Görüş Bildir
Haberler
En Popüler Diziler Hangileri? Ülkemizde En Çok İzlenen 25 Yabancı Dizi

etiket En Popüler Diziler Hangileri? Ülkemizde En Çok İzlenen 25 Yabancı Dizi

Trex
01.02.2019 - 18:22 Son Güncelleme: 09.02.2019 - 17:13

En çok izlenen diziler genellikle rating ölçümleriyle belirlenir. Bu defa biz okurlarımıza sorduk. Geçtiğimiz haftalarda yaptığımız anketle okurlarımızı IMDb Top 250 listesinde olan dizilerden hangilerini izlediğini ve beğenip beğenmediklerini sorduk. En çok izlenen bu yabancı diziler aynı zamanda en popüler diziler... Yüzbinlerce oyun kullanıldığı bu anket sonucunda dizilerin izlenme oranlarını çıkardık.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Mr Robot - %51

25. Mr Robot - %51

IMDb 8.6

Elliot gündüzleri bir siber güvenlik şirketinde çalışan sıradan bir programcı, geceleri ise siber intikam peşinde koşan bir hackerdır. Bu asosyal ve sorunlu görünen gencin yolu bir gün bir yeraltı hack grubunun gizemli lideri ile kesişir.

24. House - %51

24. House -  %51

IMDb 8.8

New Jersey eyaletindeki bir hastanede bulaşıcı hastalıklar konusunda uzman doktor Gregory House ve üç kişilik ekibinin hastanede başlarından geçen olaylar anlatılmaktadır. Medikal dizi kategorisinde de değerlendirilebilecek dizide Doktor Gregory House başarılı operasyonları yürütmesine rağmen fazla risk alması sebebi ile hastanede yönetimi tarafından kovulur.Diğer hastanelerde Doktor Gregory House’u riskli karar alan bir yapısı olduğu için işe almak istemezler.İngiliz aktör Hugh Laurie gösterdiği performans ile Dr. Gregory House karakterine çok farklı anlamlar katmıştır.Asosyal, zeki, saplantılı bazen de huysuz ve ukala olmasının yanında Dr. Gregory House zor hastalıklara çözüm getirebilen ve riski seven bir doktordur.

23. Mr. Bean - %52

23. Mr. Bean - %52

IMDb 8.5

Mr. Bean, Rowan Atkinson'un canlandırdığı eski bir televizyon serisidir. İlk olarak ITV isimli İngiliz televizyonunda 1990 yılında gösterilmiştir. Rowan Atkinson, Robin Driscoll, Richard Curtis ve Ben Elton bu dizinin yapımını üstlenmişlerdir. Toplam 15 bölümden oluşan Mr. Bean serisinin dışında 7 tane Mr. Bean skeçi ve 2 de filmi bulunmaktadır.

İlk bölümü 1 Ocak 1990'da yayınlanan dizinin son bölümü 15 Aralık 1995'te yayınlanmıştır. Dizi, Atkinson'un tabiriyle 'yetişkin adam bedeninin içindeki çocuk' olan Mr. Bean'in maceralarını anlatır.

22. Narcos - %53

22. Narcos - %53

IMDb 8.9

Uyuşturucu İle Mücadele Dairesi’nde çalışan bir Meksikalı bir ajan olan Javier Pena, ünlü Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ı yakalamak için Birleşik Devletler tarafından Kolombiya’ya yollanır. 

Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanacak dizi, dünya çapına yayılmış bir uyuşturucu şebekesini engellemeye çalışan kolluk kuvvetlerini konu edinecek.

21. South Park - %53

21. South Park - %53

IMDb Puanı: 8,8

Dizi, Colorado eyaletinin South Park adlı küçük bir kasabasında yaşayan Stan Marsh, Kyle Broflovski, Eric Cartman ve Kenny McCormick isimli dört çocuğun maceralarını anlatır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Dexter - %54

20. Dexter - %54

IMDb 8.9

Dexter, ilk olarak 1 Ekim 2006'da Showtime kanalında gösterilmeye başlayan Amerikan drama dizisidir. Dexter Morgan (Michael C. Hall), Miami Metro Polis Departmanı'nda kan sıçrama analizcisi olarak çalışan, aynı zamanda bir seri katil olarak gizli bir hayat sürdürüyor. Miami' de geçen hikâye Jeff Lindsay'in Dexter romanlarının ilki olan Darkly Dreaming Dexter romanından uyarlanmıştır. Sonraki sezonları Lindsay' in romanlarından bağımsız olarak yapılmıştır. Dizinin ilk bölümünü yazan James Manos tarafından televizyona uyarlanmıştır.

19. Rick and Morty - %54

19. Rick and Morty - %54

IMDb 9.3

Çılgın bilim insanı Profesör Rick ve torunu Morty’nin boyutlar arası tuhaf ve tehlikeli yolculuklarını konu alan dizi, yetişkinlere yönelik...

18. Vikings - %56

18. Vikings - %56

IMDb  8.6

Vikings, efsaneye göre savaş ve savaşçıların tanrısı Odin'nin soyundan gelen Viking Kralı Ragnar Lothbrok ve ailesinin hikayesini ekrana taşıyor. Oscar'lı Elizabeth ve Elizabet: The Golden Age gibi başarılı filmler ile The Tudors ve Camelot gibi çok konuşulan tarih dizilerinin yazarı Michael Hirst imzası taşıyan dizi, Viking kültürünü ve 13. yüzyıl kuzey efsanelerini keşfetmeye davet ediyor.

17. Big Bang Theory - %56

17. Big Bang Theory - %56

IMDb 8.2

Birbirinden zeki ve takıntılı iki ev arkadaşının karşı apartman dairesine, güzel (ama aklı biraz yavaş çalışan) bir genç kız tanışırsa ne olur? The Big Bang Theory MIT doktorası yapan, asosyal iki araştırma görevlisinin, sıradan bir garson olan, sarışın güzel Sheldon ile komşuluk ilişkilerini anlatıyor. 

The Big Bang Theory, Two and a Half Men’in yaratıcısı ve yazarı Chuck Lorre imzalı, zeka dolu bir komedi.

16. Avatar: Son Hava Bükücü - %57

16. Avatar: Son Hava Bükücü -  %57
www.kuzutv.com

IMDb 9.2

Su, Toprak ve Hava Milletinin Ateş Ülkesinin zorbalığına direnmesinin hikayesinin aktarıldığı bu filmin başlangıcında Hava, Su, Toprak, Ateş Kaderleri birbirine bağlanmış dört ülke olarak karşımıza çıkıyor. Ateş Ülkesi'nin diğerlerine karşı acımasız bir savaş başlatmasıyla bir anda herşey değişir. Devasa bir yüzyıl geçmiştir ancak bu yıkım sürecini değiştirecek en küçük bir umut belirtisi görünürde yoktur. Nickelodeon yapımı animasyon televizyon dizisini temel alan The Last Airbender, Aang'ın hayatta kalma mücadelesinin açılış bölümüdür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Dr. Who - %58

15. Dr. Who - %58

IMDb: 8.8

BBC'nin ve dünyanın en uzun soluklu dizilerinden olan ve 1963'ten 1989'a kadar tam 26 yıl devam etmiş olan klasik Doctor Who'nun maceralarının devamı diyebiliriz 2005 yapımı Doctor Who için (ayrıca Doctor Who'nun daha önceden yayınlanmış kitapları da bulunuyor).

Dizinin pilot bölümünde; Londra'da tezgahtarlık yapan Rose'un, dizinin baş kahramanı Doktor'la tanışması ve ona katılıp maceradan maceraya koşmaya karar vermesine tanık oluyoruz.

Doktor, yaşayan son zaman lordu. Zaman lordları ve en büyük düşmanları Dalekler arasında yaşanan son zaman savaşında bütün zaman lordları ve gezegenleri Gallifrey yok olmuştur, sadece Doktor kurtulmuştur. Zaman lordları zamanda yolculuk edebildiği gibi 'yenilenme' güçleriyle vücut şekillerini baştan oluşturabilir ve kopan organlarını tekrar çıkarabilirler. Bu yüzden ölümsüzdürler ki Doktor 900 küsur yaşındadır.

14. Lost - %60

14. Lost - %60

IMDb: 8.4

Oceanic Hava Yolları’nın Sidney-Los Angeles seferini yapan 815 sefer sayılı uçağı, okyanus üzerinden geçerken, manyetik bir alana kapılarak büyük bir adaya düşer. Fakat önceleri sıradan, tropik bir ada gibi görünen bu kara parçasının, kazazedelerin her birinin hayatını farklı biçimde değiştireceğinden habersizdirler. 

Adada sandıklarından daha fazla zaman mahsur kalan Oceanic Hava Yolları yolcuları her gün yeni bir sürprizle karşılaştıkları bu gizemli adada hayatta kalabilmek ve ne olursa olsun bir yolunu bulup adadan kurtulmak ya da ana karaya haber ulaştırmak için mücadeleye girerler. Öte yandan hem ormanın derinliklerinden gelen 'Diğer ada sakinleri', kara bir duman, silahlı bir Fransız kadın, üniformalı iskeletler, terk edilmiş ambarlar adadan kurtulmak isteyenleri bekleyen cevaplanmamış sorular...

13. Supernatural - %62

13. Supernatural - %62

MDB 8.6

Dizi, kardeşlerin insanların gerçekte varolmadığını zannettiği birçok tür yaratık, hayalet, şeytan vb. varlığın avcılığını yaptıkları ve bu macerala sırasında yaşadıklarını anlatır. Dizide, Dean ve Sam arasındaki özel ilişki ön plandadır. Dean, içki ve kadın düşkünüdür. Fakat, oldukça cesur ve gururludur. Kardeşi Sam'e ona olan bağlılığı etkilenmemizi sağlar. Dean eğlenceli, klasik rock hayranı ve hiçbir şeyden korkmayan biri gibi görünsede onunda korktuğu ama saklamayı tercih ettiği şeyleri vardır ve Sam bu yüzden çok zorlanır. Sam ise merhametli, zeki birisidir. Dizi boyunca iki kardeşin başından geçen duygusal, dramatik, komik ve korku dolu maceralar vardır.

12. The Walking Dead - %63

12. The Walking Dead - %63

IMDb 8.6

Kasabanın polis şefi Rick Grimes bir gün vurularak hastaneye kaldırılır; fakat o komadayken geçen sürede bildiği yaşam altüst olmuştur. Artık dünya, insan etiyle beslenen zombilerin insafına kalacak! 

Tabii birazcık insani duyguları kaldıysa... Atlanta'da kaostan sonra sessizce hayatta kalmaya çalışan küçük bir grup insanınsa, birbirlerinden başka tutunacak kimseleri yok...

11. Shameless - %64

11. Shameless - %64

IMDb 8.7

Bir aile düşünün; her bir ferdi bir başka pis işe bulaşmış olsun. Alkolik bir baba ve yaşları 2'den 20'ye uzanan 6 çocuk, terkedip giden bir anne..

Shameless bu karanlık tablodan sıkı bir dram yerine, trajikomik bir hikaye çıkarmayı başarıyor. 

En büyük kardeş Fiona'nın ayakta tutmaya çalıştığı ailesi, her geçen gün biraz daha uçuruma sürüklenirken, işler bir türlü düzelmek bilmiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Prison Break - %64

10. Prison Break - %64

IMDb 8.5

Bir inşaat mühendisi olan Michael Scofield, Başkan Yardımcısı'nın kardeşini öldürmek suçuyla idam cezasına çarptırılan ağabeyi Lincoln Burrows'u kurtarmak için tüm yasal yolların tükendiğini farkedince işi kendisi halletmeye karar verir ve kusursuz bir hapisten kaçış planı hazırlar. Ardından göstermelik bir banka soygunu düzenler ve cezaya çarptırılır.Bu planların hepsini şüphenelenmeyecek şekilde vücutuna dövmesini yaptırır. Sağlık sorunlarını bahane eden Michael, ağabeyinin bulunduğu Fox River Eyalet Hapishanesi'ne gönderilir. Michael, içeride beklenmedik durumlarla karşılaşır ve ağabeyini kaçırmak için girdiği hapishaneden 7 kişiyi daha kaçırmak zorunda kalır. Bu sırada planlarını hayata geçirmek için revir doktoru Sara Tancredi'yi ve hapishane müdürü Henry Pope'u kullanır. Bu sırada da Sara'ya aşık olur. Michael'ın kaçış planında azılı gardiyan şefi Brad Bellick onun planını zora sokmaktadır.

9. Friends - %64

9. Friends - %64

IMDb 9.0

DiziNew York'ta yaşayan 20'li yaşlardaki üçü kadın, üçü erkek, altı kişilik bir arkadaş grubunun yaşamları ile ilgilidir. Çekimleri 10 yıl süren dizinin karakterleri gerçek hayatta olduğu şekilde dizide de aynı oranda yaşlandırılmışlardır. Monica ve Ross kardeştir. Monica aşçı, Ross ise paleontolog ve akademisyendir. Rachel, Monica'nın okul arkadaşı ve Ross'un gençliğinden beri aşık olduğu kızdır. Ralph Lauren'de çalışmaktadır. Chandler, Ross'un okul arkadaşıdır ve bir şirkette veri analiz uzmanıdır. Joey, Chandler'ın ev arkadaşıdır ve oyuncudur. Phoebe, büyükannesi ile yaşamaktadır (büyükannesi ölene dek) sonra belirli olaylar sonucunda Rachel ile yaşamaya başlarlar. Masözlük ve sokaklarda çalgıcılık yapmaktadır.

8. Breaking Bad - %68

IMDb 9.5

50 yaşında, lisede kimya öğretmeni olan Walter White (Bryan Cranston), maddi açıdan ailesinin gereksinimlerini karşılayabilmek için araba yıkamacısında ek iş yapmaktadır ancak bir süre sonra ileri derecede akciğer kanseri olduğunu ve çok kısa bir ömrünün kaldığını öğrenir. Dizide Walter White ailesine para bırakabilmek için, uyuşturucu yaptığını bir rastlantı sonucu öğrendiği eski öğrencisi Jesse Pinkman ile birlikte metamfetamin işine girer. Kimya konusunda çok başarılı işlere imza atmış öğretmen ile uyuşturucu piyasasını iyi bilen eski öğrencisi, yüksek kalitede ve saflıkta metamfetamin üreterek uyuşturucu ticaretine başlarlar.Yaşanan olay örgüsüyle birlikte tanıdığı/tanımadığı herkesin geleceğini değiştirecektir.

7. How I Met Your Mother - %70

7. How I Met Your Mother - %70

IMDb 8.4

How I Met Your MotherABD’ de çekilmiş bir sit-com dizisidir. Komedi ve romantik türünde çekilen dizi tam 9 sene devam etmiştir. İlk bölümü 2005 de yayınlanan ve 2014 mart ayına kadar devam eden dizi 22 dakika uzunluğundadır. Carter Bays ve Craig Thomas’ı yaratığı ve yapımcılığını üstlendiği dizi durum komedisi ile izleyicilere büyük keyif vermiştir. Değişik tiplemeleri ve her gün gelişen macerası bol sahneleri ile çok sevilen dizinin ilginç bir yanı ise bölümlerde adı geçen sitelerin gerçekte de var olmasıdır. 

Dizi, 2030 yılında baş karakterlerden Ted’in çocuklarının karşısına geçip anneleri ile nasıl tanıştıklarını anlatmasıyla başlıyor ve bu hikaye tam 208 bölüm sürüyor. Kendini tekrar etmeden 208 bölüm çekilen dizide bu durum bir başarı olarak gösteriliyor. Dizi Ted ve Marshall’ın nasıl tanıştıkları ile başlıyor ve yazarları olan Bays ve Thomas kendi hikayelerinden yola çıkarak karakterlere yön veriyorlar.

6. Stranger Things - %70

6. Stranger Things - %70

IMDb 8.9

Dizi 1980'li yıllarda New York eyaletine bağlı bir liman kasabası olan Montauk'ta geçmektedir. Genç bir çocuk gizemli bir şekilde ortadan kaybolur. Ailesi, arkadaşları ve yerel polisler çocuğun ortadan kaybolması ile ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatarak gerçeği açığa çıkartmaya çalışırlar. Olayın soruşturması derinleştikçe gizli hükümet deneylerinin yapıldığı olağanüstü bir gizemin içine çekilirler. Annesi (Winona Ryder) çocuğunu alabilmek için korkunç doğaüstü güçlerle yüzleşmek zorundadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Simpsons - %74

5. Simpsons - %74

IMDb Puanı: 8,9

Homer, Marge, Bart, Lisa ve Maggie'den oluşan orta sınıf bir Amerikan ailesinin Springfield adlı kurgusal bir şehirde geçmekte olan hayatlarını anlatan dizi Amerikan kültürünü ve toplumunu eleştirir.

4. Black Mirror - %75

4. Black Mirror - %75

IMDb: 8.8

İngiliz yapımı olan bu dizinin her bölümü farklı bir hikayeyi, farklı oyuncularla ve farklı yönetmenlerle anlatıyor. Öykülerin yazarı Charlie Brooker; seyirciyi emniyetsiz bir dünyaya başarıyla sürüklerken, farklı gerçekliklerin ve şimdiye kadar hiç düşünmediğimiz açmazların olduğu bir dünya yaratıyor. Gerçeklerden çok da uzakta olmayan bir gerçeküstü dünya bu.

3. La Casa De Papel - %80

3. La Casa De Papel - %80

IMDb 8.6

Profesör olarak adlandırılan bir suç dehası, tarihin en büyük soygununu yapmayı planlar. Amacı İspanya Kraliyet Darphanesine girmektir. Bunun için de işlerinde uzman olan 8 suçludan oluşan bir ekip kurar. Ekip, 5 aylık bir eğitim sürecinden geçer ve bu sürede her ihtimali hesaba katarak soygunu kusursuz bir hale getirirler. Artık her şey hazırdır. 8 kişi, rehineleri de yanlarına alarak kendilerini İspanya Kraliyet Darphanesine kilitler. Fakat hiç hesaba katmadıkları olaylar gerçekleşir.

2. Game of Thrones - %80

2. Game of Thrones - %80

IMDb 9.5

Kuzey Krallığının hükümdarı Lord Ned Stark, uzun ve zorlu savaşlardan sonra anayurduna dönüp krallığını bütünlük içerisinde tutmayı başarmıştır. Kral Robert Baratheon ile yıllarca omuz omuza çarpışan ve Baratheon'un kral olmasını sağlayan Ned Stark'ın tek istediği kuzey sınırlarını koruyan krallığında ailesiyle ve halkıyla yaşamaktır. 

Fakat suyun öte yanında kendi topraklarından ve krallığından kovulduğunu iddia eden Viserys Targaryen , kız kardeşi Daenerys'i barbar kavimlerin başı Han Drogo'ya vererek, güç birliği planları yapmaktadır. Tahtını büyük bir iştahla geri isteyen ama kraliyet oyunlarından habersiz olan Viserys'in planları Kral Baratheon'a ulaşır. Savaş alanında büyük cengaver olan ama ülke ve aile yönetiminde aynı başarıyı tutturamayan Baratheon'un tamamen güvenebileceği ve her yanlış hamlesini arkasından toplayacak yeni bir sağ kola ihtiyacı vardır. Kuzeyin Lordu Ned Stark bu görev için seçilen tek aday isimdir. Kış yaklaşıyor...

Hanedan entrikaları, kapılı kapılar ardında dönen oyunlar, birilerinin kuyusunu kazmak için düşmanın koynuna girmekten çekinmeyen kadınlar, kardeşler arası çekişmeler, dışlanmalar... Hepsi tek bir hedef için: taht kavgası...

1. Sherlock - %84

1. Sherlock - %84

IMDb 9.2

Modern bir Sherlock Holmes uyarlaması.. Bu kez Sherlock günümüz Londra'sında, günümüz şartlarında çözüyor davaları. Yanında yine Doktor Watson, en büyük düşmanı yine Moriarty. Adresi yine Baker Street.. 

Değişen tek şey, cep telefonları, mesajlar, mailler, bloglar yani teknoloji. Ama Sherlock hala kendi tarzında ilerliyor..

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2099
738
485
287
237
234
234
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmet Genç

liste iyi ama eklenmesi gereken diziler var en basit örnek olarak peaky blinders

Yağız Çakır

Sen yanlış anlamışsın,bu zaten dizi önerisi veya en iyi diziler listesi değil. Anket yapıldı hangilerini izliyorsunuz? diye. Böylece en çok izlenen diziler b... Devamını Gör

Batuhan Karslı

Frınge gıbı bı dızı olmaması cok sacma arkadas gercekten kalıtelı bı dızı

Fırtına Biçen

Ne salaksınız amq ya şu niye yok bu niye yok demek ki a.ına koduğumun the end of fucking worldü ve hannibalı o kadar reyting almamış. Biri de yazmış mr bean ... Devamını Gör