Görüş Bildir
Haberler
Ekran Karşısında Tüm Dertlerini Unutmak İsteyenler İçin Dev Liste! Tüm Zamanların En Eğlenceli 100 Filmi

Ekran Karşısında Tüm Dertlerini Unutmak İsteyenler İçin Dev Liste! Tüm Zamanların En Eğlenceli 100 Filmi

03.01.2022 - 13:20 Son Güncelleme: 03.01.2022 - 13:47

Gündemden bunalan ve ekran karşısına geçip sadece iyi vakit geçirmek isteyen okurlarımızı böyle alalım. İzlerken eğlenceli vakit geçirmenin garanti olduğu tüm zamanların en iyi 100 komedi filmini listeliyoruz. 

Not: Film açıklamalarında Beyazperde sitesinden yardım alınmıştır.

Kaynak: https://www.timeout.com/film/100-best...
İçeriğin Devamı Aşağıda

100. Meet the Parents (2000)

100. Meet the Parents (2000)

IMb: 7,0

Hemşire olarak yaşamını idame ettiren Greg Fokker uzun süredir birlikte yaşadığı ve hayatının kadını olduğuna inandığı kız arkadaşı Pam'e evlilik teklifi etme hazırlıklarındadır. Fakat ortada bir sorun vardır. Pam'in eski bir CIA ajanı olan babası Jack Byrnes kendi kurallarıyla yaşayan zor bir adamdır ve bu evliliği onaylaması bir hayli zor olacaktır. Pam ve Greg, kızın ailesine bir ziyaret düzenleyerek ortamı yumuşatmaya çalışırlar. Ancak bu esnada Pam'in kız kardeşlerinden biri de evlenmek üzeredir. Haliyle işler fazlasıyla karışır.

99. Mean Girls (2004)

99. Mean Girls (2004)

IMDb: 7,0

Afrika’da doğup büyüyen Cady’nin anne ve babası zoologdur. Bu vesile ile büyümek yolunda ilerlerken hayata dair şu ilkeyi temel alarak şekillenmiştir: Doğada güçlü olan hayatta kalır! Yalnız yaşı on beş olduğunda ve liseye başlayınca kafasındaki o orman kanunlarının pek de sandığı gibi olmadığını görür. Hele ki işin içine aşk girdiğinde ezbere bildiği her şeyi unutup baştan başlaması gerekecektir. Cady, ne yazık ki okulun en gözde kızının eski erkek arkadaşına gönlünü kaptırmıştır. İşler haliyle sapa sarmaya hazır biçimde onu beklemektedir.

98. Pulp Fiction (1994)

98. Pulp Fiction (1994)

IMDb: 8,9

Ucuz Roman'da Honey Bunny ve Pumpkin, hayatlarına biraz hareket katmak isteyen genç ve birbirine aşık bir çift küçük soyguncudur. Öte yandan, iki kaşarlanmış gangster, Vincent Vega ve Jules, günlük işlerinden biri olarak, patronlarına ödemeyi geciktiren bir kaç sahtekâr genci vurmaya giderler. Vincent patronun güzel ve genç karısına bebek bakıcılığı yapmakla da görevlendirilirken ortağı suç yaşamına son vermeye karar verir. Cesur bir boksör ise para karşılığı hile yapmayı reddederek şehirden kaçar. Kader bu aykırı tipleri muhteşem bir şekilde bir araya getirecek, yollarını kesiştirecektir.

97. Hot Fuzz (2007)

97. Hot Fuzz (2007)
www.anonimacinefili.it

IMDb: 7,8

Londra polisi Nicholas Angel işinde iyi biridir. Hem da fazlasıyla iyi. Ekibinin geri kalanının bu işe kötü bakmasını ve motivasyon açısından olumsuz etkilenmesini engel olmak için Sandford kasabasında göreve atanır. Orası pek suç işlenmeyen bir bölgedir. Danny Butterman ile ortak iş yapacaklardır. Her şey Angel için sakin görünmektedir ta ki iki aktörün başı kesilmiş bulunana dek. Kaza diye nitelendirilen bu duruma Angel asla ikna olmaz. Dahası giderek başka insanlar da ölmeye başlar. Angel ve Danny herkesle çatışmaya başlarlar. Kaza gibi görünen olayların arkasındaki gerçeğin peşindedirler.

96. Safety Last! (1923)

96. Safety Last! (1923)

IMDb: 8,1

Taşralı çocuk başarılı olmak için büyük şehre gelir. Bir mağazada satış sorumlusu olarak çalışırken müdürüne mağazaya daha çok müşteri çeken kişiye 1000 dolar vermesini teklif eder. Daha sonra dikkatleri mağazaya çekmek için mağaza binasının dış cephesine tırmanacak birini ayarlar. Ama ne yazık ki, bu kişinin bir kanun kaçağı olduğu ortaya çıkar ve 'Kanun' devreye girince, kahramanımızın kendisinin binaya tırmanması icap eder. Her kirişte yeni zorluklarla karşılaşır ve en sonunda ünlü saat sahnesinde adrenalin zirveye ulaşır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

95. The Graduate (1967)

95. The Graduate (1967)

IMDb: 8,0

Üniversite öğrenimini yeni bitirmiş genç Benjamin, okulu bitirmesinin ardından büyük bir boşluğa düşmüştür. Ne yapacağına dair karar veremeyen genç adam çevresi tarafından sürekli sıkıştırılmakta, ancak onların istediği gibi yaşamayı istememektedir. Depresyonun eşiğine gelen genç adamın hayatı, şehir dışındaki evlerinde dinlendiği bir sırada babasının patronunun karısını görmesiyle aniden değişir. Kısa zaman içerisinde ilginç bir ilişkiye daha başlayacak olan Benjamin hem annesini hem de kızı Elaine'i aynı anda idare etmeye çalışacaktır.

94. Local Hero (1983)

94. Local Hero (1983)

IMDb: 7,4

Petrol milyarderi Happer, Mac’i inşa etmek istedikleri petrol rafinelerinin mülkiyet haklarını güvence altına alabilmesi için uzakta bir İskoç kasabasına gönderir. Mac Danny ile takım olur ve görüşmelere başlar, yerliler 'Silver Dollar'ı mülk edinmek konusunda heveslidirler ama şansları olduğuna inanmazlar. Ancak bölgesel bir keşiş ve bir sahil çöpçüsü olan Ben Knox, aynı zamanda sahibi de olduğu çok önemli bir sahilde bir barakada yaşamaktadır. Happer daha çok Nothern Lights ile ilgilenirken ve Danny de perde ayaklı gerçeküstü bir kız olan Marina ile ilgilenmektedir. Mac Houston’daki faks makineli ofisine alışkındır ancak Ben’in şartlarına ayak uydurmaya kendini zorlar.

93. The Philadelphia Story (1940)

93. The Philadelphia Story (1940)

IMDb: 7,9

Tracy Lord, kendisine kalan miras sonrasında zengin bir kadın olmuştur. Varlıklı bir kadın olduktan sonra yaptığı ilk şey ise çapkın bir adam olan kocası Dexter Haven'den ayrılmak olmuştur. Ayrılıklarının üstünden iki yıl geçer ve Tracy yeniden bir evlilik hazırlığına girişir. George Kittredge isimli oldukça saygı duyulan bir adamla evlenmeye hazırlanan Tracy'i öngöremediği bir sürpriz beklemektedir. Dexter Haven, bir dergi için çalışmaktadır ve arkadaşlarıyla bir araya gelip kurnaz bir plan kurmanın hazırlığındadır. Düğün gününden bir gün önce işleme sokulan plan işleri karıştıracaktır.

92. Harold and Maude (1971)

92. Harold and Maude (1971)

IMDb: 7,9

Genç, zengin ve ölüm takıntısı olan Harold, bir cenazede yetmişli yaşlarındaki Maude ile tanıştığında kendisini sonsuza dek değişmiş bir halde bulur. Harold yirmi yaşındadır ve hayata tutunma problemi yaşamaktadır. Sürekli bir takım cenazelere gider ve sık sık intihara kalkışır. Bu gittiği cenazede tanıştığı Maude ile aralarında özel bir bağ kurulur. Keyifli bir arkadaşlık geliştirirler. Maude onun tam zıttı olarak hayat dolu biridir. Aralarındaki enerji aktarımı ile Harold öyle bir kıvama gelir ki ailesine Maude ile evlenmek istediğini bildirir. Ancak tam da bu sırada onu Maude bir sürprizle beklemektedir.

91. The Heartbreak Kid (1972)

91. The Heartbreak Kid (1972)

IMDb: 7,0

Spor eşyaları pazarlamacısı olan Lenny Cantrow, balayı için gittiği Miami'de kaldığı otelde karşılaştığı uzun boylu, sarışın ve çekici bir öğrenci Kelly Corcoran'ın peşine takılır. Bu esnada yeni evlendiği Lila güneş yanıklarıyla uğraştığı için otel odasından dışarı adımını atamamaktadır. Lenny kısa süre içinde karısına yalan söyleyerek Kelly ile görüşmeye başlar. Artık aklındaki tek düşünce bir an önce karısı Lila'yı terk edip hayallerindeki kadın olan Kelly'nin peşinden gitmektir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

90. Booksmart (2019)

90. Booksmart (2019)

IMDb: 7,2

ki yakın kız arkadaş (Kaitlyn Dever ve Beanie Feldstein), liseden mezun olmanın arifesinde, ansızın daha az çalışmaları ve daha fazla eğlenmeleri gerektiğinin farkına varır. Akranlarının gerisinde kalmamak için hala vakti olan kızlar, dört yıllık eğlenceyi tek bir geceye sığdırmaya çalışır.

89. There's Something About Mary (1998)

89. There's Something About Mary (1998)

IMDb: 7,1

Ted Stroehmann her zaman kaybedenlerden biridir. Psikiyatristini çıldırtan, mezuniyet gecesi hayalleri pantolonunun fermuarına yakalanan garip kişiliklerden biri. Bu zavallı ve talihsiz adamın tüm yaşamı boyunca şans yalnızca bir kere yüzüne gülmüştür. Bütün erkeklerin hayalindeki kadın onu 17 yaşındayken bulmuş ve mezuniyet gecesine birlikte gitmeyi teklif etmiştir. Mary Jenson gerçek bir ilahedir, o geceye bir fermuar faciası sonunda Ted onunla gidememiş olsa da. Ted aradan geçen 12 yıl boyunca onu bir daha görmez. Ama Ted’e Mary’i unutturmayan ve hayatını yalnızca ona bağlayan bir şeyler vardır. Hala onun için deli olmaktadır. En yakın arkadaşı Dom’un ısrarları üzerine onu Miami de takip edecek bir özel dedektif tutar.

88. The Gold Rush (1925)

88. The Gold Rush (1925)

IMDb: 8,2

The Gold Rush, altın aramak için yola koyulan bir adamın hikâyesini anlatıyor. Altın aramak için Klondike altın madenleri bölgesine giden 'The Tramp', burada çeşitli insanlık dramıyla ve zorluklarla karşılaşır. Kötü hava koşulları nedeniyle bir kulübede başka bir altın arayıcısı ve kaçak bir mahkumla yolları kesişen Şarlo kısa zamanda trajik olaylara şahit olur. Bu esnada insanoğlunun hırslı ve maddi yönlerini hayretle keşfeden Şarlo, sonunda altın madenleri bölgesine eriştiğinde artık bir maden işçisi olmak istemediğine karar verir. Fakat macera bununla sınırlı değildir.

Efsanevi sanat adamı Charlie Chaplin’in en önemli filmlerinde başı çeken yapıt, Chaplin’in kendisinin de en çok değer verdiği filmi olarak bilinir.

87. The Mask (1994)

87. The Mask (1994)

IMDb: 6,9

Stanley Ipkiss (Jim Carrey), iyi yürekli bir banka memurudur. Bir gün bulduğu antika bir maskeyi takar ve inanılmaz güçlere sahip bir yaratığa dönüşür. Halk arasında Maske diye tanınan kahramanımız, yanlışlıkla Dorian Tyrel (Peter Greene) adlı bir mafya liderinin hedefi haline gelir.

86. Popstar: Never Stop Never Stopping (2016)

86. Popstar: Never Stop Never Stopping (2016)

IMDb: 6,7

Yönetmenliğini Akiva Schaffer ve Jorma Taccone'un üstlendiği filmin başrollerinde Sarah Silverman, Imogen Poots, Andy Samberg, Akiva Schaffer yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

85. School of Rock (2003)

85. School of Rock (2003)

IMDb: 7,1

Dewey Finn, tüm hayatını Rock müziğe adamıştır. Ancak kimi problemleri ortaya çıkmaya başladığında büyük bir hazla bağlı olduğu grubundan yollanır. Bir sürü sıkıntının içerisinde bir de karşısına borç problemi çıkınca kendisini bir okulda müzik öğretmeni olarak bulur. Bu hayat onun müzisyen kimliğini bambaşka açılardan diriltecektir. 9 yaşındaki bir öğrencisi olan Yuki ile bir müzik grubu kurarak yarışmaya katılmaya karar verirler. Günden güne kazanacaklarına daha çok inanmaya başlarlar.

84. Waiting for Guffman (1996)

84. Waiting for Guffman (1996)

IMDb: 7,5

Corky St. Clair, büyük bir Broadway müzikali üzerinde çalışmak isteyen hevesli bir yönetmendir. Küçük bir kasabanın 150. yıl kutlamaları için hazırlık yapılmaya başlanmasıyla yönetmen, amatör bir gösteri hazırlamaya karar verir. Ancak Broadway eleştirmeni Bay Guffman'ın da geceye davet edilmesi işlerin karışmasına neden olur.

83. The Big Sick (2017)

83. The Big Sick (2017)

IMDb: 7,5

Taze bir çift ilişkileri derinleştikçe aralarındaki kültürel farklılıklar yüzünden karşı karşıya gelmeye başlıyor. Yönetmen koltuğunda Michael Showalter'ın oturduğu filmin başrollerini ise Matty Cardarople, Holly Hunter, Zoe Kazan üstleniyor.

82. Sullivan's Travels (1941)

82. Sullivan's Travels (1941)

IMDb: 7,9

John L. Sullivan Hollywood'ta film çeken genç ve popüler bir yönetmendir. Sullivan kariyeri süresince sadece komedi filmlerine imza atmıştır ve artık daha ciddi, daha gerçekçi bir film çekmeyi istemektedir. Bu isteğini stüdyo sahibi Bay Lebrand ile paylaştığında aldığı yanıt olumsuz olur. Ancak Sullivan bu kez kararlıdır ve kafasındaki proje için araştırmalarına başlar...

81. Old School (2003)

81. Old School (2003)

IMDb: 7,1

Hayatınız sıkıcı, çekilmez bir seyir izlemeye başladığında, eski günlere dönmek istediğiniz oldu mu hiç? Peki okul günlerine geri dönmek ister misiniz? Merak etmeyin sıkıcı dersler ve hocalar yok. Derslerin olmadığı bir okul dönemi düşleyin. Geyik Muhabbeti (Road Trip) yönetmeni, yeni filminde geyikçilerin on yıl sonraki durumlarına odaklanıyor. Şatafatlı bir okul dönemi geçiren, yaşı otuzlarında üç kafadar, eski günlerdeki tat ve dokuyu yeniden yakalamak isterler. Derslerden bağımsız, yani çekirdeksiz bir okul dönemi yaratıp kendilerini oraya kilitlemek en büyük hayalleridir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

80. Slap Shot (1977)

80. Slap Shot (1977)

IMDb: 7,3

Başarısız bir hokey takımı, maçlar sırasında sürekli kavga ederek ve şiddet uygulayarak başarıya ulaşabileceklerini keşfederler.

79. The Return of the Pink Panther (1975)

79. The Return of the Pink Panther (1975)

IMDb: 7,1

Efsanevi Pembe Panter elması bir kraliyet müzesinden şüpheli bir şekilde çalınır. Baş Müfettiş olan Dreyfus, istemeyerek de olsa Clouseau'yu göreve çağırmak zorundadır. Soygunun akıllara düşen ilk şüphelisi, gününün en ünlü hırsızlarından biri olan Sör Charles Litton'dır. Ancak işin tuhaf yanı, Litton'ın bu hırsızlık meselesiyle hiçbir alakası yoktur. Clouseau, kendi dedektiflik yöntemlerini kullanarak bu meselenin gizemini çözmeye kararlıdır.

78. Office Space (1999)

78. Office Space (1999)

IMDb: 7,7

Peter Gibbons orta yaş krizine biraz erken dalmış, işi ve çalıştığı şirket için kendini heba eden bir bilgisayar programcısıdır. Fakat bu dayanılmaz ve beynini uyuşturan bitmek tükenmek bilmeyen rutinden artık çok sıkılmış ve bunalmıştır. Özel hayatı da doğrusunu isterseniz pek parlak değildir. Bir kız arkadaşı vardır elbette ama aldatıldığından da emindir.

77. The Great Dictator (1940)

77. The Great Dictator (1940)

IMDb: 8,4

Büyük Diktatör, bir yanlışlık sonucu diktatör Adenoid Hynkel ile karıştırılan bir berberin hikayesini anlatıyor. Fakir ama iyi niyetli Yahudi bir berber, bir gün bir karışıklık sonucunda diktatör Adenoid Hynkel ile karıştırılır. Bu büyük karışıklık sonucunda halk karşısında yaptığı konuşma ise herkesin hayatına dair birçok şeyin değişmesine yol açacaktır.

Charlie Chaplin’in her zamanki derin ironisiyle faşizmi ve faşist toplum yapısını sert bir biçimde eleştirdiği The Great Dictator, aynı zamanda büyük ustanın ilk sesli filmi. Filmin aynı zamanda en iyi film ve erkek oyuncu dalları da dahil olmak üzere tam beş dalda Oscar adaylığı bulunuyor.

76. Ace Ventura, Pet Detective (1994)

76. Ace Ventura, Pet Detective (1994)

IMDb: 6,9

Ace Ventura, kaybolan hayvanları bulup geri getirme ve çalanların niyetlerini öğrenme konusunda uzmanlaşmış, ucuza çalışan bir özel dedektiftir. Miami Dolphins futbol takımının maskotu olan balina Snowflake, ligin final maçı olan Superbowl’a kısa bir süre kala kaybolur. Bunun üzerine takımın yöneticilerinden Melissa Robinson Ace’den Snowflake’i bulmasını ister. Fakat Ace’in işi kolay olmayacaktır, çünkü kaybolan sadece maskot Snowflake değildir, aynı zamanda takımın as oyuncularından da birkaç tanesi kaybolmuştur. Superbowl’a sadece iki hafta kala Ace’e düşen hem maskot Snowflake’i, hem de kaybolan oyuncuları bulmaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

75. The Royal Tenenbaums (2001)

75. The Royal Tenenbaums (2001)

IMDb: 7,6

Royal Tenenbaum ve karısı Etheline’nin üç çocukları vardır: Chas , Richie ve Margot. Ve Çift bir gün ayrılma kararı alır. Oysa o güne dek; Chas çocuk sayılacak yaştayken emlak işine girmiştir ve uluslararası finans dünyasında neler olup bittiğini bilecek düzeydedir. Margot oyun yazmaktadır ve henüz dokuzuncu sınıftayken elli bin USD’lik Braveman Grant ödülünün sahibi olmuştur. Richie teniste küçükler şampiyonudur ve U.S. Nationals finallerini üç yıl üst üste kazanmıştır. Şimdi, genç Tenenbaum’ların tüm bu parlak hayatı üzerinden ihanet, başarısızlık ve felaket dolu 20 yıl geçmiş ve her şeyin sorumlusu olarak kabul edilen kişi, genellikle ailenin babasıdır. The Royal Tenenbaums, bir dahiler ailesinin ve bu ailenin birdenbire, umulmadık şekilde bir kış toplantısı için yeniden bir araya gelmesinin hikayesidir.

74. Kingpin (1996)

74. Kingpin (1996)

IMDb: 6,9

Kingpin, kariyeri zamanından önce 'bitmiş' bir yıldız bowling oyuncusu, başarıya ve zenginliğe yeni bir yol ile ulaşmayı ummasını konu alıyor.

73. Best in Show (2000)

73. Best in Show (2000)

IMDb: 7,5

Best in Show, Amerika’daki ünlü bir köpek yarışmasına katılmak için eğitilen cins köpek sahiplerinin yaşamına odaklanıyor. Köpek sahipleri, yılın en güzel köpeğini belirleyen Mayflower Show'u kazanmak için ellerinden geleni yapar. Köpeğinin zaferi en çok hak ettiğini ve bu nedenle en iyi dört ayaklı arkadaş olduğunu kanıtlamak isteyen yüzlerce katılımcı yarışma için büyük bir hazırlık içindedir. Ancak birçok eksantrik insanın bir araya geldiği bu yarışmada kaos da kaçınılmaz olur.

72. Way Out West (1937)

72. Way Out West (1937)

IMDb: 7,6

Stanley ve Ollie, küçük bir köydeki altın madeninin tapusunu teslim etmek üzere görevlendirilir.

71. Mr. Hulot’s Holiday (1953)

71. Mr. Hulot’s Holiday (1953)

IMDb: 7,4

Hulot, küçücük arabasıyla, kendi başına tatile çıkar. Yolculuğun sonunda kendisini deniz kıyısında, oldukça renkli bir otelde bulur. Bu otel, adına tatil denilen ayrıksı kavramın bile tekdüzeleştiği bir yerdir. Her şey yemekten, içmekten ve eğlenmekten ibarettir. Bay Hulot ise sanki bu sıkıcı tatilin düzenini bozmak için gönderilmiştir. Ondan sonra bu tatil, kimsenin unutamayacağı türden bir tatile dönüşecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

70. The Cable Guy (1996)

70. The Cable Guy (1996)

IMDb: 6,1

Steven, kız arkadaşıyla birlikte yaşadıkları evden kız arkadaşı tarafından kovulmuştur ve kendi evine çıkmak zorunda kalmıştır. Evine kablolar bağlatmak isteyen Steven, bu iş için çağırdığı kablocuyla tanışınca oldukça şaşırır. Zira bu kablocu, normal hayat için fazlasıyla fantastik birisidir. Artık kablocu Chip, Steven'ın peşine takılacaktır. Steven her ne kadar bundan kurtulmak istese de, başarılı olamayacaktır.

69. Top Secret! (1984)

69. Top Secret! (1984)

IMDb: 7,2

Doğu Almanya'da gerçekleştirilen bir 'kültür festivali' esnasında bir kaçırma olayı gerçekleştirilir. Amerikalı Rock şarkıcısı Nick Rivers için göreve çağrılma zamanıdır. Doğu Almanya'da rehin tutulan bilim adamını kurtarmak onun görevidir. Üstelik Fransız servisinden de yardım alır! II. Dünya Savaşı'nı konu alan casusluk filmlerinin parodisi olan yapım, kısaca ZAZ olarak anılan David Zucker, Jim Abrahams ve Jerry Zucker üçlüsünün elinden çıkma başrollerde ise Val Kilmer, Lucy Gutteridge, Peter Cushing yer alıyor.

68. The Death of Stalin (2017)

68. The Death of Stalin (2017)

IMDb: 7,3

70'li yaşlarının ortasındaki SSCB lideri Joseph Stalin'in sağlığı gayet yerindedir. Paranoyak yapısı ile düşmanlarına kök söktürmeye, acımasızlığı ile en yakınlarının bile gözünü korkutmaya devam etmektedir. 20 milyon insanın ölümüne sebep olmuş bir diktatör olarak hala tüm gücü elinde bulundurmaktadır. Ta ki bir sabah çalışma odasında ölü bulunana dek. Diktatörün ölümünün ardından 30 yıl demir yumrukla yönetilen ülkenin içine düştüğü kaos kimileri için ise bir fırsat anlamına gelmektedir. Stalin'in çevresindeki yalakalar bir anda iktidar yarışına girişir...

67. Take the Money and Run (1969)

67. Take the Money and Run (1969)

IMDb: 7,3

Dünya sinema tarihinin en fenomen figürlerinden birisidir Woody Allen. Gerek oyuncu olarak, gerekse de yönetmen olarak, her izleyişte büyük keyif veren filmlere imza atmıştır. İşte, 1969 yapımı 'Parayı Al ve Kaç' da bunlardan birisidir... Akıldan silinmeyen eğlenceli sahneleri ile bir hayli eğlenceli bir çalışma olan bu filmde, Virgil karakterini canlandıran Woody Allen adeta destan yazıyor. Virgil Starkwell, suç işleme takıntısından kurtulamayan, ilginç karakterde bir adamdır. Çocukluktan gençlik dönemine, başarısız müzik kariyerinden, bir türlü engel olamadığı banka soyma saplantısına kadar hayatının bütün dönemlerini anlatan belgesel formatında bir çalışma olan 'Parayı Al ve Kaç', Virgil’in çevresinden insanlarla yapılan röportajları da içeriyor.

66. Pee-Wee's Big Adventure (1985)

66. Pee-Wee's Big Adventure (1985)

IMDb: 7,0

Eksantrik adam-çocuk Pee-wee Herman, çok sevdiği bisikletini güpegündüz çaldırınca, hayatının macerasına, ABD'nin dört bir yanına doğru yola çıkar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

65. Heaven Can Wait (1978)

65. Heaven Can Wait (1978)

IMDb: 6,9

Joe Pendleton ölmek isterken bir sabah milyarder bir adamın bedeninde uyanıverir...

64. Goodfellas (1990)

64. Goodfellas (1990)

IMDb: 8,7

Sıkı Dostlar'da, Henry Hill adında bir gangster, Jimmy Conway ve Tommy De Vito adlı iki arkadaşıyla birlikte bir soyguna kalkışır. Gözleri daha yukarda olan iki arkadaşı soyguna katılan diğerlerini öldürür ve mafya içinde yükselmeye başlarlar. Bu durum Henry’i olumsuz etkilemiştir ve bu konuda bir şeyler yapması gerekmektedir. Büyük usta Martin Scorsese’nin başyapıtlarından biri olan Goodfellas, 1991 yılında 6 dalda Oscar’a aday gösterilmiş, en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında Joe Pesci’ye ödül kazandırmıştı. Bu film gerçek bir hikayeden alınmıştır...

63. Bananas (1971)

63. Bananas (1971)

IMDb: 7,0

Yeni tüketici ürünlerini deneyen Fielding Mellish, yüzeysel ve apolitik bir insandır. Politikayla son derece yakından ilgilenen eylemci Nancy ile tanışır ve kısa süreli bir aşk yaşarlar. Bu esnada Latin Amerika’da yaşanan diktatör rejimi, eylemcileri ayağa kaldırır. Nancy de bunlardan birisidir ve beraber olduğu erkeğin de lider ruhlu ve politikayla ilgili olmasını ister. Bu yüzden ilişkilerini bitiren Nancy, Mellish’in dünyasını alt üst eder. Fellish bunun üzerine San Marcos’a gider. Yanlışlıklar ve bir seri komik olay sonucu kendisini San Marcos’daki eylemcilerin yeni lideri ve San Marcos’un başkanı olarak bulur.

62. Wayne's World (1992)

62. Wayne's World (1992)

IMDb: 7,0

Wayne's World, çeşitli konularda, televizyon programı yapan iki arkadaşın hikayesini anlatıyor. Wayne zamanını evde geçiren bir adamdır. Saymakla bitmeyecek kadar iş deneyen Wayne evinin bodrum katında bir televizyon programı çekmeye başlar. Arkadaşı Garth ile birlikte çektikleri programda kadınlar, müzik ve hayat hakkında konuşurlar. Kendilerini izleyen yerel bir istasyon, şovlarını daha profesyonel bir şekilde yapmalarını sağlayacak bir iş teklifinde bulunur. Yeni işleri ile birlikte hayatlarında büyük bir değişim yaşayan Wayne ve Garth bir süre sonra artık aynı kişi olmadıklarını fark ederler. Penelope Spheeris’ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrolünü Mike Myers ve Dana Carvey üstleniyor.

61. A Fish Called Wanda (1988)

61. A Fish Called Wanda (1988)

IMDb: 7,5

Elmaslara pek düşkün(!) olan seksi Amerikalı Wanda ve erkek arkadaşı Otto, bir elmas koleksiyonunun soygununu planlayıp gerçekleştirmek üzere İngiltere’ye gelirler. Ekibin diğer üyeleri George ve Ken’dir. Wanda ve Otto elmasları kendilerine saklamak istedikleri için George’u polise ihbar ederler. Oysa beriki elmasları çoktan başka yere saklamıştır. Wanda elmasların yerini öğrenmek için son çare olarak George’un avukatıyla yakınlaşmak zorunda kalır ve komedi doruğa tırmanır. Wanda Adında Bir Balık, modern klasikler arasına girmiş eşsiz bir komedi olarak yerini çoktan almış durumda. Usta oyuncular ve unutulmaz bir senaryo kurgusu da cabası.

İçeriğin Devamı Aşağıda

60. Midnight Run (1988)

60. Midnight Run (1988)

IMDb: 7,5

Jack Walsh (Robert De Niro) şimdilerde ödül avcısı eski bir polistir. Johathan 'The Duke' Mardukas (Charles Grdoin) ise mafyayı dolandırıp zimmetine tam 15 milyon dolatr para geçirip bunu hayır kuruluşlarınıa bağışlamış duyarlı bir muhasebecidir. Bu arada Jack’e Duke’u New York’tan Los Angeles’a sağ ve zamanında getirmesi karşılığında 100,000 dolar teklif edilir. Kulağa her zamanki sıradan ödül avlarından biri gibi gelmektedir ama olaylar hiç. de beklendiği gibi gelişmez. FBI tanıklık etmesi için Duke’ün peşindedir, mafya ise intikam için ve bir de Walsh vardır tabi Duke’ün peşinde onu susturmak için. Sadece birisinin bile görevini yapamaması ikilinin ölümü demektir.

59. Clueless (1995)

59. Clueless (1995)
miro.medium.com

IMDb: 6,9

Jane Austen'in 1815 tarihli romanı Emma'dan esinlenilerek beyazperdeye aktarılan film, Beverly Hills'de yaşayan bir grup gencin dünyasını izleyiciyle buluşturuyor. Cher Horowitz okuduğu lisenin en popüler kızıdır ve çevresindeki hemen herkes ona hayranlık duymakta ve giyim stilini anbean takip etmektedir. Cher'in en büyük zevki çekingen ve içine kapanık görünen öğrencileri tespit edip onların görünümünü değiştirmektir. Böylece yardım ettiği herkes bambaşka birine dönüşür ve hayatı tamamen değişir. Cher'in son 'projesi' Tai isimli asosyal sınıf arkadaşıdır. Ne var ki bu süreç hepsinin hayatlarında yeni bir sayfa açacaktır.

58. Arsenic and Old Lace (1943)

58. Arsenic and Old Lace (1943)

IMDb: 8,0

Cary Grant ve ona eşlik eden müthiş bir oyuncu kadrosu, Joseph Kesselring’in 1941 tarihli Brodway oyunundan Frank Capra’nın uyarladığı bu komedi klasiğinde buluşuyor. Yorgun tiyatro eleştirmeni Mortimer Brewster’ın (Grant) şüpheli şahıslara zehirli içki içiren iki halası (Josephine Hull and Jean Adair), Boris Karfoff’a benzeyen sosyopat bir kardeşi (Raymond Massey), kendini Teddy Roosevelt sanan bir başka çatlak kardeşi, yeni evlendiği sabırsız bir eşi ve her şeyi yoluna sokmak için sadece bir gecesi vardır. Bu sirkin ortasında Cary Grant’in yüzü bir palyaço gibi şaşkın ifadeler alır, doğal atletik yapısı lastik bacaklı bir balerin gibi şekilden şekle girerken gülmekten kırılacaksınız.

57. Mrs. Doubtfire (1993)

57. Mrs. Doubtfire (1993)

IMDb: 7,0

Daniel ve Miranda’nın evlilikleri hiç iyi gitmemektedir. Miranda, Daniel’in ne kadar iyi baba olduğunun farkında olsa da onu çok sorumsuz bulmaktadır. Karısına ve çocuklarına karşı büyük bir sevgi besleyen Daniel istemeye istemeye boşanmayı kabul eder. Fakat mahkemenin çocukları annelerine vermesi sonucu çocuklarından ayrı kalmak zorunda kalan Daniel, bu duruma bir çözüm bulmaya kararlıdır. En iyi bulduğu çözüm ise dadı kılığına girerek çocuklarının bakıcısı olmaktır. Bu şekilde olduğundan bambaşka bir karaktere bürünerek çocuklarının ve karısının güvenlerini tekrar kazanan Daniel’in başı, aksiliklerden kurtulmayacaktır. Chris Columbus’un yönettiği Mrs. Doubtfire, 1994 yılında En İyi Makyaj dalında Oscar sahibi olmuştu.

56. It Happened One Night (1934)

56. It Happened One Night (1934)

IMDb: 8,1

Filmde, Ellie Andrews, kocasıyla arasındaki ilişkiye girmeye çabalayan zengin babasından kaçmaktadır. Kaçışı esnasında New York yolunda işsiz ve hikâye peşindeki bir haberciyle tanışır. İkilinin bundan sonraki amaçları, otostop çekerek varmak istedikleri yere ulaşmak olacaktır. Döneminin ve sinemanın kült yönetmenlerinden biri olarak addedilen Frank Capra’nın It’s A Wonderful Night ve Mr. Smith Goes to Washington’dan önce kotardığı It Happened One Night, romantik komedi türünün fitilini ateşleyen filmlerden biri olarak gösteriliyor. Filmin başrolünü ise Clark Gable ile Claudette Colbert paylaşıyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

55. Toy Story (1995)

55. Toy Story (1995)

IMDb: 8,3

Oyuncak Hikayesi'nde Andy oyuncak koleksiyonu yapmayı çok seven ve oyuncaklarına değer veren küçük bir çocuktur. Ancak Andy’nin oyuncakları hakkında bilmediği bir şey vardır. Bu da Andy’nin yokluğunda, oyuncaklarının kovboy Woody’nin önderliğinde hayata geldiğidir. Bir gün Andy güzel bir hediye alır. Bu hediye de son model bir oyuncak olan Buzz-Lightyear’dır. Andy’nin aldığı bu hediye oyuncaklar arasındaki ego tartışmalarını da beraberinde getirecektir. Gösterildiği sene animasyon teknolojisini başka bir noktaya taşıyan ve Pixar’ın piyasadaki yerini iyiden iyiye sağlamlaştıran Toy Story, bir dönemin çocuklarını derinden etkilemiş bir çizgi-fenomen.

54. The Man With Two Brains (1983)

54. The Man With Two Brains (1983)

IMDb: 6,4

Bir beyin cerrahının hayatı, ölümcül bir kadınla evlenmesiyle alt üst olur. Konuşan bir beyne aşık olduğunda işler daha da ters gider.

53. Bedazzled (2000)

53. Bedazzled (2000)

IMDb: 6,0

Elliot Richards, çevresindekilere karşı her daim iyi niyetli olmaya çabalayan bir adamdır. Ancak sosyal ve özel hayatında bir türlü başarılı olamamaktadır. İş arkadaşı olan Allison Gardner'a büyük bir tutkuyla aşıktır. Allison ise Elliot'ın sadece varlığından haberdardır. Elliot bir gün güzel ve esrarengiz bir kadınla tanışır. Bu kadın, Elliot'ın ruhu karşılığında onun dileklerini gerçekleştireceğini söyler. Elliot bir cennetin ve bir cehennemin tam ortasında kalacaktır.

52. The Odd Couple (1968)

52. The Odd Couple (1968)

IMDb: 7,7

Karısından yeni ayrılan bir New Yorklu, boşanmış bir spor yazarı olan en iyi arkadaşının yanına taşınır, ancak temizlik ve yaşam tarzları hakkındaki fikirleri gece ve gündüz kadar farklıdır.

51. Sons of the Desert (1933)

51. Sons of the Desert (1933)

IMDb: 7,6

Stan ve Ollie, bir hafta içerisinde Chicago'da yıllık toplantılarını gerçekleştirecek olan 'Sons of Desert' isimli bir locanın üyeleridir. Tüm üyeler geleneksel yemini edebilmek için toplantıya katılmak zorundadır. Stan bu işin bu aşamasında isteksiz olsa da Ollie arkadaşını ikna eder. Tereddütte olmasının nedeniyse karısının izin vermeyeceğini düşünmesidir. Ancak Ollie bir şekilde bu izni alabileceklerini düşünmektedir. Eve döndüklerinde beklenen olur ve Stan'in eşi bu tarihteki dağ gezisi planlarını hatırlatarak toplantıya gitmesine izin vermez. Ancak bu durum ikiliyi planlarından vazgeçmeye yetmeyecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

50. Raising Arizona (1987)

50. Raising Arizona (1987)

IMDb: 7,3

Oldukça iddialı bir pazarlıkla başlıyor filmin konusu. Sürekli olarak suç işleyen ve her seferiden de bu sebeple hapse düşen Hi McDonnough bir gün her her defasında resmini çeken kadın polise bir teklif getirir. Ona evlenme teklif eder ancak bu gerçekleşirse suç işlemekten vazgeçeceğine söz verir. Gerçekten de evlenirler. Hi, bir fabrikada çalışmaya başlar. Karı koca birlikte güneşin batışını izlerler. Bir gün çocuk istediklerinde ve Ed’in kısır olduğu anlaşıldığında mükemmel bir çözüm bulurlar. Bölgenin en zengin adamı Nathan Arizona’nın henüz doğmuş beşizlerinden birini çalacaklardır. Yeniden suç zamanı gelmiştir.

49. In the Loop (2009)

49. In the Loop (2009)

IMDb: 7,4

Amerikan başkanı ve İngiltere başbakanı Orta Doğu’da bir savaş çıkarma fantezileri kurmaktadırlar. Amerikalı General Miller ve İngiliz Uluslararası Kalkınma Bakanı Simon Foster ise bu fikre katılmamaktadırlar. Hatta bakan Foster, bir radyo yayınında verdiği röportajda herhangi bir savaşın öngörülmediğini belirtir. Ancak daha sonra bu sözünü geri almaya çalışarak yaptığı açıklamanın yerine başka bir açıklama yapar ve barışa giden yolda bazen çatışmanın gerekli olabileceğini söyler. Yaptığı bu iki farklı açıklama da her iki tarafın hükümetince savaş karşıtı ve yanlısı iki kesim tarafından bir dizi dalaverelere yol açar.  Eğer Simon Washington insanının haklarının yanında olursa ve eğer İngiliz tarafında da başbakanın baş danışmanı olan Malcolm Tucker’ın oylamadaki hilelerini durdurabilirlerse savaşın çıkmasını engelleyebilecektirler.

48. The King of Comedy (1982)

48. The King of Comedy (1982)

IMDb: 7,8

Bir yetişkin olmasına rağmen hala ailesiyle yaşayan bir 'kaçık' olan Rupert Pupkin, pek yetenekli olmadığı halde bir gün ünlü bir komedyen olacağına inanmaktadır. İdolü ise komedi yıldızı Jerry Langford’dur. Pupkin, eğer bir gün Langford’un TV programına çıkmanın yolunu bulursa, şöhretin kapısının önünde açılacağına dair bir saplantıya da sahiptir. Pupkin bir gün Langford’u, ümitsizce ona aşık olan hayranı Masha’nın elinden kurtarma fırsatı bulduğunda, hayalindeki adamla bu yakınlaşma fırsatını kaçırmaz. Oysa ona laf olsun diye ümit verecek olan ünlü komedyenin hayatı, Pupkin’in tahmin edebileceğinden çok daha karışıktır ve karanlık yönleri de mevcuttur. Kendisini karmaşık ilişkiler ve içinden çıkması zor durumlarda bulur. Martin Scorsese’nin Robert de Niro’yla işbirliği, genelde çok lezzetli meyveler vermiştir. Kimilerine göre 'kayıp' bir başyapıt olan The King of Comedy de, gerçekten bu filmlerden birisi. Sadece bir sinema şaheserini değil, Jerry Lewis’i alışık olduğunuzun çok dışında bir rolde izleme fırsatını da kaçırmak olmak.

47. Austin Powers: International Man of Mystery (1997)

47. Austin Powers: International Man of Mystery (1997)

IMDb: 7,0

Austin Powers… Günlerini moda fotoğrafçılığına ayıran bir sıradan adam, geceleri ise uluslararası bir gizli ajana dönüşen bir kanun sevdalısı… Peşinde olduğu Dr. Evil’i tam yakalamak üzereyken ellerinden kaçırmıştır. Dr. Evil da kendini saklamak üzere kendini dondurmuştur. Powers, Evil’ın dondurucudan çıkacağı günü normal yaşamında beklemek istemez. Bu nedenle kendini dondurur. 30 Yıl sonra, İngiliz Hükümeti Powers’ı dondurucudan çıkarır. Dr. Evil ve Austin Powers, tam otuz yıl sonra yeniden karşı karşıyadırlar. Ajan filmi parodisi kıvamındaki Austin Powers serisinin sevilen filmlerinden olan International Man of Mystery’nin altında yönetmen Jay Roach’ın imzası var.

46. The Producers (1967)

46. The Producers (1967)

IMDb: 7,6

Max Bialystock artık kariyerinin sonlarına doğru yaklaşmakta olan, son zamanlarda maddi anlamda zor günler geçiren bir yapımcıdır. Broadway'de çalışan Max, sıradaki oyununu finanse edebilmek için yaşlı kadınlarla birlikte olmaktadır. Bir gün muhasebeci Leopold Bloom'un ofisine uğrayıp mali defterlerini kontrol etmesiyle gerçekler gün yüzüne çıkar. Max, kazanabildiğinden daha fazlasını harcamıştır ve borçlu duruma düştüğü kişiler vardır. Bunun üzerine ikili bu sorunu çözmek ve yeni oyunun yapımını gerçekleştirebilmek adına ilginç bir plan yaparlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. Rushmore (1998)

45. Rushmore (1998)

IMDb: 7,7

Max Fischer okuduğu okulun en popüler talebelerinden bir tanesidir. Birçok alanda aktif olan Max, okul gazetesindeki üst düzey görevinin yanı sıra popülerliğini perçinleyen birçok okul kulübüne de üyedir. Bu tür işlerle uğraşırken derslerini yoluna koymakta zorlanan Max, Oxford'dan ret cevabını alınca eğitim konusundaki umutlarını kaybetmeye başlar. Üstüne üstlük derslerinden birini yürüten hocası Bayan Cross'a vurulması, Max'ın okul hayatını epeyce zorlaştıracaktır. Çektiği her filmle çocuksuluğunu yansıtmayı başaran Wes Anderson'ın ikinci uzun metrajı olan Rushmore'un başrollerinde Jason Schwartzman, Bill Murray ve Olivia Williams var.

44. Broadway Danny Rose (1984)

44. Broadway Danny Rose (1984)

IMDb: 7,4

Lou Canova bir zamanların ünlü şarkıcılarından biri olan şimdilerde ise unutulmuş bir şöhretten başkası olamayan bir sanatçıdır. Eski günlerine geri dönmek isteyen Canova bu nedenle bir menajer bulmaya karar verir. Bulduğu kişi ise sürekli bir zamanlar ünlü olan eski şöhretlerle çalışmakta olan Danny Rose isimli bir menajerdir. Başarısız bir menajer olan Danny'nin ilginç bir planı vardır. Lou'nun her konserine kız arkadaşı Tina'yı getirmesi gerekmektedir, böylece başarılı olabilecektir. Ancak ortada büyük sorun vardır. Lou evlidir ve karısı Lou'nun hiçbir konserini kaçırmamaktadır.

43. The Blues Brothers (1980)

43. The Blues Brothers (1980)

IMDb: 7,9

Jake Blues hapisten çıkar çıkmaz kardeşi Elwood ile birlikte eski öğretmenleri Rahibe Mary Stigmata’ya koşar ve korkunç gerçeği öğrenir: birlikte büyüdükleri yetimhane yokolmaktan kurtarmak için tam 5000 dolara ihtiyaç vardır. Jake ve Elwood bunun üzerine eski müzisyen arkadaşlarını bir araya toplayarak bir konser vermeye karar verirler. Bunu yaparken Şikago’nun altını üstüne getirecekler, peşlerinde tüm bir polis filosu ve naziler olduğu halde müthiş bir serüvene girişecekler.

42. His Girl Friday (1940)

42. His Girl Friday (1940)

IMDb: 7,9

The Morning Post isimli çok satan bir gazetenin editörü olan Walter Burns, aynı gazetede çalıştığı eski karısı Hildy'nin sigortacı bir adamla nişanlandığını ve evlenmek üzere olduğunu öğrenir. Son derece başarılı bir çalışan olan Hildy, Walter'a, evlenip daha sakin bir hayat kurmak için işten ayrılacağını bildirir. Bu durum Walter'ın en iyi çalışanını kaybetmesi anlamına gelmektedir ve Walter'ın hiç de böyle bir niyeti yoktur. Bu nedenle çalışmalara başlayan adam, Hildy'nin nişanlısını takibe alıp başına türlü dertler açmaya çalışır.

41. Napoleon Dynamite (2004)

41. Napoleon Dynamite (2004)

IMDb: 6,9

Napoleon Dynamite gerçek anlamda bir 'inek öğrenci' ya da 'tuhaf' denilebilecek tiplerden biridir. Ne evde, ne sokakta, ne de okulda gerçek anlamda bir arkadaşlık ya da insani bir ilişki yürütebilmektedir. Liger adını verdiği bir hayvan çizerek kimseyi etkileyememektedir çünkü bir kaplan ile aslanın kombinasyonu ilgi çekmez. Tüm bu sıkıcılıklar bir gün Pedro adındaki okula kaydını yeni yaptıran öğrenci vesilesiyle sona erecek, biçare Napoleon da bir kahramana dönüşecektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. The Pink Panther (1963)

40. The Pink Panther (1963)

IMDb: 7,1

Fransız polis müfettişi Jacques Clouseau, sıra dışı ve son derece yetenekli bir hırsız olan Sör Charles Litton ile ilgilenmektedir. Söz konusu hırsız aynı zamanda iddialı bir kadın avcısıdır. Öte yandan İnterpol tarafından da aranmaktadır. Bir vakit, bu hırsız ile müfettiş, bir de dünyanın en meşhur ve büyük elması Pembe Panter’in sahibi olan prenses Dala bir araya gelirler. Mekan Alplerdeki Cortina D’Amprezzo’daki kayak beldesidir. Elbette ki Litton, hem elmasın hem de prensesin peşindedir. Alplerdeki entrika, karmaşa ve komedi, Prenses Dala’nın verdiği maskeli balo ile doruğa çıkacak bu arada herkes kendinden beklendiği gibi davranarak seyirciyi coşku dolu bir finale doğru sürükleyecektir.

39. Coming to America (1988)

39. Coming to America (1988)

IMDb: 7,1

Afrikalı bir prens olan Akeem, 21. doğum gününde ailesi tarafından daha önce hiç görmediği bir kadınla evlendirilecektir. Bu duruma karşı çıkan Akeem, babasından izin alarak parası ve ünü için değil kendisini gerçekten sevecek bir eş bulmak için Amerika’ya gider. Babası, prensin başına bir şey gelmesini engellemek için onun yanında sadık uşağı Semmi’yi de gönderir. Prens, herkesten kim olduğunu gizleyerek Amerika’da hayatının aşkını bulmaya çalışır. Semmi ile birlikte farklı kimliklere bürünen Akeem, bu süreçte kendisine yeni arkadaşlar, düşmanlar ve onlarca bela edinir.

38. Nuts In May (1976)

38. Nuts In May (1976)

IMDb: 7,9

70'lerin Play for Today isimli antoloji dizisinin bir bölümü olan Nuts in May, Dorset'e kampa giden bir orta sınıf çiftini konu alıyor.

37. Elf (2003)

37. Elf (2003)

IMDb: 7,0

Buddy, Kuzey Kutbu’nda büyümüş ve bir Elf olmuştur. Fakat boyu büyümeye başlayınca esasında bir insan olduğu ortaya çıkar. Ve Buddy tası tarağı toplayıp New York’a gelir. Amacı babasını bulmaktır. Kendi büyüdüğü dünyaya benzemeyen New York ona bir baba, yeni bir anne ve bir kardeş kazandır. Fakat bu insanların Noel’e inançları zayıftır ve Buddy en çok buna şaşırır.

36. The General (1926)

36. The General (1926)

IMDb: 8,1

The General, sevdiği kadını kaçıranlardan kurtarmaya çalışan bir adamın hikâyesini anlatıyor. Johnnie makinisti olduğu treni 'The General'a ve Annabelle Lee isimli bir kadına aşıktır. Ancak Amerikan İç Savaşı başladığında çalıştığı hat iptal edilir ve Johnnie de bir mühendis olarak daha değerli hale geldiğinden servisten alınır. Annabelle bu durumun Johnnie’nin korkaklığından ötürü kaynaklandığını düşünmektedir. Bir casus Annabelle’in de içinde olduğu treni kaçırınca Johnnie hem trenini hem de sevdiği kadını kurtarmak üzere adrenalinle dolu bir yolculuğa çıkacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. National Lampoon's Animal House (1978)

35. National Lampoon's Animal House (1978)

IMDb: 7,5

Faber Koleji'nin her okulda olduğu gibi bir 'kardeşlik kulübü' vardır; fakat kim başvursa kabul ettiği için şöhreti pek de iyi değildir. Bir diğer kulüp ise beyaz, Anglosakson, genç, zengin ve kendini beğenmiş erkeklerden oluşmaktadır ki onlara Dekan Worner dışında kimse tahammül edemez.  Bu ikinci kulübün desteğini arkasına alan dekan, ilk kulüpteki haylazları okuldan uzaklaştırmak için bir liste oluşturur.  Ve planı hoş geldiniz partisinden hemen önce devreye girer... Yönetmenliğini John Landis'in üstlendiği filmde başroller John Belushi, Karen Allen, Tom Hulce ve Mary Louise Weller.

34. When Harry Met Sally (1989)

34. When Harry Met Sally (1989)

IMDb: 7,6

Bir yolculuk sırasında karşılaşıp tanışan Harry ve Sally isimli iki genç sohbetleri esnasında aynı üniversiteden mezun olduklarını, ancak daha önce hiç karşılaşmadıklarını fark ederler. Bu keyifli sohbet sırasında konu ikili ilişkilere gelir ve iki karşı cinsin arkadaş olup olamayacağı üzerine uzun uzun tartışırlar. Sonuç ise arkadaş olamadıkları yönündedir. New York'a vardıklarında ayrılırlar ve ikisi de ayrı ayrı kendi hayatlarını yaşamaya devam ederler. Ta ki kader yollarını tekrar birleştirene dek...

33. A Night at the Opera (1935)

33. A Night at the Opera (1935)

IMDb: 7,9

2 sevgili gittikleri operaya kabul edilmezler. Marx kardeşler de genç aşıklara şans verebilmek için gerçek tenorun gelmemesini sağlarlar. Marx kardeşlerin eğlenceli maceralarını izlerken kahkaha cümbüşüne hazır olun.

32. Shaun of the Dead (2004)

32. Shaun of the Dead (2004)

IMDb: 7,9

Bir adam can çekişmekte olan hayatını kurtarmaya karar verir. İlk adım olarak da eski kız arkadaşını yeniden kazanmayı planlar. Annesi ile olan ilişkisini düzeltmek ister. Bir gün Kuzey Londra’yı zombiler basar. Sokaklarda ölüler birikmeye başlar. Bütün bunları izleyen Shaun, sevdiklerini kurtarmaya karar verir. Liz, Ed, Pete ve annesini toparlayıp Winchester'a ulaşabilirse hayatta kalacaklarına inanan Shaun'u zorlu bir macera beklemektedir. Annesi bir zombi tarafından ısırılır. Shaun onu öldürmek zorunda kalır. Film aslında bir zombi komedisi. Eleştirmenler tarafından oldukça övgü aldı.

31. ¡Three Amigos! (1986)

31. ¡Three Amigos! (1986)

IMDb: 6,5

Three Amigos, üç işsiz aktöre odaklanıyor. Meksika'nın bir köyünde El Guopa isimli haydut ortalığı haraca bağlamış ve terör estirmektedir. El Guopa'dan bıkan köy halkı tüm paralarını birleştirerek onu yok etmek için kiralık silahşor tutmaya karar verirler. Sinemada gördükleri üç silahşoru gerçek sanan köy halkı mektup yazarak iş tekliflerini iletirler. Gelen teklifi bir film sanan üç silahşor, köye gider. Ancak bir süre sonra onlar olayın ciddiyetini, köy halkı da onların beceriksizliğini anlar. Yine de pes etmeyen üç silahşor El Guopa'yı alt etmek için planlarını yaparlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. South Park: Bigger, Longer & Uncut (1999)

30. South Park: Bigger, Longer & Uncut (1999)

IMDb: 7,7

Kyle, Stan, Kenny ve Cartman sadece yetişkinler için yapılan bir filmi izlerler. Bu filmi izledikten sonra psikolojileri tümden değişir. Ebeveynleri çocuklarının bu kadar etkilendiklerini görünce mevzubahis filmi protesto etmeye karar verirler. Bu ABD ile Kanada arasında başlayacak olan savaşın fitilini ateşleyecektir.

29. Dirty Rotten Scoundrels (1988)

29. Dirty Rotten Scoundrels (1988)

IMDb: 7,4

Freddy Benson, kadınları etkileyerek onları dolandıran bir sahtekardır. Lawrence ise nazik, kültürlü ve aristokrat tavrı ile aynı konuda uzmanlaşmış bir dolandırıcıdır. Bir gün yolları kesişen Freddy, Lawrence'tan kendisine de işin inceliklerini öğretmesini ister. Bir süre devam eden ortaklarından sonra Freddy işi yeterince öğrenir, fakat Lawrence'ın etrafından ayrılmak istemez. Kasaba iki usta sahtekara yetecek kadar büyük değildir ve birinin gitmesi gerekmektedir. İkili arasındaki rekabet kızışınca bir bayandan 50.000 dolarını almak üzere bahse girerler. Oyun başlayınca işler daha eğlenceli ve komik hale gelecektir.

28. Zoolander (2001)

28. Zoolander (2001)

IMDb: 6,5

Derek diğer insanlardan farklıdır. Derek'in hayati fonksiyonlarının yönetimini sağlayan beyni, ne yazık ki fazla gelişkin değildir. Katinka isimli bir terörist, Derek'in bu zaafını fark ederek onu kendi emelleri doğrultusunda kullanmaya karar verir. Derek, Katinka'nın emirleri doğrultusunda Malezya ülkesinin başbakanını öldürmek üzere bir maceraya atılacaktır. Öte yandan CIA de bu durumun farkındadır ve Derek'i kendi yararına kullanmanın planlarını yapmaktadır. Derek bir süre sonra, çevresinde olup biten hiçbir şeyin farkında olmadan bir çift-taraflı ajana dönüşecektir.

27. Blazing Saddles (1974)

27. Blazing Saddles (1974)

IMDb: 7,7

Küçük bir kasabanın şerifi öldürülünce Bart (Cleavon Little), tümü beyaz olan Rock Ridge kasabasına atanan ilk siyah şerif olur. Hemen hemen herkesin adının Johnson olduğu bu kasabada sıcak 'hoş geldinler' ile karşılanmayı bekleyen saf Bart, kısa sürede bunun pek de mümkün olmadığını görecektir. Kasabanın sarhoşunu sağ kolu yapan Bart, bu insanları ırkçılıktan kurtarmak için planlar yapar...

26. The Castle (1997)

26. The Castle (1997)

IMDb: 7,7

Kadastro memuru K. geç bir vakit, kar fırtınasından ve uykusuzluktan yorgun, çalışacağı köyün bir hanına varır. Han sahibinin ve müşterilerin yabancıları hoş karşıladıkları pek söylenemez. K. bunu köye yerleşmek ya da şatoya girmek isteğini gerçekleştirme sürecinde daha da iyi anlayacaktır. Şato tarafından resmî emirle çağrılmış olsa da ne gerçekten göreve başlayabilir, ne de Şato’da bir yetkiliyi görme çabaları sonuç verir. Şatoya yaklaşma veya oraya götürecek bağlantı girişimleri K.’yı iyice dolambaçlı yollara ve karmaşık ilişkilere sürükler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Bridesmaids (2011)

25. Bridesmaids (2011)

IMDb: 6,8

Kadınların ilişkide dertleri asla bitmez. Hatta nişanlansalar ve düğün arifesinde dahi olsalar! Annie hayatı karman çorman giden, erkeklerle ilişkilerinde dikiş tutturamayan bir kadındır. Bir gün en yakın arkadaşı Lillian nişanlanır ve düğününde Annie’ye baş nedime olmasını teklif eder. Annie deli dolu bir kadındır ama diğer nedimelerin de, Helen, Megan, Rita ve Becca, ondan geri kalır yanı yoktur! Kaza Kurşunu ve Kırk Yıllık Bekar gibi romantik komedilerle tanıdığımız yönetmen Judd Apatow'un yapımcılığında kotarılan Nedimeler, Amerikalı bekarlarının bitmek bilmeyen evlilik öncesi sendromuna ve bu sendromun en iyi arkadaşlar üzerindeki travmalarına komedi çerçevesinden yaklaşıyor.

24. Play It Again, Sam (1972)

24. Play It Again, Sam (1972)

IMDb: 7,6

Karısı tarafından terk edilen eleştirmen Allan’ı, bu travmatik durumdan arkadaşları kurtarmaya çalışır. Allan arkadaşlarının tanıştırdığı yeni kızlarla flört ederken, bir yandan da alt benliği olan Humphrey Bogart’ın tavsiyelerine uymaktadır. Allen’ın aynı adlı tiyatro oyunundan uyarlanan film, her bir dakikasında ayrı bir lezzet taşıyan, dolu dolu bir komedi.

23. Tootsie (1982)

23. Tootsie (1982)

IMDb: 7,4

Michael Dorsey, yetenekli bir oyuncu olduğunu düşünmesine rağmen bir türlü iş bulamamaktadır. En sonunda kadın kılığına girerek Dorothy Michaels adıyla bir televizyon dizisinin seçmelerine katılır. Kendisinin de hiç beklemediği bir şekilde seçmeleri kazanınca aslında olmadığı bir karakteri yaşamak zorunda kalır. Üstelik kısa bir süre içinde büyük bir başarı kazanarak çok da meşhur olur. Artık geri dönüş yapabilmek için çok da fazla şansı kalmamıştır. Aşık olduğu Julie Nichols dahil kimse asıl kişiliğini bilmemektedir.

22. Ghostbusters (1984)

22. Ghostbusters (1984)

IMDb: 7,8

Paranormal konulara düşkün Dr. Peter Venkman ve 3 kafadar akademisyen arkadaşı bir işe yaramadıkları gerekçesiyle Columbia Üniversitesi’nden atıldıklarında kendi işlerini kurmaya karar verirler ve hayalet avcılığı şirketi Ghostbusters doğar. TV reklamları sayesinde isimlerini duyurup, New Yorkluları şehrin orasına burasına musallat olmuş hayaletlerden kurtarmaya başlarlar. Bir gün güzel viyolonselist Dana Barrett tarafında kiralandıklarında, genç kadına ait evin, New York’u istila etmeye başlayan kötü ruhlar tarafından dünyaya giriş kapısı olarak kullanıldığını anlarlar. İşler kontrolden çıkar.

1984’te, o zamana dek yapılmış en pahalı komedi filmi olarak vizyona girdiğinde çılgınlık derecesinde sevilmiş olan Hayalet Avcıları; Dan Aykroyd ve Harold Ramis’in birlikte yazdıkları dahice senaryo kadar, Bill Murray ve Rick Moranis gibi komedyenlerin usta oyunuyla da unutulmazlar arasına girmiş bir yapım.

21. Young Frankenstein (1974)

21. Young Frankenstein (1974)

IMDb: 8,0

Atalarından gurur duymasa da, Doktor Frankenstein en azından doğduğu topraklara dönmeyi ve ailesinden kalan şatoyu devralmayı kabul eder. Delilikle nam salmış ailesine ve dedesinin işlerine inanmasa da laboratuvarda bulduğu bir deney kitabı tüm fikirlerini değiştirecektir. Torun Frankenstein dedesinin izinden giderek kendi canavarını tasarlar. Cesetlerden bir araya getirdiği bu canavarı yaparken, kendisine sadık uşak Igor da yardım eder. Fakat maalesef bir dâhinin beynini bulamayınca, Igor büyük bir yanlışlıkla bir özürlünün beynini canavara takar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Four Lions (2010)

20. Four Lions (2010)

IMDb: 7,3

Gösterildiği festivallerde tartışma yarattığı kadar övgü de toplayan bu zeki komedi, Batı'da İslam'la aynı kefeye konulan terörist eylemleri alaya alıp, terör sorununa dair ironik bir tavır geliştiriyor. İngiltere'de yaşayan ve kendilerini cihat aşkına kaptıran bir grup adam gizli bir plan yaparlar. Amaçları seslerini duyuracak büyük bir eylemdir. Fakat kafadarlar bu eylemi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmekten o kadar uzaklardır ki, bu durum gerçek motivasyonlarının ne olduğuna dair güçlü soru işaretlerinin belirmesine neden olur.

Ele aldığı konuya cesur, cesur olduğu kadar da tarafsız yaklaşan film, klasik İngiliz mizahının sözcülüğünde derin bir mesaj da taşıyor ve artık klasikleşerek kanıksanan ve bir ritüele dönüşen felaketlerin arkasındaki aktörleri insani birer kuklaya dönüştürüyor.

19. Duck Soup (1933)

19. Duck Soup (1933)

IMDb: 7,8

Freedonia, özgür ve cesur insanların ülkesidir. Ama yine de bu ülke son zamanlarda yaşadığı ekonomik krizle epey sarsılmıştır ve iflasın eşiğine gelmiştir. Bu durumdan onları kurtaracak tek kişi zengin bir dul olan Bayan Teasdale'dir. Teasdale'in tek bir şartı vardır: Rufus T. Firefly'ın başkan olması. Öte yandan komşu ülke Sylvania ile gerginlik yaratılmaya çalışılmaktadır.

18. Dr Strangelove: Or, How I Learned To Stop Worrying And Love The Bomb (1964)

18. Dr Strangelove: Or, How I Learned To Stop Worrying And Love The Bomb (1964)

IMDb: 8,4

Dr. Strangelove, sinemanın dahi çocuğu Kubrick'in enteresan filmlerinden. Soğuk savaşa alternatif bir bakış açısı taşıyan filmde, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetleri Birliği'ne saldırmak isteyen çatlak general Jack D. Ripper (ismine dikkat) karakterine odaklanırız. Bu tuhaf karakter, soğuk savaş zamanında Rusların 'Amerikan halkının vücut sıvılarını kirlettiği' gerekçesiyle SSCB’ye nükleer saldırı yapma kararı alır. Amerikan uçağı Sovyet sınırına yakın bir bölgede dönemin tipik devriye uçuşlarından birini yapmaktayken, mürettebat Ripper’dan saldırı emri alır. Ne var ki ABD Başkanı, Pentagon’daki danışmanlarıyla bir toplantı yaparak durumu değerlendirmektedir. Savaş yanlısı general Turgidson bu durumun komünizmle hesaplaşmak için güzel bir fırsat olduğunu belirtir. Fakat Sovyet Büyükelçisi DeSadesky, ABD makamlarına Sovyet savunma teknolojisinin geldiği son noktanın ürünü olan Doomsday Device'dan bahsettiğinde ve başkan danışmanları eski Nazi bilim adamı Dr. Strangelove'ın görüşüyle durum daha da tehlikeli bir hal alır; Doomsday Device, Sovyetlere yapılacak herhangi bir nükleer saldırıda dünyadaki tüm canlıların yok olmasını sağlayacak bir karşı tehdit silahıdır.

17. Planes, Trains and Automobiles (1987)

17. Planes, Trains and Automobiles (1987)

IMDb: 7,6

New York’ta çalışan Neal Page’in yapmak istediği tek şey Şükran Günü’nde evinde olmak. Chicago'ya, ailesinin yanına gitmek için uçak bileti alan Neal, hava şartları nedeniyle uçağı iptal olmasının üzerine evine diğer ulaşım araçlarıyla gitmeye karar verir. Bu yolculuk sırasında ona bindiği takside tanıştığı Del Griffith eşlik eder. Chicago'ya gitmek için birlikte mücadele eden ikili, yolculuk sırasında birbirlerinin hayatına dokunmaya başlar.

16. Trading Places (1983)

16. Trading Places (1983)

IMDb: 7,5

Züppe bir yatırımcı ve kurnaz bir sokak dolandırıcısı, iki duygusuz milyoner tarafından yapılan bir bahsin parçası olarak pozisyonlarının tersine döndüğünü fark eder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Some Like It Hot (1959)

15. Some Like It Hot (1959)

IMDb: 8,2

Filmde, kariyerlerinde zorlanan iki Chicago’lu caz müzisyeni Joe ve Jerry 1929’da yaşanan bir katliamın iki tanığı olmuş, kendilerini gören gangsterlerden de canları pahasına kaçmışlardır. Kasabayı terk etmek ve yeni bir iş aramak durumunda kaldıkları için Miami’de bir kadınlardan oluşan bir müzik grubuna katılıp gizlenmek onlara fazlasıyla cazip gelmiştir. Kadın gibi giyinip Josephine ve Daphne adını alan ikilinin önlerinde atılmak üzere oldukları oldukça tuhaf bir serüven vardır.

14. Dumb & Dumber (1994)

14. Dumb & Dumber (1994)

IMDb: 7,3

Llyod Christmas ve Harry Dunne kirli ve dağınık bir evde yaşayan, sık sık işlerinden kovulan birbirinden avanak iki arkadaştır. Llyod, Rhode Island’da limuzin şoförlüğü yapmakta iken bir gün güzel ve zengin bir kadın olan Mary Swanson’ı havaalanına götürür, bu esnada ona aşık olur. Mary havaalanında bir çanta unutur, çantayı alan Llyod, Mary’nin gözüne girme umuduyla çantasını ona geri götürmeyi kafasına koyar. Llyod malum sebeplerle Mary’nin ulaşacağı uçağa yetişmeyi beceremez. Bunun üzerine ikili Harry’nin yeni (ve başarısız) köpek işi için bir köpek şeklinde dekore ettiği kamyonuyla Mary’i Aspen’da bulmaya çalışır. Bilmedikleri gerçek ise çantanın parayla dolu olduğu ve Mary’nin onu havaalanında kaçırılan kocasının hayatını kurtarmak için fidye olarak bıraktığıdır...

13. The Naked Gun (1988)

13. The Naked Gun (1988)

IMDb: 7,6

Teğmen Frank Drebin, Los Angeles Polise Teşkilatı’na bağlı bir birimde çalışan sakar bir dedektiftir. En yakın arkadaşı ve ortağı Dedektif Nordberg bir operasyon sırasında vurulunca tatilini yarıda bırakıp Los Angeles’a döner. Araştırması sırasında olayın Vincent Ludwig isimli bir iş adamının planını keşfeder. Ludwig, bir beyzbol oyuncusunun beynini yıkamayı ve Kraliçe Elizabeth’i Los Angeles gezisi sırasında öldürmeyi planlamaktadır. Sakar dedektifimizin ortalığı karıştırması pek uzun sürmez.

12. The Big Lebowski (1998)

12. The Big Lebowski (1998)

IMDb: 8,1

Büyük Lebowski, muhtemelen Coenlerin kendine has filmografilerinin içerisinde bile ayrı bir yere ve öneme sahip olarak değerlendiriliyor. Bir karışıklık bazen umulmadık olaylara sebep olabilir. Kaldı ki işin içinde para varsa olaya dahil olacak bir sürü insan da çıkar. Jeff Lebowski böyle bir meselenin orta yerinde kalır. Kendisi bir milyoner ile karıştırılır. Milyonerin karısına ait borçlar ödenmemiştir ve bundan sebep kahramanımız gangsterlerden dayak yer ve çok değerli halısı zarar görür. Lebowski, ortadaki bu yanlış anlaşılmayı çözmek zorundadır. Adaşı olan milyonerin malikânesine giderek konuşmak ister.

11. Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004)

11. Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004)

IMDb: 7,2

Ron Burgundy, 70’lerin San Diego’sunda popüler bir televizyon spikeridir. Tüm ülkeyi etkisi altına alan feminizm dalgası çalıştığı kanalı da etkisi altına alınca, yanına bir de hırslı ve güzel kadın spiker Veronica Corningstone getirilir. Yalnız çalışmayı ve önde olmayı seven Ron, Veronica’nın hayvanlar, yemek pişirme gibi konulardaki magazin haberlerini yapmasını ve esas işi kendisine bırakmasını tercih etmektedir. Fakat Veronica’nın azimli bir şekilde haber spikeri olmak istemesi, ikili arasında ciddi bir mücadeleye yol açacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Borat: Cultural Learnings of America For Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (2006)

10. Borat: Cultural Learnings of America For Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (2006)

IMDb: 7,3

Borat Sagdiyev, Kazakistan’da bir TV muhabiri olup aynı zamanda Kazakistan’ın en önemli altı adamından biridir. Hükümeti tarafından Amerika’ya gönderilir. Amerika toplumu ve kültürü hakkında bir belgesel hazırlaması istenir. Borat, Amerikan mizahını kavrayabilmek için New York’ta bazı eğitimler alır. Bu sırada Pamela Anderson’a aşık olur. Tek istediği onunla evlenmektir. İşte konuşma üslubu, türlü patavatsızlıkları ile tanınan karakterimizin Amerika dolaylarındaki maceraları bu kez beyazperdeden ulaşıyor izleyicisine.

9. Monty Python and the Holy Grail (1975)

9. Monty Python and the Holy Grail (1975)

IMDb: 8,2

Monty Python and the Holy Grail'de, kral ve onun şövalyeleri, gökten gelen bir emir ile İsa'ya ait olan ama bir o kadar da kayıp olan kutsal kasenin peşine düşerler. Bu kutsal kaseyi bulmak için önlerine çıkan tüm tehlikelere göğüs germek zorundadırlar. Terry Gilliam'ın zihninin en yüce örneklerinden biri olan ve tüm zamanların en komik ekiplerinden biri olan Monty Pyton ekibinin kutsal kaseyi arama yolculukları sinema tarihinin en komik filmlerinden biri olarak addediliyor.

8. Team America: World Police (2004)

8. Team America: World Police (2004)

IMDb: 7,2

Popüler bir Broadway aktörü olan Gary Johnston, bir elit terör temizleme organizasyonu olan Team America tarafından göreve alınır. Dünya onun etrafında ufalanmaya başladığında teröristlerle savaşmak zorundadır. Sadece onlarla değil ünlü kişiler ve bir de aşk meselesi ile de mücadele onu beklemektedir. Elbette yanında takım arkadaşları ile birlikte. Kahramanlarımız Kuzey Kore lideri Kim Jong Il’i bir barış konferansı düzenlemekten alıkoymak durumundadırlar. Kendisi, aslında dünyaya kitle imha silahlarıyla saldırmayı planlamaktadır. Konferansı destekleyen Sean Penn, George Clooney gibi isimlerin başı çektiği Film Oyuncuları Derneği’ne bazı şeyleri anlatabilmek gerekmektedir. Biraz sarsıcı da olsa. Film, South Park misali güldürürken izleyiciyi huzursuz etmeyi başarıyor.

7. Withnail & I (1987)

7. Withnail & I (1987)

IMDb: 7,6

Kara komedi türündeki film, 1969 yılında Londra'da yaşayan ve aktörlük yapan iki gencin hayatlarına ve talihsiz maceralarına odaklanır. Çok yakın arkadaş olan Withnail ve Marwood, son derece tembel, keyif düşkünü ve de alkolik işsizlerdir. Kenar mahallelerden birinde yaşayan ikili başlarındaki belalardan kurtulmak için bir süreliğine Withnail'in amcasının kır evine taşınırlar. Burada sefaletten uzaklaşacaklarını düşünen ikili, başta Monty amcanın tacizleri olmak üzere çeşitli maceralarla karşılaşır. Bruce Robinston'un 1960 sonlarında yaşadığı hayatı konu alan film eğlenceyi ve dramı bir arada sunuyor.

6. The Jerk (1979)

6. The Jerk (1979)

IMDb: 7,2

Navin R.Johnson çocukluğunda evlatlık olarak başka bir aile tarafından sahiplenilmiş bir çocuktur ve 18 yaşına bastığında artık hayatı gezip öğrenmesi gerektiğine karar verir. Saf ve naif bir kişiliğe sahip olan Navin'in evi terk ettikten sonra başına türlü maceralar gelecek ve yolculuğu sınırları zorlayan bir deneyime dönüşecektir. The Jerk'ün başrolünde usta komedyen Steve Martin bulunurken yönetmenliğini Carl Reiner üstleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Groundhog Day (1993)

5. Groundhog Day (1993)

IMDb: 8,0

Groundhog Day, nefret ettiği bir günü tekrar tekrar yaşamak zorunda kalan bir adamın maceralarını konu ediyor. Phil Connors, ekranlardaki samimi kişiliği ve eğlenceli yüzüyle kendine has bir şöhrete sahip olan, ancak kameralardan kurtulduğu an kendini beğenmiş ve kibirli kişiliğine geri dönen bir hava durumu spikeridir. Bu huysuz adam, hiç sevmediği kırsal yaşamın hüküm sürdüğü Pensilvanya’nın kırsal kasabalarından birine, Groundhog Day etkinlikleri için gönderilir. Burada yaşanan hayat ve mütevazi insanlardan iğrense de bu hayata bir günlüğüne, görevi için katlanmak zorundadır. Ancak ansızın çıkan bir kar fırtınası tüm ulaşım yollarını kapattığında Phil, talihsiz kaderiyle baş başa kalır. Ertesi sabah uyandığında ise daha büyük bir sürpriz kapıdadır: Phil, zaman döngüsüne yakalanmıştır; nefret ettiği o günü tekrar tekrar yaşamak zorundadır! 2 Şubat tarihinin sinemaseverlerdeki yeri ayrıdır. Bu tarihi borçlu olduğumuz Grounghog Day, dahice yazılmış senaryosu ve başarılı oyunculuklarıyla son derece eğlenceli bir klasik.

4. Annie Hall (1977)

4. Annie Hall (1977)

IMDb: 8,0

Annie Hall, komedyen Alvy Singer'ın ünlü şarkıcı Annie Hall ile olan ilişkisini konu ediyor. New York’un tanınan komedyenlerinden Alvy Singer’ın anlatıcılığı eşliğinde işlenen film, komedyenin Annie Hall isimli ünlü şarkıcıyla olan ilişkisinin neden sonlandığını sorgulamasıyla başlar. Alvy, uzunca bir süre aşk hayatında başarısız olmuş, aradığı kadını sahte entelektüel ortamlarda bulmanın imkansızlığına kanaat getirmiştir. Ancak Annie ile tanışması adamın talihini bir anda döndürecek, garip bir ilişkinin başlamasına neden olacaktır. Yüzyılın gördüğü en ilginç beyinlerden biri olan müzisyen, yönetmen, senarist ve oyuncu Woody Allen’ın filmografisinin en başarılı filmi olan Annie Hall, sinema tarihinin en özgün komedilerinden biri.

3. Monty Python's Life of Brian (1979)

3. Monty Python's Life of Brian (1979)

IMDb: 8,1

Life of Brian'da, iki bin yıl önce üç bilge adam bir yapıya girip kralları için dua edeceklerdir. Yanlış bir odaya giren adamlar burada kundağa sarılmış bir bebek bulurlar. Bebeği kutsal sayan adamlar ona İsa ismini verirler. Kutsal bir varlık olarak görülen bu bebek, Brian, çevresi tarafından hayatı boyunca Mesih olarak saygı görecek; bu süreç boyunca din, siyaset, iktidar ve insanoğlu ile ilgili trajikomik olaylar yaşanacaktır. Sinemanın kara mizah türünün en başarılı üreticisi Monty Python’dan çıkan Life of Brian’ın yönetmen koltuğunda Terry Jones yer alıyor.

2. Airplane! (1980)

2. Airplane! (1980)

IMDb: 7,7

Robert Hays eski dövüşçü ve uçuş ekibinin yemeklerden zehirlenmesi sonucu bir uçağın yönetimini ele almak zorunda kalan pilot rolüyle karşımızda. Kız arkadaşı (hostes) yardımcı pilot rolünde Julie Hagerty ve Robert Stack, Lloyd Bridges, Peter Graves, Leslie Nielsen, Kareem Abdul-Jabbar ve daha pek çok yıldız filmde rol alıyor. Hikâye uçak felaketleri, dini konular, televizyon reklamları, romantizm, aşk ve bunun gibi bir dizi konuyla dalga geçerken eğlenceli ve komik bir sahneden bir diğerine atlıyor.

1. This Is Spinal Tap (1984)

1. This Is Spinal Tap (1984)

IMDb: 7,9

Spinal Tap adlı İngiliz Trash Metal grubu, 1980'li yılların başlarında Amerika'ya yeniden turneye çıkmaya karar verirler. Turnenin organizatörü ise bir film yapımcısı olan Marti DeBergi'dir. DeBergi bu özel durumdan yararlanarak grubun bir belgeselini çekmenin planlarını yapmaktadır. Ancak seyahat esnasında oluşan imkansız durumlar, DeBergi'nin işin içinden çıkmasına izin vermeyecektir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir; 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
5
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KürŞad

#95 Tolga Çevik??

Bluessy

Birçoğu döneminin ötesinde olduğu için kültleşmiş ama asla komedi olmayan filmler. Ayrıca sanat adı altında ya da hicvediyoruz diyerek sıçıp sıvamaya da kesi... Devamını Gör