Görüş Bildir
Haberler
Elon Musk'ın Gündeme Getirdiği Asperger Sendromu Olan Dünyaca Ünlü İsimler

Elon Musk'ın Gündeme Getirdiği Asperger Sendromu Olan Dünyaca Ünlü İsimler

Denu
11.05.2021 - 10:30 Son Güncelleme: 11.05.2021 - 11:59

Asperger Sendromu, kişinin sosyal yaşantısında insanlarla olan iletişiminde zorluklar yaşaması, hiç iletişim kuramaması gibi durumlara neden olabilen otistik spektrum bozukluklarından birisidir. Adını Avusturyalı çocuk doktoru Hans Asperger'den alır. Asperger, zamanında kendisine tedavi için gelen hastalarının durumlarını gözlemleyerek hastalığı; sözel olmayan iletişim yeteneklerinde eksiklik, fiziksel anlamda sakarlık ve yaşıtlarıyla empati kuramama şeklinde tanımlamış.

Elon Musk'ın televizyon programında Asperger Sendromu'na sahip olduğunu söylemesiyle beraber aynı sendroma sahip olduğu bilinen diğer ünlüler akıllara geldi. Bakalım hangi ünlüler bu sendroma sahipmiş...

Kaynak: 1, 2

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Isaac Asimov

1. Isaac Asimov

Amerikalı biyokimyager, yazar Isaac Asimov yaşamı boyunca 500'den fazla kitap yazmış, 90,000'den fazla kartpostal doldurmuş. Kitaplarının konusunu pek çok alana yaymış olsa da, daha çok bilimkurgu ve popüler bilim alanlarında eser vermiş.

2. Satoshi Tajiri

2. Satoshi Tajiri

Çocukluğumuzun hatta bazılarımız için şimdilerin bile vazgeçilmezi olan Pokemon'un, hem video oyun olarak hem de film olarak yaratıcısı Satoshi Tajiri. Pokemon fikrinin, Satoshi'nin böcek toplama hobisinden ortaya çıktığını ilginç bir not olarak düşelim.

3. Sir Isaac Newton

Evrensel kütleçekimi ve hareketin üç kanunu keşfeden, aynı zamanda ilk yansıtmalı teleskobun mucidi İngiliz Isaac Newton. Albert Einstein'dan sonra dünyanın kabul ettiği en iyi 2. fizikçidir.

4. Julian Assange

4. Julian Assange

Avustralyalı Julian Assange, dünyayı sarsan belgeleri yayınlayan Wikileaks'in kurucusu aynı zamanda bilgisayar programcısı.

5. Guy Martin

5. Guy Martin

İngiliz Guy Martin motosiklet yarışcısı, televizyon sunucusu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Greta Thunberg

Tam adı Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg olan İsveçli genç aktivist. Şu an 18 yaşında olan gencin, 15 yaşında iklim hassasiyeti için başlattığı ''iklim için okul grevi'' protestosu zamanla okullar, şehirler ve ülkeler tarafından destek görmeye başlamış, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'nın ardından da tüm dünyaya yayılmış. 

15 Mart 2019 tarihinde, 112 ülkeden tahmini 1.4 milyon öğrenci Greta Thunberg öncülüğünde bu protestolara katılarak iklim değişikliğine dikkat çekmeye çalışmış...

Greta'nın TV programında yaptığı, kendisini daha da meşhur eden konuşmasını merak edenleriniz için;

7. Charles Richter

7. Charles Richter

Deprem şiddet ölçüm birimi olan Richter ölçeğinin yaratıcısı, Amerikalı sismolog ve fizikçi Charles Richter.

8. Dan Aykroyd

Hayalet Avcıları filminden tanıdığımız, Kanadalı oyuncu-senarist, Emmy Ödülü sahibi ve Akademi Ödülü adayı Dan Aykroyd. Hayatı boyunca 34 filmin senaristliğini yapmış, 111 filmde de oyuncu olarak rol almış.

9. James Taylor

9. James Taylor

5 kez Grammy ödülünü kazanan 73 yaşındaki Amerikalı gitarist, şarkıcı-söz yazarı. 2000 yılında da Rock & Roll Hall of Fame ' de yer almış.

Güzel şarkılarından bitanesini de buraya bırakalım. 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Charles Robert Darwin

Doğal seçilim yoluyla evrim kuramı'nın kurucusu, İngiliz biyolog ve doğa tarihçisi. Tüm canlıların evrim teorisiyle meydana geldiğini söylemiş ve bu teorisini destekleyen pek çok da kanıt bulunmuştur. Edinburgh Üniversitesi'nde tıp bölümünü bitirdikten sonra Cambridge Üniversitesi'nde teoloji okumuş.

11. Courtney Love

11. Courtney Love

Amerikalı müzisyen ve oyuncu. Kurt Cobain 5 Nisan 1994 tarihinde intihar edene kadar onunla evliydi...

12. John Denver

12. John Denver

Country müzik türünü sevenlerin çok aşina olduğu sesin sahibi, Amerikan Halk Müziği sanatçısı John Denver. 

Güzel şarkılarından bitanesini paylaşmış olalım 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Sir Philip Anthony Hopkins

13. Sir Philip Anthony Hopkins

Galler doğumlu efsanevi aktör Anthony Hopkins. Kuzuların Sessizliği, Hannibal, Efsane Adam gibi filmlerle gönlümüze taht kurmuş, 141 filmde rol almıştır. İkisi Oscar olmak üzere toplam 64 ödül kazanmış, 116 ödüle de aday olmuştur.

14. Elon Musk

srv.onedio.com

Güney Afrika doğumlu, Kanada ve Amerika vatandaşlıklarına sahip, mühendis, girişimci, tasarımcı, uzay aşığı Elon Reeve Musk. Günümüzde sahibi ve CEO'su olduğu SpaceX şirketi ile birlikte uzay başta olmak üzere çeşitli alanlarda teknolojik geliştirmeler ve üretimler yapmaktadır. Dünyanın en zengin 2. kişisi unvanına da an itibariyle sahiptir...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
10
7
4
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Anonymous 300

Artık ülkemizde bipolar bozukluk dışında yeni trend hastalık; asperger. Yakın zamanda storylerde, tweetlerde bol bol kendini övme cümlelerinde karşımıza çıka... Devamını Gör

Eren Gezer

Asperger hastalik degil sendromdur. Boyle durumlarin trendi olmaz. Bu yazdiklariniz cok ayip.

Emin Balkan

Babanda trend hatalar konusunda "kondom kullansaydim" konusunda çok takılacak. Pich