Görüş Bildir
Haberler
Ekranı Elimizle Kapatarak İzlediğimiz Korku Filmlerine Konu Olan Paranormal Olayların Anlatıldığı 15 Ürkütücü Kitap

Ekranı Elimizle Kapatarak İzlediğimiz Korku Filmlerine Konu Olan Paranormal Olayların Anlatıldığı 15 Ürkütücü Kitap

Biraz da okuyarak gözümüzde canlandıralım... Öylesi kesinlikle daha korkutucu oluyor!

Not: Kitap açıklamaları Vikipedi'den alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Shining - Stephen King

1. The Shining - Stephen King

Roman, alkolizm sorunları ve sinirli yapısı yüzünden öğretmenlik işini kaybetmiş Jack Torrance adında bir yazarın alkolü bırakarak kendisi ve ailesinin hayatını yeniden düzene koyma çabaları sırasında bir arkadaşının önayak olmasıyla dağ başındaki bir otelin bakıcılık işini kabul etmesiyle başlar. Kış aylarında müşterisi olmadığı için birkaç aylığına kapatılan bu ücra ama büyük lüks otelin bakıcılığını yapacaktır. Jack Torrance hem ailesiyle birlikte yerleştikleri bu bomboş otelin kış bakımını yapıp hem de yarım kalan kitabını tamamlamaya çalışırken otelin karanlık geçmişiyle ilgili garip ve korkunç şeyler olmaya başlar.

2. Kill Creek - Scott Thomas

2. Kill Creek - Scott Thomas

En çok satan korku yazarı Sam McGarver, Cadılar Bayramı gecesini ülkenin en kötü şöhretli perili evlerinden birinde geçirmeye davet edildiğinde, isteksizce kabul eder. En azından yalnız olmayacak; modern korkuların şekillenmesine yardımcı olan üç yazar ona katılacaktır. Ancak basit bir tanıtım gösterisi olarak başlayan şey, hayatta kalma mücadelesine dönüşecek. Uyandırdıkları varlık onları takip edecek, onlara eziyet edecek ve onları Kill Creek'in kanlı mirasının bir parçası haline getirecek.

3. The Haunting of Hill House - Shirley Jackson

3. The Haunting of Hill House - Shirley Jackson

Sıradan hayatların ürkütücü yanlarına yönelik ilgisi, insan ruhunun kuytularına teklifsizce girebilmesi ve okurun zihnini kolayca yönlendirebilmesiyle tanınan Jackson, bu romanda korkunun temeline iniyor, zihnin tekinsiz koridorlarında yürüyor. Yürekteki karanlıklar ile ve en ham haliyle duygular, Shirley Jackson’ın ustaca anlatımıyla Tepedeki Ev’in temellerini atıyor ve insan psikolojisi, başlı başına bir dehşet unsuruna dönüşüyor. Algının tuzakları hafızanın yanıltıcılığıyla, geçmişin gölgeleriyle birleşiyor ve Tepedeki Ev, bu usta yazarın kaleminde adeta diriliyor, okurunu kendi dört duvarı arasına çekiyor.

4. House of Leaves - Mark Z. Danielewski

4. House of Leaves - Mark Z. Danielewski

House of Leaves, Los Angeles'da bir dövme salonu çalışanı ve güvenilmez bir anlatıcı olduğu iddia edilen Johnny Truant'ın birinci şahıs anlatısıyla başlar . Truant'ın arkadaşı ona apartmanında yaşayan kör ve yaşlı bir adam olan ve yakın zamanda ölen Zampanò'nın dairesini anlatıyor.

5. Medusa's Web - Tim Powers

5. Medusa's Web - Tim Powers

Amity Teyze'nin intiharının ardından Scott ve Madeline Madden, büyüdükleri Hollywood tepelerindeki ürkütücü, çürüyen malikane Caveat'e çağrılır. Ancak çöken ve münzevi kuzenleri, tekerlekli sandalyeye mahkum kötü niyetli Claimayne ve kız kardeşi Ariel, Scott ve Madeline'in bir zamanlar paylaştıkları çocukluk evine dönmesini hoş karşılamıyor. Scott çaresizce günbatımının perişan güneyindeki hayatlarına geri dönmek isterken, kız kardeşini doğaüstü için bir kanal olan bu perili evden ayıramaz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hell House - Richard Matheson

6. Hell House - Richard Matheson

Rolf Rudolph Deutsch ölecek. Ancak zengin bir dergi ve gazete yayıncısı olan Deutsch, yaklaşan ölümü hakkında ciddi ciddi düşünmeye başladığında, bir fizikçiye ve biri fiziksel biri zihinsel olmak üzere iki medyuma, ölümden sonraki yaşamın gerçeklerini saptamak için 100.000 dolar ödemeyi teklif ediyor.

Fizikçi Dr. Lionel Barrett, medyumlar eşliğinde, on yıllık uyuşturucu bağımlılığı, alkolizm ve sefahatten sonra 1949'dan beri terk edilmiş ve mühürlenmiş olan Maine'deki Belasco Evine seyahat ediyor. Barrett ve meslektaşları bir gece boyunca Belasco Evi'ni araştırır ve kasaba halkının oraya neden Cehennem Evi dediklerini tam olarak öğrenirler.

7. The Little Stranger - Sarah Waters

7. The Little Stranger - Sarah Waters

Waters'ın beşinci romanı, etraflarında çökmekte olan çok eski bir mülkün sahibi olan, azalan eski bir soylu aile ile arkadaşlık kuran bir taşra doktoru olan bir erkek anlatıcıyı konu alıyor. Maliyelerinin durumu ile ailevi mülkiyeti koruma sorumluluğu arasında uzlaşmanın stresi, trajediyle sonuçlanan doğaüstü kökenli olsun ya da olmasın kafa karıştırıcı olaylarla çakışır.

8. The Turn of the Screw - Henry James

8. The Turn of the Screw - Henry James

Miss Giddens; bir papazın kızı olarak yetişmiş, deneyimsiz bir mürebbiyedir. Öksüz ve yetim iki kardeş olan Flora ve Miles'ın bakımını üstlenmesi amacıyla onların sorumluluğundan kaçmak isteyen amcaları tarafından tutulur. Miss Giddens, Londra'nın dışında, Bly House'da hizmetçilerle birlikte yaşayan çocukların bakımı konusunda amcalarının isteğiyle her türlü sorumluluğu alır. Gotik Bly House'da yaşamaya başladıkça oraya ait gizli sırları da keşfetmeye başlar.

9. Slade House - David Mitchell

9. Slade House - David Mitchell

1979'da Nathan Bishop ve annesi, saygın Lady Grayer'in evine davet edilir. Nathan, evin oğlu Jonah ile hemen tanışır ve ikisi öğleden sonrasını Slade House'un bahçesinde geçirirken Norah Grayer, Nathan'ın annesini eğlendirir. Nathan garip insanların halüsinasyonlarını görmeye başlar ve annesinden aldığı Valium'un kötü bir etkisi olduğundan endişelenir.

10. The House Next Door - Anne Rivers Siddons

10. The House Next Door - Anne Rivers Siddons

Roman, kocası Walter ile birlikte sessiz ve zengin bir Atlanta mahallesinde yaşayan zengin, orta yaşlı bir kadın olan Colquitt 'Col' Kennedy'nin bakış açısından anlatılıyor. Bir komşudan, çağdaş bir evin yanlarındaki arsada yükseldiğini öğrenirler. Colquitt ve Walter, mahremiyetlerini ve sessizliklerini yitirdikleri için dehşete kapılırlar, ancak kaçınılmaz olana teslim olurlar. Evi öğrendikten kısa bir süre sonra mimar ve sahipleriyle tanışırlar, planları görürler ve güzel bir ev olduğuna karar verirler.

Kısa süre sonra Colquitt, yandaki evde korkunç bir gücün bulunduğundan şüphelenir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Amityville Horror - Jay Anson

11. The Amityville Horror - Jay Anson

13 Kasım 1974'te Ronald DeFeo Jr. , Long Island , New York'un güney kıyısında, Amityville'de bir banliyö mahallesinde bulunan büyük bir Hollanda Kolonyal evi olan 112 Ocean Avenue'de ailesinin altı üyesini vurarak öldürdü. Kasım 1975'te ikinci derece cinayetten hüküm giydi .

Aralık 1975'te George ve Kathy Lutz ve üç çocukları eve taşındı. 28 gün sonra, Lutzlar orada yaşarken paranormal olaylarla terörize edildiğini iddia ederek evi terk etti.

12. The Lottery - Shirley Jackson

12. The Lottery - Shirley Jackson

Hikaye, çağdaş Amerika'da bir topluluk üyesinin şans eseri seçildiği ve 'piyango' olarak bilinen yıllık bir töreni izleyen hayali küçük bir kasabayı anlatıyor. Hikayede, piyangonun topluluğun refahını sürdürmesini sağlamak için uygulandığı ima ediliyor.

13. We Have Always Lived in the Castle - Shirley Jackson

13. We Have Always Lived in the Castle - Shirley Jackson

Dünyadan gizlenerek yaşayan iki kız kardeş ve gölgesini geçmişten bugüne, onların üzerine düşüren gizemli bir olay... Usta yazar Shirley Jackson, bu kısa ve mücevher misali pırıl pırıl romanda ters köşelerle örülü bir öykü anlatıyor, okura tuzaklar ve yanılsamalarla dolu bir zemin sunuyor.

14. The Woman in Black - Susan Hill

14. The Woman in Black - Susan Hill

Genç bir avukatken iş için İngiltere’nin ücra bir köşesine gönderilen Arthur Kipps, ıssız bataklıklar ortasındaki karanlık Eel Marsh Evi’nde geçirdiği korkunç günleri şimdiye dek kimseye anlatmadı. Ona kalsa anlatmak bir yana, yaşadıklarını anımsamak bile istemezdi ama zihninin derinliklerine sürgün ettiğini sandığı hikâye artık dile getirilmeyi talep ediyordu. Böylece Arthur, ruhunun kuytu köşelerine gizlenen şeytanları çıkarmak için Eel Marsh Evi’nin, evin yapayalnız ölen sahibi Alice Drablow’un ve onun korkunç sırrının hikâyesini yazmaya başladı.

15. Rebecca - Daphne du Maurier

15. Rebecca - Daphne du Maurier

Max de Winter’la evlenerek görkemli Manderley Malikânesi’ne yerleşen genç ve mütevazı Bayan de Winter’ı rahat, huzurlu bir yuvadan bambaşka bir ortam beklemektedir. Bay de Winter’ın bir yıl önce ölmüş ilk eşi Rebecca’nın anısı, hizmetkârlardan Bayan Danvers tarafından canlı tutulmakta ve çiftin arasında aşılması güç bir engel olarak durmaktadır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
8
3
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın