Görüş Bildir
Haberler
En Buruk "Babalar Günü"

En Buruk "Babalar Günü"

Batuhan
15.06.2014 - 12:26

En Buruk "Babalar Günü"

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerden 39'unun mezarının bulunduğu Maden Şehitliği'nde buruk bir Babalar Günü yaşanıyor.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Soma Belediyesi Mezarlığı içerisindeki Maden Şehitliği'ne gelen yüzlerce vatandaş, mezarlara karanfil bıraktı. Mezar başında Kur-an'ı Kerim ve dua okuyan vatandaşlar, şehit madencilerin Babalar Günü'nü kutladı.

Maden faciasının meydana geldiği ocakta çalışan ve arkadaşlarını kaybeden Yunus Öksüz, annesi ve çocuklarıyla birlikte şehitliğe gelerek dua etti.

Babalar Günü'nde arkadaşlarının mezarını ziyaret etmek istediğini ifade eden Öksüz, 'Her zaman buraya geliyorum ama bugün de özellikle gelmek istedim. Memleketten annem de geldi onlarla birlikte ziyaret etmek istedik. Çocuklarımın okul arkadaşlarının babaları da burada yatıyor. Arkadaşlarımın Babalar Günü'nü kutlamak istedik' dedi.

Türk Eğitim-Sen 3 Nolu Şube Başkanı Adnan Sarısayın, sendika üyeleriyle birlikte geldikleri şehitlikte yaptığı açıklamada, bir avuç kömür için bir ömür verenlerin yanında olduklarını belirterek bu olayın bir daha yaşanmamasını diledi.

Mezarlık girişinde stand kuran Türk Kızılay'ı da ziyarete gelen vatandaşlara gıda malzemeleri dağıttı. Mezarlıklara karanfil bırakan Türk Kızılayı üyeleri, maden faciasında hayatını kaybedenlerin çocuklarına ve yakınlarına oyuncak dağıttı.

Muhabir: Ramazan Ercan | AA

Kaynak: http://www.aa.com.tr/tr/u/345292--en-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0