Görüş Bildir
Haberler
En Unutulmaz 10 Kabataş İtirafı

En Unutulmaz 10 Kabataş İtirafı

Mustafa Mustafa
14.07.2015 - 21:13 Son Güncelleme: 15.07.2015 - 14:35
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gezi direnişi esnasında Kabataş'ta başörtülü bir kadına, belden yukarıları çıplak, ellerinde deri eldivenler, başlarında siyah bandanalar bulunan 50-100 kişilik grubun, genç kadını dövdüğü ve üzerlerine idrarlarını yaptığı iddialarının yalan çıkması üzerine her geçen gün bu yalanı itiraf edenlere bir yenisi daha ekleniyor. İşte 'Kabataş yalanı'nı en unutulmaz itiraf eden 10 kişi:

1. İsmet Berkan

Gezi sürecinde türbanlı bir kadına şiddet uygulandığı iddia edilen görüntüleri gördüğünü söyleyen İsmet Berkan, hata yaptığını kabul ederek 'Benim hıyarlığım, atmamalıydım o tweetleri.' demişti. Birçok kişinin güvenini sarstığı ve onları hayal kırıklığına uğrattığı için çok üzgün olduğunu ve özür dilediğini ifade ederek şunları yazmıştı:

'Kabataş yalanı meselesinden söz ediyorum. Bundan bir yıl önce, tam olarak 14 Şubat 2014'te Hürriyet'te çıkan yazımda da söylemeye çalıştım; vahim bir gazetecilik hatası yapmış, bir haberi yayınlamak-duyurmak için yeterli kontrol sürecini uygulamamıştım . O zaman da öyleydi, bugün de: Bir bahane arıyor, bahanelerin arkasına sığınmaya teşebbüs ediyor veya 'ama'lı, 'fakat'lı cümleler kuruyor değilim; hatamın farkındayım . Yapacağım herhangi bir açıklamanın konuyu daha da büyüteceğini düşünüp uzun bir süre sustum. Yanılmışım .

2. Cem Küçük

Kabataş iddialarını detaylarıyla Türkiye'ye ilk kez duyuran Star Gazetesi olmuştu. Gazetenin yazarlarından Cem Küçük, köşe yazısında Kabataş olayları için 'Saçmasapan kurgular' nitelemesinde bulundu ve bunun '7'li çete' denilen yandaş gazetecilerin kurgusu olduğunu belirtti.

3. Balçiçek İlter

Tv sunucusu Balçiçek İlter, o günlerde Zehra D. ile konuşmuş ve genç kadının tacize uğradığına inandığını 'morlukları gördüm' sözleri ile özetlemişti. Ortaya çıkan görüntülerden sonra ise Balçiçek İlter twitterdan şunları yazmıştı: “ Ayıp bana ait değil, kadının beyanı esastır” diyerek dinlediğim Zehra Hanıma aittir, a çıklama yapmak zorundadır!

4. Mehmet Metiner

AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Gezi olayları sırasında Kabataş’ta başörtülü bir kadına saldırıldığı yönündeki iddialara ilişkin, 'Ben izlediğimi söylemedim mesela. Ama katıldığım TV programlarda bu görüntülerin var olduğunu söyledim. Niye var olduğunu da açıkladım. Çünkü biz iktidar partisiyiz. Biz emniyet müdürlerimizi ararız ilgili birimlerimizi arar sorarız. Deriz ki ‘bu görüntüler var mı?’ O dönemin paralel müdürleri bu görüntülerin elimizde olduğunu söylediler. Biz de meğer namert olduklarını bilmeden onların söylemiş oldukları söze itibar ederek ‘evet bu olayın görüntüleri var’ dedik. ' diyerek itirafta bulunmuştu.

5. Ekrem Dumanlı

Gezi eylemlerinde, Kabataş olayının yanında yer alan Zaman gazetesi, 17-25 Aralık operasyonundan sonra 'İşte Kabataş yalancıları' şeklinde haber yaparak Kabataş olayının iftira olduğunu belirtmişti. Oysaki Zaman gazetesi genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı, o günlerde “Eylemcilere tam destek verenlerden başörtülü bir kadın ve çocuğunu öldüresiye döven alçakları telin etmelerini bekliyorum. Buyurun lütfen!” ifadelerini kullanmıştı. Aynı Ekrem Dumanlı, 2 Mart 2015 tarihinde kendi sözlerini inkar eden paylaşımda bulundu ve “Daha ortaya onlarca yalan çıkacak ve utanmaz adamlar bile utanmak zorunda kalacak” ifadelerini kullanmıştı.

6.Mümtazer Türköne

Kabataş'ta taciz iddialarını köşesinde yorumlayan Zaman yazarı Mümtazer Türköne, 'Gezi eylemlerinde 'Kabataş yalanı' ile aldatılanlardan biri de benim. Başta sempati ile yaklaştığım ve Hükümet’i 'kötü yönetişim örneği' göstermekle eleştirdiğim bu olaylar hakkındaki yargımı bu yalan değiştirmişti.' demişti.

7. İhsan Yılmaz

Bugünlerde Kabataş olaylarının yalan olduğunu iddia eden Zaman gazetesinin bir başka yazarı İhsan Yılmaz, yine o günlerde twitter hesabından, 'Sırf başörtülü olduğu için bir anneye, bebeğine zulmeden zalimler yargılanmalı, en ağır şekilde cezalandırılmalı.' yazmıştı.

8. Ersoy Dede

Ersoy Dede, Cem Küçük’ün Kabataş ile ilgili yazısına atıf yaparak Kabataş yalanıyla ilgili itirafta bulunanlardan biri. Kabataş’ta bir mağduriyetin olduğunu iddia eden Ersoy Dede yazısına şöyle yazdı: “Fakat ona ‘üzeri çıplak deri eldivenli 80 adam’ gibi bir pekiştirici koymaya gerek yok. Eğer bu ifade mağdureye ait bile olsa, editöryel olarak böylesi gerçeküstü bir ifadenin yer almasına izin vermemek gerek.'

9.Hakan Şükür

AKP milletvekilliğinden istifa ettkten sonra Cemaat'in yayın organı 'Aksiyon' dergisine açıklamalarda bulunan Hakan Şükür, ' bize 'Kabataş’ta böyle bir şey oldu' dendi. Öyle bir ekip var ki içeride, ya böyle böyle yapılmış, bir dedikodu merkezi çalışıyor. Sen de halk gibi ‘Nasıl böyle bir şey olabilir?’ diyorsun. ‘Yaa, bunu da mı yapmışlar?’ konumundasınız. Ama bunların yalan olduğu bugün ortaya çıkıyor. ' demişti.

10 . Çiğdem Mater

Çiğdem Mater ise Kabataş yalanıyla ilgili twitter hesabından şunları söylemişti: 'Bence beyan esas olduğundan, Kabataş olayında anlatılana inanmış, herkesle de bunun kavgasını yapmıştım. Kavga ettiğim herkesten özür dilerim.'

Odatv.com

Kaynak: http://odatv.com/n.php?n=en-unutulmaz...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0