Görüş Bildir
Haberler
Emir Preldzic: "Rakibimiz Anadolu Efes Olsun"

Emir Preldzic: "Rakibimiz Anadolu Efes Olsun"

Enver K.
23.04.2015 - 17:06

Son şampiyon Maccabi’yi 3-0’la geçerek adını tarihinde ilk kez Final-Four’a yazdıran Fenerbahçe Ülker’de büyük bir sevinç yaşanırken, 8 yıldır sarı-lacivertli formayı giyen ve takım kaptanlığını yürüten Emir Preldzic, bu mutluluğu en fazla hisseden isimlerden bir tanesi oldu.

Yaşadığı sevinci nasıl tarif edeceğini bile bilemediğini belirten Preldzic, “Buralara kadar gelmek tabii ki kolay değil. Biz de çok zorlu yollardan geçtik ama takımımızla, coachumuzla büyük iş başardık. Burada da hedeflerimizi bitirme niyetimiz yok. Durmayacağız. Şimdi önümüzde iki maç kaldı. Onlarda da savaşacağız. Tıpkı Tel Aviv’de olduğu gibi. O atmosferde kazandık, Madrid’de de tekrarlayabiliriz. Şampiyonluk kolay değil ama biz gerçekten çok zor şeyler başardık, bunu da deneyeceğiz” dedi.

‘TOP 16’DA İNANDIK’

Kendileri için Top 16’daki performansın güven verici olduğunu söyleyen Preldzic, “Art arda maçlar kazanınca başarabileceğimize inandık. Coach Obradovic de bizi çok iyi hazırladı, sürekli güven verdi. ‘Pes etmeyin, çalışın, sonunda başarı gelecek’ dediği zamanlar, kötü oynadığımız günlerdi. Sonunda dediği oldu. Çok çalıştık ve sonunda ilk hedefimize ulaştık. Takıma yeni gelen oyuncular da vardı, zamanla birbirimizi tanıdık ve birbirimizi tamamladık. Sahada bir top için bile savaşmayan hiç kimse yoktu” diye konuştu.

Emir, Maccabi’den daha iyi takım olduklarını bilerek İsrail’e gittiklerinin de altını çizdi. Milli oyuncu, “İlk maçı kaybetsek, ikinciyi de kaybederdik. Bunun için saldırgan oynamalı ve kazanmalıydık. O atmosferde oynamak kolay değildi. Rakibimiz de çok iyi hazırlanmıştı ama onların her hamlesine karşılık verebildik. Takım olarak reaksiyon verdik, dik durduk ve kazandık” ifadelerini kullandı.

‘ RAKİBİMİZ ANADOLU EFES OLSUN’

Emir Preldzic, Final-Four’da, Anadolu Efes ile oynamayı çok istediklerini dile getirdi.Sarı-lacivertli takımın kaptanı, “Bir Türk takımının daha Final-Four’a yükselmesi mutluluk verici olur. Real Madrid avantajlı gibi duruyor, çünkü son maça kalsa bile evinde oynayacak. Ama Efes de onları yenebileceğini gösterdi. Umarım turu geçen onlar olur. Karşımıza Real Madrid de gelse kimseden çekinmiyoruz. Taraftarımız şuna emin olsun ki, Final-Four’da da yüzde 100’ümüzü vereceğiz. 40 dakika savaşacağız. Yeneriz-yeniliriz bu konuda bir şey söyleyemem ama sonuna kadar mücadele edeceğimizin sözünü verebilirim” diyerek sözlerini noktaladı.

Emir Preldzic her zaman desteğini arkasında hissettiğini söylediği ailesine de teşekkür etti. 12 Dev Adam’ın önemli parçalarından birisi olan yıldız basketbolcu, Maccabi deplasmanında da her zaman olduğu gibi yine babasıyla birlikteydi.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/basketbol/eur...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın