Görüş Bildir
Haberler
Elektriğe İhtiyaç Duymadan Çalışan Yenilikçi Yeraltı Buzdolabı

Elektriğe İhtiyaç Duymadan Çalışan Yenilikçi Yeraltı Buzdolabı

ilmissha
10.11.2015 - 22:28 Son Güncelleme: 11.11.2015 - 09:33

Kök mahzenleri, artık yeni olmaktan oldukça uzak. Buzdolapları ve elektrik icat edilmeden önce, yerin altında bir çukur kazarak dayanıksız gıdarı saklamak, insanlar tarafından kullanılan saklama yöntemlerinden sadece biriydi. Bu eski yöntemin vermiş olduğu ipuçlarına rağmen, yeraltı buzdolapları hala gerçekten yeni ve parlak bir fikir gibi duruyor.

Kaynak: http://www.mentalfloss.com/article/70...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hollandalı tasarımcı Floris Schoonderbeek'in Weltevree markası için tasarladığı yeraltı buzdolabı, tam da adından anlaşıldığı gibi. Dairesel yapıyı kurmak için toprağa bir çukur kazılıyor, dolap yarıya kadar içine gömülüyor ve üzerine toprak örtülüyor.

Bu yalıtım, tüm yıl boyunca yiyecekleri kabaca 10°C'de tutuyor. Bazı kişiler, içini aydınlatmak için kullanmayı tercih etse de elektriğe ihtiyaç duyulmuyor. Geleneksel buzdolabı kadar soğuk olmasa da meyve, sebze, peynir ve şarap saklamak için gerçekten inanılmaz.

Boyu 2.2 metre olan devasa buzdolabı, 3000 litrelik kapasiteye sahip. İçerisinde merdivenler, ahşap raflar ve ince bir ışık şeridi bulunuyor. Şu anda satılık olmayan dolabın tahmini fiyatı ise 16.000 dolar. Bu lüks kök mahzeninin, büyük olasılıkla sıradan kullanıcılar tarafından değil de yerel çiftçiler ve büyük bahçeler tarafından kullanılması bekleniyor.

Öyle bile olsa, sürdürülebilir gıda depolama çözümleri görmek gerçekten güzel. Siz de kendinize ait bir kök mahzeni istediyseniz, elinizdeki çöp tenekelerini değerlendirebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
59
10
6
5
4
4
2