Görüş Bildir
Haberler
Emre Belözoğlu basın toplantısı düzenledi

Emre Belözoğlu basın toplantısı düzenledi

Selçuk Ada
06.11.2014 - 03:06 Son Güncelleme: 06.11.2014 - 11:00

Emre Belözoğlu eleştirilere cevap verdi

Profesyonel Futbol Takımımızın kaptanı Emre Belözoğlu, Beşiktaş maçında yaşanan olaylar ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında haftasonu oynanan karşılaşma ile ilgili soruları yanıtlayan Emre Belözoğlu, yaşanan olayların maçın önüne geçmesinden dolayı duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. 

Kaptanımız ayrıca, kendi hakkında kamuoyunda yaratılan algının gerek kendisini gerekse ailesini rahatsız ettiğini söylerken, olayların tek taraflı değerlendirilmesinin yanlış olduğunu vurguladı. 

Emre Belözoğlu, basın toplantısında şunları söyledi:

 “Bu basın toplantısının amacı; son iki - üç gündür benim üzerimden oluşturulmak istenen algının benim açımdan olan kısmını anlatmaktır.

Yaklaşık 17 yıldır profesyonel futbol oynuyorum. 100’e yakın milli maç oynadım. Futbolu uluslararası arenada en iyi bilenlerdenim. Türkiye’de futbolda yaşanan sorunların saha içi değil saha dışında olan nedenlerden olduğunu biliyorum. Maçın önüne geçecek bir durum olduğunu düşünmüyorum. Bununla birlikte sadece benim üzerimden tek tarafı bir algı oluşturulmaya çalışılması da rahatsızlık verici. Neden rahatsızlık verici, çünkü benim karşımda bu olay yaşanırken bir muhatap var. Benim de muhatap olduğum karşılaştığım sözler var. Benim tarafımdan baktığınızda; doğrudan benim yaptığım bir şey olsa, bu algı doğru olabilir ancak kendisinin bana yaklaşımından sonra benim ona uluslararası seviyede aslında kendisinin hakaret olmadığını bildiği bir ifadem var. Türkiye’de ne yazık ki böyle bir algı var. Yurtdışında belli bir algı var. 

Bunu bir küfür olarak adledilmesi üzüntü verici. Bunu Sayın Bilic de biliyor. Maçın tansiyonu vardır. Ben devre arasında fırça yiyeceksem hocamdan fırça yerim. Rakip takımın hocasıyla diyaloğa girmem gerekmez ki. Kaldı ki kendisi benim hocam değil. 

Sahanın içinde olanın sahanın içinde kalması gerekir. Bunun da cezai yükümlülükleri varsa, hakem var; TFF var. Bunu hesaplaşma haline getirmemek gerekir. Ben oradan uzaklaşmışken karşı taraftan benden küçük yaşta bir futbolcu kafasını burnuma dayıyor. Yani ben kendi başıma olmuyorum ki bir şeyin içine çekiliyorum. Bir şeyin içine çekildiğim için de zaten saha içi profili eleştirilebilen bir adamım; bana karşı yapılan hataya ben de bir hata yapıyorum. Bunun karşılığının bu olmaması gerekiyor. Hatamın karşılığı, hakkaniyetli bir şekilde verilmeli. O pozisyonun karşılığı kırmızı karttır. Orada kırmızı kartı ben görmediğim için mi ya da olayın içinde olduğum için mi gündem oluyorum?

Hatalar ve doğrular yaptım. Ben camiama en iyi şekilde hizmet ettiğimi düşünüyorum. Zarar verdiğim düşünülürse takdir yönetimimizin ve başkanımızındır. Bizler Fenerbahçe’nin başarısı Fenerbahçe taraftarının mutluluğu için mücadele ediyoruz.

Sezonun ilk 8 haftası kendi içinde zorlukları olan haftalardı ve ben iyi ilerlediğimizi düşünüyorum. Sonuçta yaşadıklarımız da var. Her maç zor. Ligin en iyi kadrosuna sahip olduğumuzu biliyoruz. İnşallah son 8 maçın 5’ini içerde oynayacak bir takım olarak her maçımızı kazanmak istiyoruz. Böylece de devreyi birinci bitirmek istiyoruz.”

Kaynak: http://www.fenerbahce.org
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın