Görüş Bildir
Haberler
En İyi Blog Sistemleri

En İyi Blog Sistemleri

01.10.2015 - 23:15

Blog Sistemi

ücretsiz Blog açmak deyince genelde blogspot yada wordpress akla gelir. Tabi sadece bu ikisi var değil başka blog sistemleride var. Farklılık ve kalite açısından blog sistemlerinin fazla olması yarar sağlar özellikle birbirleriyle rekabete girmeleri sonucu kazanan taraf biz oluruz.

Kaynak: http://www.webcansu.com/internet/en-g...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1- BLOGGER

1- BLOGGER

Blog sahibi olmayanlar bile biliyordur bloggeri. Bilmeyeler içinse Blogspot uzantılı blogların sisteminin adıdır blogger. Blogger çok gelişmiş an itibari ile bir numaralı blog sistemidir tabi böyle bir sıralama resmi olarak olmasada bu gerçek açıkca ortada. Blogger gerek panel gerek tema çeşitliliği açısından çok gelişmiştir. Blogger 15 yılı aşkın süredir hizmet vermektedir ve Google'a Aittir.

2- Wordpress

2- Wordpress

Wordpress blog sistemi blogger'a rakip olabilen tek sistemdir. Çok kaliteli ve güzel bir sisteme sahip olan wordpress'in tema çeşitliliği ve geliştiricisi çoktur. wordpress blog sistemi 15 yıllık geçmişe sahiptir. Özellikleri ve kullanma alanı genişliği çok çekici gelebilir. Ayrıca tema konusunda en kaliteli temalar genelde wordpress sistemine yazılır.

3- Tubmlr

3- Tubmlr

Tumblr. Biraz garip bir sistem nasıl tanımlanır bilemem fakat bana göre kişisel blogların genellikle fotoğraflarla öne çıkmasıyla birlikte birbirleriyle iletişim halinde oldukları Blog sistemidir. Son zamanların popüler blogudur ve güzel vakit geçirebilirsiniz çünkü üyeliğiniz blogunuz bir bütün ve blogunuz kimliğiyle gezinti yaparsınız, başkalarının düşüncelerini ve fotoğraflarını görürsünüz. Tema olarak fazla gelişmiş olduğu söylenemez. içerik kısıtlaması yoktur aklınıza gelebilecek bütün içerikler serbesttir sadece yetişkin içerik olan içeriklere yetişkin içerik var kutusunu tıklamanız yeterlidir.

4- Blogcu

4- Blogcu

Blogcu bir türk  blog sistemidir. türkiyede çok popülerdi zamanında fakat zamanla bu popülerliğini kaybediyor. çok fazla özelliği yoktur kullanımı kolaydır fakat türkiye çapında olması doğal olarak bölgemizde yerel olarak önde olmasını sağlıyordu ancak eskisi kadar popüler değil.

5- Papiroom

5- Papiroom

Çok yeni bir blog sistemidir ve yerlidir. Sitem kişisel fikirlere dayalı gazete gibi blog yazmaktır. Bakalım zamanla kalitesini arttıracak mı yoksa düşürecek mi? popülerliği artarsa taraflı olacağını tahmin ediyorum, blog içersinde dış link kullanılmıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6- Medium

6- Medium

Medium blog twitter'a benzer. Takip ettiğiniz kullanıcıların paylaşımlarını görürsünüz fakat paylaşımlar daha kişisel ve kısıtlamasızdır. tag sistemi vardır fakat twitterdaki gibi değil basittir.

7- Gazete Blogları

7- Gazete Blogları

Hurriyet,radikal,milliyet gazetelerinin blog sistemleri vardır ve bunlara üye olarak paylaşımlar yapabilirsiniz. Ancak bu sistemlerin tam anlamıyla bir blog olduğunu söyleyemeyiz çünkü çok fazla özellikleri yoktur sadece yazı ve bir kaç görsel...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın