Görüş Bildir
Haberler
En İyi Tim Burton Filmleri

En İyi Tim Burton Filmleri

Ecem Sezer
12.01.2015 - 22:38 Son Güncelleme: 15.01.2015 - 19:44

en iyi Tim Burton filmleri

Tim Burton çoğu kişi için çocuk filmleri çeker. Ama aslında çektiği her film başka bir şeyi anlatır. Belki ''saçma'' dersiniz ''ama güzel''i eklemeyi unutmazsınız cümlenizin sonuna. her zaman bir aması olur. Saçma olur ama keyif alırsınız, eğlenirsiniz, öğrenirsiniz. Hiç bir yönetmen yapamaz bunu. Dahidir o. Belki matematik dahisi değil ama onunki gibi bir hayal dünyası kimsede yoktur. İsterseniz bu mükemmel dahinin filmlerine bakalım...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sweeney Todd The Demon Barber Of Fleet Street

Sweeney Todd  The Demon Barber Of Fleet Street

Tim Burton ' un yaptığı en iyi filmdir bence. Müzikal sevmeyenler için tavsiye edilmez ve altyazılı izlenmesi gerekir. Johnny Depp (Sweeney Todd) intikamını almak isteyen bir berber, Helena B.C. (mrs.Lovett) ona yardım eden bir kadını canlandırmaktadır. Film boyunca keyif alarak dinleyeceğiniz müzikler ve kapitalizmi ve Londra'yı eleştiren inanılmaz bir başyapıt.

Edward Scissorhand

Edward Scissorhand

Yine bir Tim Burton ile Johnny Depp birleşmesi. Elleri makastan olan bir adamın (engelli elsiz bir kişi betimlenmiş) toplumdan dışlanmasını anlatan bir karamizah.Güldürürken bizi hüzünlere boğan bir baş yapıt. Ve tabiki Johnny'nin muhteşem oyunculuğunu unutmamak gerek.

The Nightmare Before The Christimas

The Nightmare Before The Christimas

Stopmotion yöntemi ile oluşturulan müzikal bir animasyon. Animasyon diyince hemen çocukça gelmesin tıpkı WALL-e gibi yetişkinlerede hitap eden mükemmel bir film. Jack adlı iskeletin rutin hayatından sıkılıp biraz değişiklik aramasıyla başlıyor her şey. Ön yargılarınızdan kurtulun ve bu filmide mümkünse altyazılı izleyin.

Beetlejuice

Beetlejuice

Kara mizahın en mükemmel örneği. Oyunculuklar harika. Belki saçma diyebilirsiniz ama son derece keyifli ve bir o kadarda komik bir film. Kendi alanında kült olduğunu unutmayın. Michael Keaton'un mükemmel oyuncukuğu ve sempatik halleriyle ona hayran kalıcaksınız. Bir çiftin hayatlarını kaybetmesi ile evlerine başka bir ailenin taşınmasıyla başlıyor. Ölüm ilk defa insana bu kadar tatlı geliyor. Beetlejuice beetlejuice beetlejuice...

Dark Shadows

Dark Shadows

Vampirlere bir de Tim Burton gözünden bakın. Johnny Depp 'in mükemmel oyunculuğu ile harika bir film olmuş. Belalı bir aşkın nelere yol açtığını anlatan, çoğu zaman güldüren bazen korkutan keyifli bir film.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Big Fish

Big Fish

Tim Burton ' un nasıl bir hayal gücü var dediğimiz film. Bu kadar da olmaz dediğimiz kendini aşan bu başyapıtta kimi zaman hayran kaldık kimi zaman ağladık. mutlaka izlenmesi gereken harika bir film. Hayalperest bir baba ve oğlu arasında geçen bize gerçekmi yoksa hayalmi arada bırakan kusursuz bir film.

Sleepy Hollow

Sleepy Hollow

Johnny Depp' in yine rol aldığı korku filmi temalı fakat yine inanılmaz keyif veren gotik havadaki mükemmel Tim Burton filmi. Bir dedektifin cinayet işlenildiği sanılan bir kasabaya suçluyu bulmak için gittiği ama aslında suçlunun bir hayalet olmasını anlatan film.

Corpse Bride

Corpse Bride

Müthiş seslendirilmiş gotik ve karanlık havadaki harika stop motion animasyon. Kesinlikle altyazılı izlenmeli. Johnny depp'in ve Helena B.C.'ın muhteşem seslendirmesinin keyfine yalnızca böyle varılır.

Ed Wood

Ed Wood

Ed Wood,  komedi-drama filmdir. Filmde Johnny Depp başarısız bir yönetmeni canlandırır. Film gerçekten ilham almıştır ve siyah beyazdır. İzlerken empati kurabildiğiniz nadir filmlerdendir.

Charlie and the Chocolate Factory

Charlie and the Chocolate Factory

Charlie (Freddie Highmore) ailesi ile zor bir şekilde geçinen fakir bir çocuktur. Tüm dünya ve Charlie, çikolata fabrikasıyla zengin olmuş Willy Wonka'nın (Johnny Depp) esrarengiz ve yıllardır kapalı olan fabrikasını merak etmektedir. Tim Burton'un kitaptan esinlenerek inanılmaz bir betimlemeyle sizi hayal dünyasında gezdiren mükemmel filmdir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Batman

Batman

Belki Nolan'ın yaptığı kadar olmasada inanılmaz bir filmdir. Joker (Jack Nicholson) seçimini çok iyi yapmıştır. Filmde Joker 'in hikayesi anlatılır. Batman ise kostüm bakımından yetersiz ve Michaeel K.'nu pek karaktere yakıştırmasamda sırf Tim Burton hatrına ve tabiki Jack Nicholson hatırına izlenecek ve keyif alınıcak bir film.

Alice in Wonderland

Alice in Wonderland

Yine Johnny depp , Helena Bonham Carter ve Tim Burton üçlemesiyle Alis harikalar diyarını inanılmaz bir şekilde betimleyen sizi güümseten sıcak bir filmdir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın