Görüş Bildir
Haberler
En Güzel Şarkıların Mimarı Olan, Müzik Dünyasının Unutulmaz 10 Aşkı

En Güzel Şarkıların Mimarı Olan, Müzik Dünyasının Unutulmaz 10 Aşkı

Sevgi Çiler
01.08.2014 - 17:44 Son Güncelleme: 11.11.2021 - 16:36

Aşk hikayelerini dinlerken dibimizin düştüğü, ihtiraslı romantizm anılarında boğulduğumuz müzisyenlerin unutulmaz aşklarına bir parmak basalım dedik. Ağzımızda aptal bir gülümseme ile izlediğimiz filmler, okuduğumuz kitaplar ve de yazılarda anlatılan müzisyenlerin efsanevi aşk hikayelerinin en bomba örnekleri aşağıda.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Serge Gainsbourg & Jane Birkin

Jim Morrison & Pamela Courson

Jim Morrison & Pamela Courson

Pamela Courson, Jim’in yazdığı çizdiği pek çok şeyin ilham kaynağı olarak bilinir. Öğrencilik yıllarında tanışan ikili aşklarını evlilik ile gölgelemeyi tercih etmediler. Birbirlerinin ruh ikizi olduklarını düşünen çiftin özellikle Pamela sayesinde saf bir beraberlikleri oldu, ancak pek çok sarsıntı da yaşadılar. Jim’i evinin erkeği yapmayı planlayan Pamela’nın isteği gerçekleşemese de dost düşman çatlatacak bir aşk yaşadılar.

Kurt Cobain & Courtney Love

Kurt Cobain & Courtney Love

İkilinin ismi bir arada anıldığında ilk olarak Kurt Cobain şaibeli intihar haberleri gelse de akla, arka fonda imrenilecek bir aşk hikayesi yatıyor. Nirvana’nın efsane solisti Kurt bu dünyaya ait olmayan insanlardan biriydi. Kurt’un ölümünden sorumlu tutulan Courtney’in dırdırıyla mı yoksa bizzat ateş ederek mi bu ölüme yardımcı olduğunu bilemiyoruz.

John Lennon & Yoko Ono

John Lennon & Yoko Ono

Onlarınki bir ibadet bir meditasyon şekli gibi. İkilinin zaman ve mekan sınırlarını aşan beraberliğini duymayan kalmadı. Tek anlaşamadıkları konu dindi diyebiliriz. Ateist John Lennon’un sonradan Hristiyan olan Yoko ile anlaşamadığı tek nokta da din oluversin. Birçok kadının aklını kurcalamaya devam edecek olan ise John’un nasıl olur da Yoko’ya aşık olabildiğidir. Hem de ne aşk!

Patti Smith & Robert Mapplethorpe

Patti Smith  & Robert Mapplethorpe

‘Çoluk Çocuk’ isimli kitap ile daha yakından tanıdığımız ikilinin aşkları da dillere destan ve fazlasıyla kıskandırıcı. Asi genç Patti Şikago’daki ailesine resti çekerek tası tarağı toplayıp New York’a taşınır. Burada çalıştığı bir kitapçıda Robert ile tanışır ve romantik hikayeleri başlar. Aşklarının şahidi olacak olan Chelsea Hotel’de yaşamlarını sürdürürler. Resim ve fotoğrafçılık ile ilgilenen ikiliden Robert ünlü bir fotoğrafçı olurken Patti ise bildiğiniz gibi rockstarlığa adım atar. Robert’ın gay olduğunu anlaması ile sonlanan ilişki aslında hiç bitmeyecek ölümsüz aşklar arasında ilk sıralara yerleşir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Paul& Linda McCartney

Debbie Harry and Chris Stein

Debbie Harry and Chris Stein

Hem müzik hem aşkta bir araya gelen ikili, ultra yaratıcı işler üretti. İhtiraslı aşkın pençesine yakalanan çiftin tutkusu birçok beraberliğe de örnek oldu. Blondie hayranlarının yakından bildiği bu aşkı da ‘efsane sevgililer’ listemize eklemeden edemedik.

Anita Pallenberg & Keith Richards

Anita Pallenberg & Keith Richards

Rolling Stones’un Marianne Faithfull ile kapışabilecek ikinci groupiesi Anita Pallenberg. Hatta birçok Roling Stones hayranı ikiliyi devamlı kıyaslar durur. Keith Richards’ın ilk evliliği olan Anita hala eski güzelliğinden bahsettiriyor. Zengin, şımarık ve küstah tavırlarıyla (grubu çok desteklememesi dahil) ile bilinir.

Mick Jagger & Marianne Faithfull

Mick Jagger & Marianne Faithfull

Mick Jagger’ın 'Sympathy for the Devil', 'Beggars Banquet' gibi şarkıları Marianne için yazdığını bilmeyen kalmadı. The Rolling Stones'un beyni ve vokalisti olan Mick, soylu ve isyankar güzel Marianne ile kısa ve haraketli bir birliktelik yaşadı. İkisinin de kendi başarısından mıdır bilinmez, bir taraf gölgede kalamayınca ilişki sonlandı.

George Harrison & Pattie Boyd

George Harrison & Pattie Boyd

Yasak aşkların kadını Pattie Boyd, o daldan o dala konarken George Harrison ile tanışır. Harrison unutulmaz Something parçasını güzel Pattie için bestelemiştir. Nişanlısını ünlü Beatles üyesi George Harrison için terkeden Pattie, George’u da müzisyen arkadaşı Eric Clapton için bıraktı. Ancak hayatındaki erkeklerin ün ve şöhret tantanalarına katlanamayıp her defasında onlarla yolunu ayırmayı başardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BONUS: Sezen Aksu - Onno Tunç

BONUS: Sezen Aksu - Onno Tunç

Sezen Aksu Türk müziğinin en üretken isimlerinin başında geliyor. Kendisi gibi müzisyen ve bestesi olan Onno Tunç ile yaşadığı efsane aşk, ikilinin birlikte muazzam şarkılara imza atmalarını sağladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
8
4
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın