:

Bu noktada çok fazla kapatıcı kullandığını düşünebilirsin ama eğer makyajını sabitlemek ve kusursuz görünmek istiyorsan kapatıcını yukarıdaki işlemi tekrarlayarak ikinci bir kat şeklinde uygula. İkinci katı da sürdükten sonra fırçan veya süngerinle dağıt.

4.Pudradan yararlan:

Yumuşak bir pudra fırçasıyla, pudranı kapatıcını uyguladığın kısımların üzerine uygula. Tüm bölgeyi pudrayla kapladığından emin olmalısın. Daha güçlü bir görünüm için pudrayı iki kat uygulayabilirsin. Ama bu kez makyaj fırçanı nemlendirmelisin. Uyguladıktan sonra da 5 ya da 10 dakika makyajın ''pişmesini'' bekle.

5.Karıştır:

Yumuşak bir fondöten fırçası ile pudra kalıntılarını dağıtarak makyajını karıştır.

İşte bu kadar, makyajın ''pişti''!

En son makyaj trendlerinden haberdar olmak için Makyaj.com'a tıklamayı unutma!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
15
9
5
4
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın