Görüş Bildir
Haberler
Emre-Zokora Davasında Yeni Gelişme!

Emre-Zokora Davasında Yeni Gelişme!

Batuhan
21.01.2014 - 18:02

Emre-Zokora Davasında Yeni Gelişmeler Var!

Emre Belözoğlu'nun Zokora'ya ırkçı söylemde bulunduğu iddia edilen davada yeni gelişmeler yaşanıyor.

Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun, Trabzonsporlu Didier Zokora'ya ''ırkçı söylemde' bulunduğu iddiasıyla 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada, mahkeme çelişkili bilirkişi raporları olduğu gerekçesiyle yeniden bilirkişi raporu alınmasına karar verdi. Anadolu 17. Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, müşteki Didier Zokora ile tutuksuz sanık Belözoğlu katılmadı. Duruşmada söz alan Zokora'nın avukatı Nusret Yılmaz, 50 bin kişinin olduğu bir stadyumda hakemin gürültüden dolayı suçlamaya konu sözleri duyamayacağını ifade ederek, 'Hakem böyle bir küfür duymuş olsa, kart uygulamasına giderdi. Saha içinde bir cezalandırmaya gitmemiştir. 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un 18. maddesi gereğince de sanık hakkında 'seyirden men cezası' verilmeli' dedi.

Belözoğlu'nun avukatı Cansu Şahin de müvekkili için 'seyirden men cezası' verilmesi talebinin reddedilmesi gerektiğini söyledi. Seyirden yasaklama cezasının holiganlara yönelik olduğunu belirten Şahin, 'Maç esnasında Bülent Yıldırım hakemdi. Hakem her iki sporcuya da yakın. Davaya konu kelimeler söylendiyse, muhakkak duymuştur. Tanık olarak dinlenilmesini talep ediyoruz' diye konuştu.

Yeniden bilirkişi raporu alınacak

Hakim Hüseyin Turgut Bayraktar, hakem Bülent Yıldırım'ın sanık Belözoğlu'nun söylediği iddia edilen kelimeler için rapor düzenlemediği ve disiplin cezası uygulamadığı gerekçesiyle, tanık olarak dinlenilmesi talebini reddetti. Belözoğlu'nun, Zokora'ya ırkçı söylemde bulunduğuna dair çelişkili bilirkişi raporları olduğu gerekçesiyle dosyanın mahkemenin seçeceği bilirkişiye gönderilmesine hükmeden Bayraktar, sarı-lacivertli futbolcu için 'seyirden men cezası' talebinin de reddine karar vererek, duruşmayı erteledi.

'Yasaklılık, meslekten geçici men durumunu doğurur'

Hakim Bayraktar, 'seyirden men cezası' talebinin reddine gerekçe olarak, şunları tutanağa geçirdi: '6222 sayılı yasanın kuruluş amacının spor alanlarına seyir amaçlı gelen kişiler için olduğu açıktır. Sanık ise aktif sporcudur. Sahada bulunması seyir değil, mesleğini icra etme amaçlıdır. Futbolcu olduğu dikkate alındığında, spor alanına girmeden mesleğini icra edemez. Yasaklılık kararı, sanık bakımından meslekten geçici men durumunu doğurur. Sanığın dava konusu eylemi üzerinden bir yıldan fazla zaman geçti. Yargılama sonucunda sanık ceza alırsa, 18. maddenin 3. fıkrası gereğince yasaklılık kararı uygulanacağı için şikayetçi tarafın da hak kaybı olmayacaktır. Maddenin şimdi uygulanması, sanık için telafisi güç sonuçlar doğurabileceğinden talebin reddine karar verildi.'

Olayın geçmişi

Emre Belözoğlu ile Trabzonspor futbolcusu Didier Zokora arasında, 15 Nisan 2012'de Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu maçı oynandığı esnada, sözlü tartışma yaşanmış, Zokora, tartışma sırasında Emre'nin kendisine ''ırkçı söylem' içeren sözler sarf ettiğini iddia etmişti. İddianamede, Emre Belözoğlu'nun ''ırkçı söylemde' bulunduğu gerekçesiyle, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un ilgili maddesi kapsamında, 6 aydan 2 yıla kadar hapsi isteniyor.

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/emre-z...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın