Görüş Bildir
Haberler
Tüy Dökücü Sprey İlanında Bir El Kaide Lideri!

Tüy Dökücü Sprey İlanında Bir El Kaide Lideri!

Haberciniz
05.11.2014 - 02:59 Son Güncelleme: 05.11.2014 - 10:54

Türkiye’de bir kozmetik şirketinin internette yayınlanan bir tüy dökücü sprey ilanında El Kaide lideri Halid Şeyh Muhammed’in fotoğrafını kullanması olay yarattı. 

posta.com.tr'nin haberine göre, tüy dökücü ürünün reklamında kullanılan fotoğraf ilk defa, ABD hükümeti tarafından 2003 başında Pakistan'da yakalanmasından sonra basına verilmişti. El Kaide lideri hâlen Guantanamo'da tutuluyor.

Kaynak: http://t24.com.tr/haber/el-kaide-lide...
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Bayağı Kıllı Diye Seçtik'

Şirket sahibinin temsilcilerinden Mehmet Can Yıldız, Hürriyet Daily News'a yaptığı açıklamada, “Terörist olduğunu bilmiyorduk. Bayağı kıllı biri, bu yüzden bizim reklamımıza uygun olduğunu düşündük” dedi.

Fotoğrafı İnci Sözlük adlı sosyal paylaşım sitesinde bulduklarını anlatan Yıldız, fotoğraftan çoğu uykusuzlukla ilgili olmak üzere birçok caps türetildiğini söyledi.

Politik bir gönderme yapmayı amaçlamadıklarını vurgulayan Yıldız, şu ifadeleri kullandı; “Uluslararası bir haber haline geleceğini bilmiyorduk. Terörizm nedeniyle değil, kılları yüzünden onu kullandık.”

Reklam, Amerikan haber sitesi Vox’ta yayımlanmasının ardından oldukça ses getirmiş, ülkedeki diğer yayın organlarına da konu olmuştu.

Kaynak: http://www.birgun.net/news/view/el-ka...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0