Görüş Bildir
Haberler
En İyi Sürpriz Sonlu Filmler! Finaliyle Ağzınızı Açık Bırakacak Pek Bilinmeyen 18 Film

En İyi Sürpriz Sonlu Filmler! Finaliyle Ağzınızı Açık Bırakacak Pek Bilinmeyen 18 Film

17.11.2021 - 20:23

Gözden kaçırmış olabileceğiniz sürpriz sonlu 20 filmi sizin için listeledik. İyi okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. Kill List (2011)

18. Kill List (2011)
www.beyazperde.com

Elindeki işi yüzüne gözüne bulaştırdıktan sonra yeni görev üstlenen bir tetikçi üç cinayet için garanti vererek önceki başarısızlığına dair sağlam bir bedel ödeyecektir. Başlangıçta kolay bir iş gibi görünen olay çok geçmeden farklı bir biçimde çözülmeye başlar. Öyle ki katilin kalbi dipsiz karanlıklara doğru yola çıkacaktır.

IMDb: 6,4

17. The Skeleton Key (2005)

17. The Skeleton Key (2005)
www.beyazperde.com

New Orleans’ta hasta bakıcılık görevi yapan Caroline, bir yardım talebine cevap verdiği andan itibaren kendisini Ben Deveraux adında, konuşamayan bir hastanın evinde bakıcı pozisyonunda bulur. Ben’in karısı Violet, ona evin her kapısını açan bir anahtar verir. Bu anahtar sadece tek bir odanın kapısını açmaz. Caroline, çok geçmeden bu evin, Violet’in en başta bildiğini itiraf ettiğinden çok daha karanlık sırlar sakladığını keşfeder. 

IMDb: 6,5

16. A Perfect Getaway (2009)

16. A Perfect Getaway (2009)
www.beyazperde.com

Yeni evli bir çift Hawaii’de geçirmeyi düşündüklerini balayı için tüm hazırlıklarını yapıp yola koyulduklarında, bölgedeki esnaftan çevrede iki katil olduğunu öğrenirler. Bu tedirgin edici habere rağmen yollarına devam eden çifti, rehberleri ile birlikte başladıkları tatillerinde kötü bir sürpriz beklemektedir.

IMDb: 6,5

15. Angustia (1987)

15. Angustia (1987)

Kontrolcü bir anne, telepatik güçlerini kullanarak orta yaşlı oğlunun cinayetler işlemesini sağlar. Oğlu aracılığıyla kendisini rahatsız eden insanlardan intikam alır ve şiddetin dozunu gittikçe artırır. Ancak bu filmde hiçbir şey göründüğü gibi değildir. İspanyol yapımı bu özgün korku filmi, yönetmen Bigas Luna'nın imzasını taşıyor. 

IMDb: 6,7

14. I See You (2019)

14. I See You (2019)
www.beyazperde.com

10 yaşında bir çocuk olan Justin Whitter, ormanda bisikleti ile gezerken kaybolur. Olayı soruşturmakla görevlendirilen dedektif Greg Harper, Justin’in kaçırılmasının kasabada on beş yıl önce meydana gelen kaçırma olayları ile benzerlik gösterdiğini fark eder. Ancak on beş yıl önceki olayın faili yakalandığı için dedektif onu taklit eden birilerinin olduğunu düşünür. Greg olayı araştırmaya devam ettikçe, hem kendisini hem de ailesinin rahatsız eden olaylarla karşı karşıya kalır.

IMDb: 6,8

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Housebound (2014)

13. Housebound (2014)
www.beyazperde.com

Kylie Bucknell mahkeme tarafından ev hapsi ile cezalandırılınca, büyüdüğü eve geri dönmek zorunda kalır. Üstelik bu evde, evin perili olduğuna inanan annesi ile yaşamak zorundadır. Kylie, Miriam'ın doğa üstü güçlerine dair hiçbir takıntısına kulak asmadan evde yaşamaya çalışırken, nerden geldiğine anlam veremediği fısıltılar, gece yarısı birtakım sesler duymaya başlar. Bu sesler kendi hayal gücünün bir ürünü müdür yoksa evde gerçekten garip bir şeyler mi dönmektedir?

Senaristliğini ve yönetmenliğini Gerard Johnstone’nun üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Morgana O'Reilly, Rima Te Wiata ve Glen-Paul Waru yer alıyor.

IMDb: 6,8

12. Strait-Jacket (1964)

12. Strait-Jacket (1964)

Lucy Harmon, eski eşini ve metresini öldürdükten sonra bir akıl hastanesinde yirmi yılını geçirmiştir. Hastaneden çıktıktan sonra kızı Carol ile birlikte yeni bir hayat kurmaya çalışır.

IMDb: 6,8

11. Stay (2005)

11. Stay (2005)
www.beyazperde.com

Başarılı bir psikiyatrist olan Sam Foster’ın hayal gücü ile gerçeklik arasındaki çizginin bulanlıklaştığına şahit oluşu, intihar eğilimli hastası Henry Letham’ın üzerine düşmesi ile meydana çıkacaktır. Sanat alanında çalışan Henry, kendisi gibi sanat dünyasındaki bir takım insanların davranışlarından etkilenerek 21 yaşında intihar etmeyi planlamaktadır. Psikiyatrist kendisini hastasına öylesine adamış durumdadır ki bir noktadan sonra o da gerçekle hayal alemi arasındaki çizgiyi göremez hale gelir. Var olmaya çalıştıkları dünyada her ikisi de gizemli bir hale bürünürler. 

IMDb: 6,8

10. Triangle (2009)

10. Triangle (2009)

İngiliz yönetmen Christopher Smith'in yazıp yönettiği 'Triangle', açık denizde geçirdikleri bir kaza sonucunda başka bir gemiye sığınmak zorunda kalan bir grup arkadaşın gerilim dolu hikayesini anlatıyor. 'Zaman döngüsü' konusunu özgün bir şekilde ele alan filmi korku filmlerini seven takipçilerimize de tavsiye ediyoruz.

IMDb: 6,9

9. Soylent Green (1973)

9. Soylent Green (1973)
www.beyazperde.com

2022 yılında New York City’de hava kirliliği ve neden olduğu küresel ısınmadan dolayı tüm doğal kaynaklar yok olur. Şehirde yaşayan 40 milyon insan açıklıktan ölmek üzereyken, Soylent Şirketi yeni bir gıda ürünü olan Soylent Green’i oluşturur. Bu sırada bir polis dedektifi olan Thorn, Soylent Şirketi yetkilisi William R. Simonson'ın vahşice öldürülmesini araştırmakla görevlendirilir. Simonson cinayetini araştırmaya başlayan Thorn, bu sırada Soylent Şirketi ve Soylent Green ürünleri hakkında korkunç gerçekler keşfeder ve bunları açığa çıkarmaya çalışır. Richard Fleischer’ın yönetmenliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Charlton Heston, Edward G. Robinson, Leigh Taylor-Young ve Joseph Cotten gibi isimler yer alıyor.

IMDb: 7,1

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Tenebre (1982)

8. Tenebre (1982)
www.sinemalar.com

Ünlü bir yazarın son kitabı için İtalya'ya gitmesiyle birlikte bir cinayet zinciri başlar. Güzel kadınları usturayla öldüren katil, kurbanların ağzına yazarın çok satan romanı 'Tenebre'nin yapraklarını sıkıştırmaktadır. Başta yazar Peter Neal olmak üzere herkes bu katilin hedefi halindedir. Katil geride hiçbir iz bırakmamakta, her seferinde kaçmayı başarmaktadır ve polisin elinden bir şey gelmemektedir.

IMDb: 7,1

7. Janghwa, Hongryeon (2003)

7. Janghwa, Hongryeon (2003)
www.beyazperde.com

Psikolojik gerilim içerikli film uslubu ve oyunculuk performansı ile dikkat çekiyor. İki kız kardeşin anneleri tuhaf bir biçimde ölür ve bunu takiben de kardeşler hastalanırlar. İyileşene dek de hastanede kalırlar. Tedavileri tamamlandıktan sonra eve dönen kardeşler, babalarının yeni eşi olan Eun-joo isimli üvey anneleriyle anlaşamaz. Zaman zaman üvey annelerinin garip davranışları ve kardeşlerin hastalığının tekrarlaması evde huzursuzluk yaratır. Ayrıca babalarının olaylara tepkisiz kalışı ve labirenti andıran yapısıyla yaşadıkları ev, kızları tedirgin etmeye başlar. 

IMDb: 7,2

6. Arlington Road (1999)

6. Arlington Road (1999)

George Washington Üniversitesi'nde profesör olan Michael Faraday eşinin teröristler tarafından öldürülmesi üzerine bu insanları kendisine takıntı edinir. Yeni komşularının başta dostça görünen tavırları, zamanla garipleşir. Bu durum Michael'da komşularının terörist olabileceği inancını doğurur. Acaba komşuları gerçekten terörist midir yoksa bu, Michael’ın eşini kaybetmesinin yarattığı bir paranoyaklık mıdır?

IMDb: 7,2

5. The Crying Game (1992)

5. The Crying Game (1992)
www.beyazperde.com

Jody, Britanya ordusunda görevlidir. Bir süre sonra IRA ajanları onu kaçırarak bildiklerinden faydalanmak isterler. Fergus isimli bir militan ona göz kulak olmak için görevlendirilir. Bir süre sonra birbirinden çok farklı olan iki adam iletişim kurmaya başlarlar. Jody, yakında ölecek olduğunu bildiğinden Fergus'a kız arkadaşına göz kulak olmasını söyler. Jody bir süre sonra ölür. Fergus kaçarak Londra'da yeni bir hayat kurmaya karar verir. Jody'ye verdiği sözü tutacaktır. Ancak bu onun hayatında yepyeni kapılar açacaktır.

IMDb: 7,3

4. Identity (2003)

4. Identity (2003)
www.beyazperde.com

Karanlık ve felaket kokan bir gecede ortaya çıkan bir kasırga o sırada farklı dertler peşinde koşan on yabancıyı bir araya getirir. Birbirini daha önce görmemiş olan bu on yabancı çeşitli sebepler nedeniyle bir otele sığınmak zorunda kalır. Bu izbe otelde dışarıdaki dünyayla iletişimini kaybeden bu yolcular kısa bir süre içerisinde çeşitli tuhaf durumlara tanık olmaya başlarlar. Kim olduğunu bilmedikleri bir güç, seri bir şekilde cinayetlere imza atmakta, hayatta kalmak anbean daha da zorlaşmaktadır.

IMDb: 7,3

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Angel Heart (1987)

3. Angel Heart (1987)
www.beyazperde.com

Louis Cypher adlı gizemli bir müşteri (Robert De Niro), özel dedektif Harry Angel’dan (Mickey Rourke) bir adamı bulmasını ister. Verilen ipuçlarını değerlendiren Angel, hedefine doğru ilerledikçe bir takım doğaüstü olaylarla karşılaşır. Dahası, aranan kişiye dair bilgi aldığı herkes vahşice katledilmektedir. Polisin suçu kendi üzerine atmasından korkan Angel, her şeye rağmen görevini yerine getirmeye çalışır...

IMDb: 7,3

2. El Orfanato (2007)

2. El Orfanato (2007)
www.beyazperde.com

The Orphanage (Yetimhane), yaşamın kırılganlığı, kaybedilmişlerin ıstırabı ve bir annenin sonsuz sevgisi üzerine kurulmuş bir dram. Laura, çocukluğuna dair en mutlu günlerini deniz kenarındaki bir yetimhanede geçirmiştir. Yetimhanenin çalışanları ve Laura'nın birlikte büyüdüğü arkadaşları ona her zaman ilgi ve şefkat göstermişler, sevgilerini asla esirgememişlerdir. Şimdi, 30 yıl sonra, Laura, kocası Carlos ve 7 yaşındaki oğlu Simon'la çok güzel yıllar geçirdiği yetimhaneye geri dönmüştür. Hayali, uzun süredir kapalı olan yetimhaneyi restore ettikten sonra engelli ve hasta çocuklar için bir yaşam alanı haline getirmektir.

IMDb: 7,4

1. Les diaboliques (1955)

1. Les diaboliques (1955)
www.beyazperde.com

'Şeytan Ruhlu İnsanlar', kusursuz bir cinayet planı yapan iki kadının hikayesini anlatıyor. Karısına ait olan bir okulun yöneticiliğini yapan Michel Delassalle tam anlamıyla çekilmez bir karakterdir. Karısı da dahil çevresindeki herkese türlü zalimlikler yapan Delassalle’nin okuldaki öğretmenlerden biriyle gizli bir ilişkisi vardır ve sevgilisine de aynı ölçüde kötü davranmaktadır. Bu gizli ilişki açığa çıktığında iki kadın da bu adama karşı duydukları nefret sayesinde ortak bir noktada buluşurlar. Bu huysuz adamdan intikam almaya karar veren iki kadın kusursuz bir cinayet planı yapıp uygularlar. Ancak her şey yolunda gitse de kimsenin anlam veremediği gizemli bir olay meydana gelir ve işler karışır.

IMDb: 8,1

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
4
4
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mert Demir

İdentity i izledim müthiş bir filmdi tavsiye ederim .diğerlerini de izleyem bakam

Gizem Yenikler

Film dizi önerisi içerikleri artsın güzel oluyor.

first_contact1

stay in sonu acayipti