Görüş Bildir
Haberler
El Kızı’nın Cavidan’ı Perihan Savaş Kimdir, Kaç Yaşındadır? Perihan Savaş Aslen Nereli?

El Kızı’nın Cavidan’ı Perihan Savaş Kimdir, Kaç Yaşındadır? Perihan Savaş Aslen Nereli?

dila bahar
23.10.2021 - 13:30

Fox Tv yeni bir projeye daha imza atıyor. İlk bölümü bu akşam seyirciler ile buluşacak olan yeni dizi ‘El Kızı’’ tanıtım filmi ve yayınlanan fragmanları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Dizinin Cavidan isimli karakterine can veren Perihan Savaş kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Perihan Savaş hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün ekranlara gelecek olan El Kızı dizisinde yer alan Perihan Savaş’ın hayatı ve kim olduğu merak konusu. Daha önce bir çok yapımda rol alan başarılı oyuncu bu kez Fox Tv ekranlarında sevenleri ile buluşuyor. Peki Perihan Savaş kimdir?

Perihan Savaş'ın El Kızı Dizisindeki Rolü

Perihan Savaş'ın El Kızı Dizisindeki Rolü

Bu akşam ekranlara gelecek olan Fox Tv’nin yeni dizisi, El Kızı’nda  Cavidan Bozdağ isimli karakter ile ekranlara gelecek olan başarılı oyuncu Perihan Savaş, dizide Ezo’nun babaannesi rolünü canlandırıyor. Cavidan isimli karakter; gelenekçi ve dominant olmakla birlikte en çok önemsediği şey ailesi ve kan bağlarıdır. Torunu olan Ezo’yu sevmesine rağmen baskıcı ve zor bir karakterdir. Bu sebepten ötürü torunu ile sık sık karşı karşıya gelirler.

Perihan Savaş Kimdir?

Perihan Savaş Kimdir?

Tam adı ile Şerife Perihan Savaş isimli ünlü oyuncu, İstanbul'un Fatih ilçesi Aksaray semtinde 1 Ocak 1955 de doğmuştur. Perihan Savaş ortaokul mezunudur. Beş yaşındayken İstanbul Şehir Tiyatrosu çocuk bölümünde ilk rolünü oynadı. 1970 yılına kadar tiyatro çalışmaları yaparak, 'Küçük Prenses, Romeo-Jüliyet, Kibarlık Budalası' gibi bir çok oyunda yer aldı.1971'de 'Şehzade Simbad Kaf Dağında' adlı filmde ufak bir rol aldı. 1972'de 'Korkusuz Beşler' filmiyle başrole yükselerek sinemaya geçti. 121 civarında filmde rol aldı. Sinemanın yanı sıra sahneye çıkarak, bir dönem sahne aldıktan sonra, dizilerde de rol alan sanatçı, ayrıca televizyon programları da yapmıştır.

Perihan Savaş’ın Yer Aldığı Yapımlar

Perihan Savaş’ın Yer Aldığı Yapımlar

Perihan Savaş’ın rol aldığı dizi projeleri arasında Çukur, Yaprak Dökümü, Gece Yürüyüşü, Leyla’nın Evi ve Yalanın Batsın gibi diziler yer almaktadır. Sosyete Şaban, Yedi Evlat İki Damat, Keriz, Bitirim Sınıfı, Manyak, Namus, Gulyabani, Çılgın Arzular, Sis,  Çile, El Kızı, Fırat, Kara Çadırın Kızı Zeynep, İpekçe, Toprağın Gelini, Bebek Yüzlü gibi pek çok filmde rol aldığı bilinir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın