Görüş Bildir
Haberler
En iyi 10 Shah Rukh Khan filmi (Bollywood)

En iyi 10 Shah Rukh Khan filmi (Bollywood)

Özer Keçeci
02.08.2014 - 02:10 Son Güncelleme: 26.04.2022 - 15:20

1. Dilwale Dulhania Le Jayenge (1995)

1. Dilwale Dulhania Le Jayenge (1995)

Film İngiltere de yaşayan Raj Malhotra ve Simran Singh (Shah Rukh Khan ve Kajol) adlı iki Hintlinin hikâyesini anlatıyor. Raj zengin iş adamı Dharamvir Malhotra’nın (Anupam Kher) şımarık oğludur. Simran ise küçük dükkân sahibi Chaudhry Baldev Singh’in (Amrish Puri) büyük kızıdır. Chaudhry Baldev Singh çok muhafazakârdır ve tek hayali bir gün vatanına geri dönmektir. İki kızlarını Hint gelenek ve göreneklerine göre yetiştirdiği için gururludur.

Simran sürekli beyaz atlı prensinin hayalini kurar ve ona şiirler yazar. Ancak bu hayali Baldevin en iyi arkadaşı olan Ajit’den gelen mektupla yıkılır. Mektupta Ajit, oğlu Kuljit ile Simranın evlenme zamanının geldiğini söyler. Simran Kuljit’i daha önce hiç görmediği için kaygılanmaya başlar. Fakat babasına olan saygısından dolayı Kuljit’le evlenmeyi kabul eder. Bununla birlikte Simran babasına arkadaşlarıyla birlikte Avrupa gezisine katılmak için rica eder. Bu gezi Simran'ın bir yabancıyla evlenmeden önce Avrupa’yı görmek için son şansıdır. Babası tutumlu olmasına karşın, insafa gelir ve Simranın gitmesini izin verir.

Tesadüfen bu geziye Raj ve arkadaşları’da katılır ve Simran’la karşılaşırlar. Başlarına gelen birkaç aksilikten sonra gezinin sonunda Raj Simran’a âşık olur. Artık Raj, Simran ile evlenmek için elinden geleni yapacaktır...

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Rab Ne Bana Di Jodi (2008)

2. Rab Ne Bana Di Jodi (2008)

Ilk görüşte Aşk. Surinder (Shahrukh Khan) eski öğretmeninin kızını gördüğünde kendini ona iyice kaptırır. Aşık olduğu kız Taani (Anuska Sharma) daha genç, hayat dolu ve aynı zamandada nişanlıdır. Taaninin Babası ölüm döşeğinde Surinderden kızı Taaniyi himayesi altına almasını ve evlenmesini ister, çünkü Taaninin Nişanlısı ve beraberindekiler yolda kaza geçirip vefat ederler. Cok utangaç aynı zamandada bekar olan Surinder, Taani ile evlenir, fakat Taani Babasının ve Nişanlısının vefatından dolayı eski mutluluğunu ve herşeye olan inancını kaybeder. Surinder hiçbir şekilde Taaninin eski mutluluğunu geri getiremez. Araları bir karı-koca gibi değil, aksine iki yabancı gibidir. Fakat Surinder, yani kocası onu deli gibi sevmektedir. Surinder, Taani yeni açılmış olan dans kursuna yazıldığı zaman, kendisine yeni bir imaj ve kimlik vermeye karar verir. Birdenbire 'Raj' a dönüşmeye başlar. Dostu Bobby (Vinay Pathak)nin yardımıyla basit ve utangaç bir karakterden komik sevecen ve bi o kadarda yalaka birine dönüşür. Taaniyle dans partneri olurlar. 'Raj' kendini Taaniye çok kısa zamanda sevdirir ve güldürür. Taani, Raj'ın aslinda Kocası Surinder olduğunu anlamamaktadır ve ona aşık olur. Sonunda tek bir soru kalmıştır: Taani aslında kimi seviyor? Içten, komik ve Samimi olan Raj'ımı yoksa basit ve monoton olan kocası Surinderimi?

3. My Name Is Khan (2010)

3. My Name Is Khan (2010)

Rızvan Khan (Shahrukh Khan) küçüklüğünü annesiyle (Zarina Vahab) ıssız bir yerde geçiren bir müslümandır. Annesi öldükten sonra Amerika'ya küçük kardeşinin yanına gider. Orada tanıştığı ve aşık olduğu Mandira (Kajol) adında dul ve Hindu bir kadın ile evlenir. Rızvan Khan aynı zamanda da Asperger sendromu hastasıdır. Bu hastalık Otizmrahatsızlığının bir çeşididir ve ömür boyu süren, sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, sınırlı ve tekrarlanan davranışlara yol açan beynin gelişimini engelleyen bir rahatsızlıktır. 11 Eylül saldırılarından sonra Mandira'nın oğlu faşist kesimler tarafından döverek öldürülür. Öldürülme sebebi annesi evlendikten sonra Khan soyadını almış olmalarıdır. Bunun üzerine Mandira Rizvan'i terk eder. Rizvan ne zaman geri gelebileceğini sorunca, Mandira ona Amerika Birleşik Devletleri başkanına gidip, adının Khan olduğunu ama bir terörist olmadığını açıklamasını ve ondan sonra geri gelmesini söyler. Rizvan hastalığı dolayısıyla bunu ciddiye alır ve yolculuğuna başlar. Başkan ile buluşmadan geri dönmeyecektir ve ona diyecektir ki: 'Sayın Başkan, benim adım Khan ve ben bir terörist değilim.'

4. Kuch Kuch Hota Hai (1998)

4. Kuch Kuch Hota Hai (1998)

En iyi arkadaş olan Rahul (Shahrukh Khan) ve erkek fatma Anjali (Kajol) St. Xavier Akademisi öğrencileridirler. Günün birinde okul müdürünün kızı Tina, (Rani Mukerji), St. Xavier Akademisi’ne kaydını yaptırır. Anjali’nin zıddı olan Tina güzel, kadınsı ve bilgilidir. Rahul Tina’yı görür görmez aşık olur ve sonra Tinan’nında kalbini kazanır. Fakat tam o sıralarda Anjali’de Rahul’e karşı bir takım duygular beslediğinin farkına varır. Bir gün Anjali bütün cesaretini toplayıp Rahul’e aşkını itiraf etmeye gider. Fakat Anjali tam söylemek üzereyken Rahul Anjali’den önce davranır ve kendisinin Tina’ya aşık olduğunu söyler. Birden Anjali’nin bütün dünyası yıkılır. Ertesi gün Anjali ani bir kararla bu büyük acıyı unutmak için okulu terkeder ve bir daha dönmemek üzere ailesinin yanına döner.

Tina ve Rahul evlenirler ve bir kız çocukları olur. İsmini Anjali koyarlar. Fakat Tina doğumdan hemen sonra vefat eder. Tina ölmeden önce sekiz mektup yazmıştır. Bu mektupları ölmeden önce Rahul’un annesine Anjali’nin yaşgününde birer tane vermesi için bırakır.

Aradan sekiz yıl geçer ve Anjali sekizinci ve sonuncu mektubu yaşgününde okur. Bu mektupta annesi Anjali’ye adaşı olan Anjali Sharma’yı ve geçmişte olanları anlatır. Rahul Tina’nın ölümünden sonra bir daha evlenmemistir ve küçük Anjali’nin anne ihtiyacını karşılayabilecek tek kişi Anjali Sharma’dır. Küçük Anjali babasını bir tek büyük Anjali’nin tekrar mutlu edebileceğine inanır ve bu yüzden babasının gerçek aşkı olan Anjali Sharma’yı bulmaya karar verir. Bunun için Anjali babaannesinden (Farida Jalal) ve dedesinden (Anupam Kher) yardım ister.

Bu komplocu üçlü Anjali Sharma’nın adresini ve telefon numarasını öğrenmek için Rifat Bi’nin evine giderler. Fakat Rifat Bi onlara geç kaldıklarını ve Anjali’nin şu anda başka biriyle nişanlanmakta olduğunu ve düğünlerininde çok yakında olacağını söyler. Bunu duyan küçük Anjali çok üzülür ve orada tanrıya dua eder. Anjali’nin duaları kabul olur ve aniden telefon çalar. Anjali’nin düğünü ertelenmiştir.

Küçük Anjali Anjali Sharma’ya telefon açar ve tesadüfen Simla’daki bir yaz kampında yardımcı olarak görev yapacağını öğrenir. Küçük Anjali babasından bu kampa gitmek için izin ister fakat bu izni alamaz. Bunun üzerine Anjali ve babaannesi o kampa Rahul’dan gizlice giderler. Kampa vardıklarında küçük Anjali ve babaannesi büyük Anjali’yi görürler. Bir akşam büyük Anjali tesadüfen televizyonda Rahul’u görür ve kızı Anjali’nin Simla’da bir kampta olduğunu söylemesiyle büyük Anjali adaşı olan küçük Anjali’nin Rahul’un kızı olduğunu anlar.

Anjali ve babaannesi babalarına bir oyun hazırlar ve Rahul ve Anjali’nin tekrar bir araya gelmelerini sağlarlar. Rahul Anjali’ye karşı eski duygularının canlandığını hisseder. Fakat her şey Anjali’nin nişanlısı Aman’nın (Salman Khan) kampa gelmesiyle değişir.

Ama sonunda Aman’ın kenara çekilip Anjali’yi Rahul’a bırakır. Ve hikâye Anjali ve Rahul’un evlenmesiyle mutlu sonla biter.

5. Kabhi Khushi Kabhie Gham (2001)

5. Kabhi Khushi Kabhie Gham (2001)

Rahul Yashvardhan ve Nandini'nin üvey çocuklarıdır. Okulunu bitirip geldiğinde kardeşi Rohan 9 yaşındadır. Rahul'un babası Hindistan'ın zenginlerinden birisidir. Oğlunu en yakın arkadaşının kızı Naina ile evlendirmek istemektedir fakat Rahul evlerinde dadılık yapan teyzelerinin yeğeni Anjali'ye aşık olur. Babası bu duruma karşı çıkar ve Rahul durumu söylemek üzere Anjali'nin yanına gittiğinde Anjali'nin babasının öldüğünü görür ve hemen o gün onunla evlenir. Bunu öğrenen Rahul'un babası onu evlatlıktan reddeder. Rahul İngiltere'ye bir daha dönmemek üzere gider. Bu arada Rohan 10 sene sonra okulunu bitirir ve büyükannelerinin yanına gider orada ağabeyinin üvey olduğunu ve durumu öğrenir ve bunun üzerine babası ile ağabeyini tekrar barıştırmak üzere harekete geçer.

6. Chennai Express (2013)

6. Chennai Express (2013)

Rahul (Shahrukh Khan)40 yaşında Mumbai'de yaşayan ve ailesini bir trafik kazasında kaybetmiş bir adamdır. Bir gün arkadaşlarının daveti üzerine Goa'ya gitmek üzere Chennai Express'e biner. Burada onu büyük bir aşk ve macera beklemektedir. Bollywood'un en ünlü aktörü Shahrukh Khan 2013 yapımı bu filmde başrolde Rahul karakterini canlandırıyor.

Bollywood tarihinin tüm dünyada en yüksek gişe geliri yapan 4. filmi unvanına sahip olan Chennai Express, 2014'ün Nisan ayında Türkiye'de de gösterime girdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Jab Tak Hai Jaan (2012)

7. Jab Tak Hai Jaan (2012)

Orduda görev yapan samar görevi bomba imha uzmanıdır. Bulunduğu timin öne çıkmasının sebebi korku duymadan olayların üstüne gitmeleri ve her seferinde bombaları etkisiz hale getiren bin başıya sahip olmalarıdır. Kısa bir süre sonra rai boğulurken gören asker onu kurtararak çeketini verecektir. Çeketi ona hediye ettikten sonra içinden bir hatıra defteri çıkacaktır. İşte bütün hikayemiz içinde yazılanları okuduktan sonra başlayacaktır.

8. Om Shanti Om (2007)

8. Om Shanti Om (2007)

70’li yıllarda film şirketi sahibi Mukesh Mehranin Filmlerinde amatör bir oyuncu olarak oynanyan Om Prakash Makhijayi aynı filmlerde oynayan ve bir süper star olan Shanti’ye aşıktır. Om, film çekimi sırasında Shanti’nin hayatını kurtarır ve arkadaş olurlar. Ama Om, bir kere daha Shanti’nin hayatını kurtarmak zorunda kalır bunu yaparken kaza geçirir ve ölür. Daha sonra tekrar doğar, ünlü oyuncu Rajesh Kapoor’un oğlu olarak…

9. Don (2006) ve Don 2 (2011)

9. Don (2006) ve Don 2 (2011)

Don' u yakalamak zor değil, aynı zamanda imkansızdır...

10. Ra.One (2011)

10. Ra.One (2011)

Shekhar Subramaniam (Shahrukh Khan) video oyunları yaratıcısıdır, bir gün oğlunun video oyunlarındaki kötü adamları sevdiğini öğrenir. Kötü adamları sevmesede oğlu için kötülerin kaybetmeyeceği yeni bir oyun yaratmaya karar verir. Yarattığı video oyunundaki kötü adam, yani Ra.One yazılıma uymamaktadır. Deneme oyunlarında Shekhar'ın oğlu Prateek(Lucifer)tarafından yenilgiye uğramayı hazmedemez ve onun peşine düşer. İlk karşısına çıkan Lucifer olmayacaktır.

11. BONUS: Kal Ho Naa Ho (2003)

11. BONUS: Kal Ho Naa Ho (2003)

Kal Ho Naa Ho ( Yarın Olmayabilir )

2003 yapımlı Shahrukh Khan ve Preity Zinta'nın başrollerde oynadığı dram-romantik türünde en çok hasılat yapan filmler arasında olan bir bollywood filmidir

Yönetmeni Nikhil Advani'dir. Senaryo Karan Johar ve Niranjan Iyengar'a ait olan bu filmin yapımcılığını Karan Johar ve Yash Johar yapmışlardır.KONUSU

Naina ve Rohit ii iki arkadaştır. Naina'nın babası intihar etmiştir ve evin yükü annesi artık Jennifer'dedir. Naina ve ailesi bir melek diler ve onun gelip haytlarını değiştirceklerine inanırlar. Aman gelir ve hepsinin hayatını düzeltir güzelleştirir. Naina ona aşık olur fakat aşıklar bilemedikleri sebepten dolayı kavuşamazlar...

Aşkın ne zaman nerde geleceğini, hayatının aşkının aslında başucunda olup da farketmediğini, sevmenin sevdiğini mutlu görmek olduğunu,aşkını mecburen başka birine aşık etmenin ne kadar zor olduğunu, aşka bazen bir ömrün yetmediğini, insanların her zaman eşinin iyi bir arkadaş olmasını istediğini fakat en iyi arkadaşın eşin olabileceğini bize gösteren filmdir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
160
74
19
5
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pelin Su

Bazı filmlerin sonuna kadar her sahnesini yazmışsın,bence sil oraları :)

Özer Keçeci

Öneriniz için teşekkürler ancak filmin açıklamaları orjinalinden alıntıdır :)