Görüş Bildir
Haberler
En Çok Kilo Verdiren 5 Diyet

En Çok Kilo Verdiren 5 Diyet

Sevda
28.12.2016 - 13:45

Hangi diyeti seçmeliyim?

Belki de şimdiye kadar bir çok diyetle uğraştınız ve istediğiniz kiloya ulaşamadınız. Diyetin doğru olarak seçilmesi çok önemlidir. İyisi mi biz sizleri hiç uğraştırmayalım ve en çok kilo verdiren diyetleri sizin için sıralayalım. Bu diyetlerin zararları ve faydalarını sizler yine de bir araştırın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Detoks Diyetleri

Detoks vücudun istenmeyen maddelerden arındırılması işlemidir. Bu işlemi yapabilmeniz için aslında çok da diyetisyene filan ihtiyacınız yok. Bir çok meyve ve sebze aslında bu işlemi sizin için yapıyor. Özellikle lahana, karnabahar, domates gibi sebzeler; yeşil elma, ananas, portakal gibi meyvelerin suları bu konuda oldukça başarılı. Kaçırmadan siz de detoks diyeti yapın derim.

4. Taş Devri Diyeti

Taş devri diyeti mantığı da oldukça düz mantık. Sanki taş devrinde yaşıyormuşsunuz gibi besleneceksiniz yani olabildiğince organik. Taş devrinde çikolata yoktu mesela ya da ekmek ya da abur cubur. Proteinli gıdalar vardı yani etler, sebzeler vardı, meyveler vardı ve bunlar tamamen hormonsuz ve doğaldı. Aslında bir diyet mantığından çok sağlıklı yaşam mantığını öngören taş devri diyeti de en çok kilo verdirenler arasında.

3. Şok Diyetler

Şok diyetler, vücudu şoktan şoka sokarak kilo vermenizi sağlayan diyetlerdir. Bu diyetlerde kısa süreli vücut şaşırtılır ve hızlı kilo verilmesi sağlanır. Bu diyetlerin süresi genelde bir haftayı geçmez ve bir hafta alışkın olmadığınız bir şekilde sadece proteinle ya da sadece sebzeyle ya da sadece çorbayla geçirirsiniz. Kilo verdirme garantisi vardır ama sağlıklı olduğuna dair bir garanti yoktur. Uzmanlar tarafından önerilmese de kadınların bir çoğu bu diyetlerle bir çok kilo veriyor.

2. Karatay Diyeti

Profesör Doktor Canan Karatay'ın bu kadar medyatik olması verdiği müthiş tavsiyelerden geliyor. Diyor ki işin temelinde sağlıklı beslenme var. Oturup bir ekmek yemek yerine git 300 gram et ye. Karbonhidratı yavaş yavaş hayatından çıkar ve kilolardan kurtulmaya başla. Yağlı yiyecek tüketeceksen de git tereyağı ye, zeytinyağı ye. Gidip margarin gibi sağlıksız yağlar tüketme. Pirinç değil bulgur tüket, şeker kullanma. Bu gibi tavsiyeleriyle en çok kilo erdiren diyetler arasında Karatay Hocamızın diyeti.

1. Dukan Diyeti

Dukan Diyeti tartışmasız bu diyetlerin arasında en çok kilo verdireni. Zaten obeziteye bir çare olması için Amerikalı Profesör Dukan tarafından çıkarılmış. Kaç kişinin obezite problemine çare oldu desek dünyadan bir çok olumlu cevap alırız. Dukan Diyeti protein yeme mantığına dayalı, zamanla beslenme alışkanlığımızdan karbonhidratı çıkaracağımız bir diyet. Amerika'da Dukan bir çok firmadan ödül alırken bu diyetiyle, bir çok hamburger, pizza gibi fastfood firmaları tarafından da eleştiri yağmuruna tutuldu. Halbuki amacı dünyaya sağlıklı bireyler kazandırmaktı. Dukan diyeti listesi baştan sonra protein içermiyor elbette. Ama özellikle atak evresi ve seyir evresi olarak adlandırılan ilk iki evresi oldukça zor geçiyor. Fakat hem dünya hem türk kadınları tarafından en çok kilo verdiren, en hızlı zayıflatan diyet olarak başı çekiyor. Eğer kilo probleminiz varsa gerçekten bu diyet sizleri formunuza kavuşturacaktır. 

Diyetin protein kaynaklı olması sebebiyle arada bir doktora gidip kan tahlili vermenizde fayda var. Malum fazla proteinin de zararları olabiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın