Görüş Bildir
Haberler
Ekrem Memnun: "Işıl Alben'in Dönmesini Biz de İstiyoruz"

Ekrem Memnun: "Işıl Alben'in Dönmesini Biz de İstiyoruz"

Enver K.
12.05.2015 - 14:14
İçeriğin Devamı Aşağıda

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ekrem Memnun, 'Işıl Alben'in dönmesini biz de istiyoruz, o da' dedi.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde (TKBL) 2014-2015 sezonunu şampiyon tamamlayan Galatasaray Odeabank'ta başantrenör Ekrem Memnun, sarı-kırmızılı kulübün, taraftarı onurlandıran, gururlandıran bir takımı desteklemeye devam edeceğini söyledi.

Memnun, yaptığı açıklamada, Galatasaray Kulübü ile 2 yıllık daha sözleşmesinin bulunduğunu hatırlatarak, kulüpte yeni bir seçimin olacağını anımsattı. Nelerin olacağını bilmediğini ancak verilmiş sözlerin bulunduğunu anlatan Memnun, 'Neticede Galatasaray bir kurum. Kulübün, Galatasaray'ı ve taraftarı bu kadar onurlandıran, gururlandıran bir takımı desteklemeye devam edeceğini düşünüyorum' dedi.

Bazı oyuncularla sözleşmelerinin sona erdiğini dile getiren Memnun, şöyle devam etti: 'Biz, bu takımı korumayı düşünüyoruz. Hatta güçlendirmek istiyoruz. İmkanları göreceğiz. Neticede ben işin mali kısmında yokum ama Galatasaray Odeabank Kadın Basketbol Takımı'nı, sponsoru sayesinde aşağı yukarı kendi kendini döndürebilen bir takım olarak görüyorum. Konuşulan büyük bütçeler, tamamen gerçek dışı şeyler. Bizim sponsorumuz var. Oradan gelen bir para var. Başka gelirler de var. Önümüzdeki sezon, makul bir şekilde büyük hedeflere gidecek bir gücümüz olacağını düşünüyorum.'

Memnun, basında yer alan, milli basketbolcu Işıl Alben'in Galatasaray Odeabank'a geri döneceğine yönelik iddialarla ilgili, 'Işıl Alben'in dönmesini biz de istiyoruz, o da' ifadesini kullandı.

Tecrübeli basketbolcu Nevriye Yılmaz'ın basketbolu bırakabileceğine yönelik açıklamalarına ilişkin ise Memnun, şunları söyledi: 'Ben Nevriye Yılmaz'ın her zaman bizimle olmasını isterim. Nevriye Yılmaz'ın daha oynayabilecek gücü var. Gelmiş geçmiş en büyük Türk kadın basketbolcu. Bunu defalarca ispat etti. Şu anda insanların şahsi kararlarına bir şey yapamayız. Ancak ben onun bir ağabeyi olarak, oynaması gerektiğini düşünüyorum. Oynayabileceğine inanıyorum. Kendi kararı, bakacağız. Hayırlısını diliyorum. Bence oynaması lazım. Çok formda, gayet iyi durumda. Şu anda yorgun olabilir ama bir süre geçince Nevriye Yılmaz oynama kararı alır.'

'En önemli dönemde, en iyi oyunumuzu oynadık'

Memnun, sezon başında planladıkları takımı bir araya getirememelerine rağmen şampiyonluğa ulaştıkları için gururlu olduğunu belirtti. 'Sezon boyunca yaşadığımız sıkıntılar bizi daha çok bir araya getirdi, birleştirdi' ifadesini kullanan Memnun, şöyle devam etti: 'Bu yıl, önceki senelere nazaran kadro yapısı çok değişti. Dönem dönem çok iyi basketbol oynayamadık. En önemli dönemde, en iyi oyunumuzu ortaya koyduk. Play-off'un düzenlendiği takım sporlarında en iyi takım olmak çok önemli ama bundan daha önemli şey, en doğru zamanda en iyi oyunu ortaya koyabilmek. Biz bunu play-off sürecinde başardık. Oyuncularım müthiş konsantre olup, çok istediler. Yürekten kutluyorum.'

Antrenörlüğün problem çözme mesleği olduğunu aktaran tecrübeli başantrenör Memnun, sezon boyunca sıkıntılar yaşadıklarını vurguladı. Memnun, 'Kulüp de çok zor bir durumda ancak iyi niyetle uğraşıyor. Oyuncular bu iyi niyeti görüp ikna oldu mu, herkes bir fedakarlık yapıyor. Biz, kulübün iyi niyetle uğraştığını gördük' ifadelerini kullandı.

'En iyi takımlar finale geldi'

Memnun, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin zorluğuna dikkati çekerek, 'TKBL, belki de Avrupa'nın en iyi ligi. Abdullah Gül Üniversitesi, yarı finalde Fenerbahçe gibi çok iddialı, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final oynamış bir takımı 3-0 yendi. İlk turda Orduspor'a eleniyordu. Bir atışla üst tura yükseldiler. Bu da ligin kalitesini gösteriyor. Bilemiyorum bütçelerini ama Abdullah Gül Üniversitesi kadro olarak çok kaliteli bir takım. En iyi takımlar finale geldi diye düşünüyorum. Biz daha iyi oynadık. Sonunda biz kazandık, onlar kaybetti' diye konuştu.

Transfer teklifi alıp almadığıyla ilgili soruya Memnun, 'Galatasaray Odeabank'la sözleşmem devam ediyor ve iddialı bir takımım var. Basketbolu çok seviyorum. Çalışabileceğim bir ortam olursa, her yerde çalışırım. Şu anda hiçbir teklif yok' yanıtını verdi.

'Milli takım konusunda acemiyim'

Galatasaray Odeabank'ın yanı sıra A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın da başantrenörlüğünü yapan Memnun, 2015 Avrupa Şampiyonası'nın hazırlıklarının sürdüğünü söyledi. Ekrem Memnun, milli takım kampına bugün katılacağını belirterek, 'Şampiyonaya hazırlık için bir aylık bir süremiz var. Mucize değişiklikler yapılabilecek bir zaman değil. Ben de milli takım konusunda acemi biriyim. İlk defa bir milli takım ortamında bulunacağım' ifadelerini kullandı.

Kadroda birkaç değişiklik yaptıklarını anlatan Memnun, 'Üzerimizde çok büyük bir görev var. A Milli Kadın Basketbol Takımı, çok başarılı bir ekip. Amacımız, elde edilen başarıları devam ettirebilmek' diye konuştu.

Eurosport

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0