Görüş Bildir
Haberler
Emniyet-Sen Başkanı Açıkladı: 10 Günde 10 Polis İntihar Etti...

Emniyet-Sen Başkanı Açıkladı: 10 Günde 10 Polis İntihar Etti...

Ulaş
30.11.2021 - 15:09

Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer son dönemde artan polis intiharlarına ilişkin olarak, “Mobbing ve zulüm sistem sorunu. Amirini eleştiren ihraç ediliyor” dedi.

Faruk Sezer, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda bu yıl içinde intihar eden polis memuru sayısının 100’ü bulduğunu aktardı. Sezer ayrıca son 10 günde 10 polisin intihar ettiğini duyurdu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda
trthaberstatic.cdn.wp.trt.com.tr

Sezer şunları belirtti: “Ne yazık ki 2021 yılında bizim tespit edebildiğimiz 100 meslektaşımız canına kıymak suretiyle hayatını kaybetti. Bu bilinen en büyük oran.”

İntiharların araştırılması gerektiğini aktaran Sezer konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Borcu vardı, sarhoştu, psikolojik sorunları vardı denilerek çözümlenecek, üstü kapatılacak bir konu değildir diye düşünüyoruz; ama bunu insanlar öldüğü için ispat edemiyoruz. O yüzden araştırılsın diyoruz. İntihar girişiminde bulunmuş ama hayatta kalmış kişilere sorsunlar neden intihar ettiler diye. Ben bunu gündeme getirdiğimde, EGM 4-5 ay önce açıklama yaparak diğer ülkeler ile kıyasla bizim intihar oranımız az dedi. Bu şekilde açıklanamaz bu. Mesela not bırakan oldu cenazeme şu amir hariç kimse gelmesin diye. Haykıran birçok polis arkadaşımız var ama yok sayılıyorlar. Geçen Mersin’de intihar eden polisin babası ‘Benim kızımı AKP Mezitli ilçe başkan yardımcısıyla Mezitli ilçe emniyet müdürü yardımcısının baskıları öldürdü’ dedi. Şimdi demek ki haykıran var. Biz görmek istemeyenlere göstermek istiyoruz. Bu teşkilatta iyi gitmeyen bir şey var, ortalama yüz binde yirmi sekiz oranında intihar düşüyor. Türkiye genel intihar oranının 8 katına tekabül ediyor.”

Öte yandan Sezer 10 günde 10 polisin intihar ettiğini aktardı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
15
9
8
7
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yaprak Benni

Merhabalar. bende 2010 yılında intihar etmiş polis bir babanın kızıyım. Acımız seneler geçse bile çok büyük ilk günkü gibi. Evet emniyette iyi gitmeyen şeyle... Devamını Gör

Yaprak Benni

2010 YILINDA AYNI GÜN İNTİHAR EDEN 3 POLİS MEMURU VARDI !

Özgen ERSOY

Polisin sorunlarını bu zamana kadar kim dinleyip çözüm üretti ki. Polisi eşek gibi çalıştırıyorlar. Gece yok gündüz yok, bayram yok düğün yok. Allah yardımcı... Devamını Gör