Görüş Bildir
Haberler
Ekrem Memnun: "Kazanmak İçin Ölümüne Oynayacağız"

Ekrem Memnun: "Kazanmak İçin Ölümüne Oynayacağız"

Enver K.
22.06.2015 - 20:45
İçeriğin Devamı Aşağıda

Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale mücadelesine çıkacak olan A Milli Kadın Basketbol Takımı'nda başantrenör Ekrem Memnun, iddialı konuştu.

FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası 2. tur E Grubu’nu lider tamamlayarak çeyrek finale yükselen A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın başantrenörü Ekrem Memnun, bu turda kazanmak için ölümüne oynayacaklarını söyledi.

Memnun, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun internet sitesine yaptığı açıklamada, çeyrek finaldeki rakiplerini beklediklerini belirterek, “En iyi yaptığımız şeyleri yapıp, rakip kim olursa olsun kazanmak için ölümüne oynayacağız. Sonuç ne olur bilmiyorum ama biz çok büyük bir mücadele ortaya koyacağız. Oyuncular da bunu her dakika hissettiriyor. Umarım sonuç iyi olur” dedi.

Turnuvadaki en iyi oyunlarını henüz oynamadıklarını kaydeden Memnun, “Oyunun akışı hala iyi değil. Duraksamalar var, oyuncular hala net karar veremiyorlar. Kafaları karışık ama turnuvanın başına oranla bayağı ilerlediğimizi düşünüyorum. Defansta da yol kat ettik. Oyunculara da zamanın hep bizim lehimize çalışacağını söylemiştim. Umut ediyorum, daha da ilerleyeceğiz. Bu gelişimin devam edeceğine ve takımın daha iyi oynayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

“SAVUNMANIN SIRRI KONSANTRASYON”

Hücumda henüz istedikleri ritmi bulamadıklarını dile getiren Memnun, “Savunmada başarılı olmamızın sırrı ise konsantrasyon. Oyuncular çok konsantre. Sahaya yüreklerini koyuyorlar ve kazanmayı çok istiyorlar. Atamıyoruz ama kolay da yemiyoruz, bu sayede zaten bu pozisyona geldik. Aynı savunmayı devam ettirip hatta daha ileriye götürüp, yediğimiz ortalama sayıyı 45 sayı seviyesine indirmemiz gerekiyor. Daha iyi hücum edersek ki edeceğiz, bu top kayıplarının sayısı da düşecektir. Bu sayede daha az sayı yiyeceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Memnun, milli basketbolcular Işıl Alben ve Birsel Vardarlı Demirmen’in kendileri için çok önemli olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

“Bence Avrupa’nın en iyi birkaç oyun kurucusundan ikisi bizde. İkisini beraber sahada tuttuğumuz dakikalar, zaten maçı kırdığımız dakikalar oluyor. İkisi sahada olduğu zaman takım çok daha etkili oluyor. Oyuna bazen Işıl, bazen Birsel müdahale ediyor. Şu aşamada ikisinden de çok memnunum. Işıl son maçta takıma en az 35 sayılık bir katkı yaptı. Son maçta attığımız 59 sayının 35’inde Işıl’ın parmağı var. İkisi de çok önemli, çok kıymetli, çok yetenekli oyuncular. Daha da iyi oynayacaklarına inanıyorum.”

BÜYÜKELÇİ FAKILI’DAN ZİYARET

Öte yandan şampiyonada final turlarının maçlarını oynamak için Budapeşte’ye geçen A Milli Kadın Basketbol Takımı’nı, Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı ziyaret etti

Milli takımı kamp yaptığı otelde ziyaret eden Fakılı, “Her zaman ‘Potanın Perileri’nin yanınızdayız. Kalbimizde özel bir yerleri var. Bundan sonraki maçlarda beraber olacağız ve ay-yıldızlı bayrağı onlar için dalgalandıracağım” şeklinde konuştu.

Açık Mert Korkusuz

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın