Görüş Bildir
Haberler
En ucuza vatandaşlık veren ülkeler

En ucuza vatandaşlık veren ülkeler

21.04.2015 - 18:23 Son Güncelleme: 01.05.2015 - 01:53

Bazen bazı sebeplerden dolayı (genellikle ekonomik sebepler) insanlar yaşadıkları ülkeyi değiştirmek, hatta bulunduğu ülkenin vatandaşlığından çıkıp, göç etmek istediği ülkenin vatandaşlığına geçmek ister.

Parayla vatandaşlık veren ülkelerin vatandaşlık verme işlemleri için her ülkenin kendine has bir prosedürü olmasının yanında, her yerde geçerli olduğu gibi bu konuda da para ön planda. Gerekli olan prosedürleri yerine getirdikten ve parayı denkleştirdikten sonra çoğu ülkeden vatandaşlık satın alabilirsiniz. Bazı ülkelerde vatandaşlık satın alma bedeli trilyonlar olsada, bu işinde ucuzu mevcut. İşte bu sebeplerden dolayı size en ucuz ve en kolay vatandaşlık veren ülkeleri (vatandaşlık/sınırsız oturma izni/sınırsız çalışma izni satan ülkeler) sizler için derledik.

Kaynak: http://wtfnotlar.com/en-ucuza-vatanda...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dominika

Dominika

Dominika 71.000 nufüsu ile karayiplerde bulunan ufak bir adadır. Toplamda 66 tane şehirden oluşan bu minik adanın resmi dili İngilizce’dir. Bazı kaynaklara göre Dominika şimdiye kadar 3.000 kişiye vatandaşlık vermiş durumdadır. Dünyada para ile alabileceğiniz en ucuz vatandaşlığı vaad eden Dominika, 100.000 dolarlık bir yatırım ile size parayla vatandaşlık verebiliyor.

Dominika vatandaşlarının, ülkeleri İngiliz Milletler Topluluğuna bağlı bir ülke olduğundan Birleşik Krallık’ta bazı özel hakları bulunmaktadır. Ayrıca İsviçre dahil 50 ülkeye vizesiz seyahat edebilmektedirler.

Saint Kitts ve Nevis

Saint Kitts ve Nevis

Dünyanın belkide ilk (1984) yatırım karşılığı vatandaşlık verme uygulamasını hayata geçiren ülkesi Saint Kitts ve Nevis, Karayiplerde bulunmaktadır. Nufüsu yaklaşık 51.000 olan bu ada grubunun ana dili İngilizce’dir ve en büyük gelir kaynaklarından birisi turizmdir. 2013 yılında ülkeyi 700.000’den fazla turist ziyaret etmiştir.

Saint Kitts ve Nevis, vatandaşlık verme şartı olarak ülkesine 250.000 dolarlık bir yatırım öne sürüyor. İkinci bir alternatif olarak 400.000 dolar değerinde gayrimenkul alımınada vatandaşlık vermeyi kabul ediyor.

Antigua ve Barbuda

Antigua ve Barbuda

250.000 dolarlık bir yatırım yada 400.000 dolarlık bir emlak alımı ile vatandaşlık vermeyi taahüt eden “Antigua ve Barbuda” isimli bu ülkede,vatandaşlık verme işlemleri ilk olarak 2013 yılında başlamış.

Ülke karayiplerin en ucunda 2 küçük adadan oluşmakta ve 91.000 nufüsu bulunmakta.

Malta

Malta

Avrupa Birliğine tam üye olması sayesinde tüm dikkatleri üzerinde tutan bu adada, yaklaşık 500.000 kişi yaşamaktadır. Adada genel olarak konuşulan dil İngilizce olsada Maltaca adanın resmi dilidir.

Malta’dan vatandaşlık alabilmeniz için, 650.000 EUR değerinde bir yatırım yapmanız gerekmekte. Herhangi bir şekilde orada bulunmanız yada ikamet etme mecburiyetiniz bulunmuyor.

Malta pasaportuna sahip olduğunuzda bir avrupalının rahatca seyahat edebildiği tüm ülkelere sizde seyahat edebiliyorsunuz!

Kıbrıs

Kıbrıs

2 milyon EUR karşılığında size anında vatandaşlık veren bir diğer Avrupa Birliği tam üyesi olan Güney Kıbrıs, hepimizin bildiği gibi Akdeniz’de bulunmakta ve Kuzey Kıbrıs ile adayı paylaşmaktadır. Her yıl vatandaşlık vererek yaklaşık 28 Milyon EUR’luk bir kazanç sağlayan Kıbrıs, verdiğipasaport ile bir kaç afrika ülkesi hariç dünyanın hemen hemen heryerinevizesiz seyahat edebiliyorsunuz. Amerika, Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Kore, Japonya, İngiltere, Tüm Güney Amerika, Tüm Avrupa ve daha fazlası..

Yukarıda listelediğim ülkeler, sizden hiç bir şekilde bir şart yada süre kısıtlaması getirmeden, direkt olarak vatandaşlık veren ülkelerdir.

Lütfen diğer ülkelerin daha uygun fiyatlı yatırımlara verdiği oturum izninivatandaşlık ile karıştırmayın(!).

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
bendetta

2 Milyon eurom olsa kıbrısa ne gerek var burda da kralım